WordPress theme : Je website een professionele uitstraling geven.

Een professionele uitstraling voor je website is essentieel om indruk te maken op bezoekers en potentiële klanten. Een van de belangrijkste aspecten om dit te bereiken is het kiezen van het juiste WordPress theme. In dit artikel zullen we de verschillende soorten WordPress themes bespreken en tips geven over hoe je het beste theme voor jouw website kunt kiezen.

Welke soorten WordPress themes zijn er?

Er zijn verschillende soorten WordPress themes beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en functionaliteiten. Zo heb je onder andere:

 • Standaard themes: Dit zijn de basis WordPress themes die worden meegeleverd met een standaard WordPress installatie. Ze zijn eenvoudig van opzet en bieden minimale aanpassingsmogelijkheden.
 • Premium themes: Deze themes worden vaak tegen betaling aangeboden en bieden meer geavanceerde functies en ontwerpmogelijkheden.
 • Custom themes: Dit zijn themes die speciaal voor jouw website zijn ontworpen en ontwikkeld, waardoor je een uniek design hebt dat perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Het kiezen van het juiste type theme hangt af van je budget, technische kennis en de specifieke eisen van je website.

Hoe werkt het block WordPress theme?

Een block WordPress theme maakt gebruik van de block editor (ook bekend als Gutenberg editor) van WordPress. In plaats van te werken met een traditionele paginabuilder, maakt een block theme gebruik van individuele blokken die je kunt toevoegen, bewerken en verplaatsen om je pagina’s vorm te geven.

Met een block theme kun je gemakkelijk complexe lay-outs maken door simpelweg blokken toe te voegen en aan te passen. Dit maakt het creëren van een unieke en aantrekkelijke website een stuk eenvoudiger.

Wat is een Gutenberg WordPress theme?

Een Gutenberg WordPress theme is specifiek ontworpen om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van de Gutenberg editor. Deze themes bieden vaak extra functionaliteiten en aanpassingsmogelijkheden die specifiek zijn afgestemd op het werken met blokken.

Door te kiezen voor een Gutenberg theme kun je profiteren van een naadloze integratie met de block editor en heb je meer vrijheid en flexibiliteit bij het ontwerpen van je website.

Wat is een Elementor WordPress theme?

Een Elementor WordPress theme is geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met de Elementor paginabuilder plugin. Elementor is een populaire paginabuilder waarmee je op een visuele manier je website kunt ontwerpen zonder dat je hiervoor code hoeft te schrijven.

Een Elementor theme biedt vaak extra widgets, templates en stijlopties die specifiek zijn afgestemd op het gebruik van de Elementor paginabuilder. Hierdoor kun je eenvoudig prachtige en professioneel ogende websites creëren.

Wat is een Brizy WordPress theme?

Een Brizy WordPress theme is gericht op het gebruik van de Brizy paginabuilder plugin. Brizy is een intuïtieve paginabuilder waarmee je op een eenvoudige manier complexe lay-outs kunt maken door simpelweg blokken toe te voegen en aan te passen.

Een Brizy theme biedt vaak speciale integraties en aanpassingsmogelijkheden die zijn geoptimaliseerd voor het gebruik van de Brizy paginabuilder. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk een unieke website bouwen die perfect aansluit bij jouw wensen.

Moet ik kiezen voor een gratis of premium theme?

Het kiezen tussen een gratis of premium WordPress theme hangt af van je budget, technische kennis en de specifieke eisen van je website. Gratis themes bieden vaak beperkte functionaliteiten en ondersteuning, terwijl premium themes meer geavanceerde functies en aanpassingsmogelijkheden bieden.

Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing en geen behoefte hebt aan uitgebreide functionaliteiten, kan een gratis theme voldoende zijn. Echter, als je op zoek bent naar meer flexibiliteit, ondersteuning en geavanceerde functies, kan een premium theme de beste keuze zijn.

Hoe installeer je een nieuw WordPress theme?

Het installeren van een nieuw WordPress theme is eenvoudig en kan in slechts een paar stappen worden uitgevoerd. Volg deze stappen om een nieuw theme te installeren:

 1. Inloggen op je WordPress dashboard: Ga naar het ‘Appearance’ gedeelte in het dashboard en klik op ‘Themes’.
 2. Theme toevoegen: Klik op ‘Add New’ om een nieuw theme toe te voegen.
 3. Theme installeren: Zoek naar het gewenste theme of upload een theme dat je hebt gedownload.
 4. Theme activeren: Nadat het theme is geïnstalleerd, activeer je het door op ‘Activate’ te klikken.

Na het volgen van deze stappen is je nieuwe theme geïnstalleerd en actief op je website.

Maar met de installatie van je nieuwe WordPress theme ben je er vaak nog niet! Je moet het theme ook naar de hand zetten. Dit is vaak even goed kijken hoe dit bij het door jouw gekozen theme werkt. Lukt het je niet? Overweeg dan om jouw WordPress website te laten bouwen. Zo ben je er zeker van dat je een mooie professionele website krijgt die het goed doet in Zoekmachines en bij klanten.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een theme?

Bij het kiezen van een WordPress theme zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat het theme perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. Enkele belangrijke zaken om op te letten zijn:

 • Responsiviteit: Zorg ervoor dat het theme goed werkt op alle apparaten, zoals mobiel, tablet en desktop.
 • Aanpasbaarheid: Kies een theme dat voldoende aanpassingsmogelijkheden biedt om het design naar wens aan te passen.
 • Snelheid: Controleer of het theme geoptimaliseerd is voor snelheid om een snelle laadtijd van je website te garanderen.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je het beste WordPress theme kiezen dat past bij jouw website.

Is ieder WordPress theme geschikt voor een webwinkel?

Niet ieder WordPress theme is geschikt voor een webwinkel. Bij het kiezen van een theme voor een webwinkel zijn er specifieke functionaliteiten waar je rekening mee moet houden, zoals:

 • WooCommerce integratie: Zorg ervoor dat het theme compatibel is met de WooCommerce plugin voor het beheren van producten en betalingen.
 • Productweergave: Kies een theme dat geschikt is voor het tonen van producten op een aantrekkelijke manier.
 • Check-out proces: Controleer of het theme een geoptimaliseerd check-out proces biedt voor klanten.

Door te kiezen voor een specifiek eCommerce theme of een theme dat geschikt is voor webwinkels, kun je ervoor zorgen dat jouw online winkel goed presteert en professioneel oogt.

Doet ieder theme het goed op ieder apparaat?

Niet ieder WordPress theme presteert goed op ieder apparaat. Het is essentieel om te controleren of het gekozen theme responsief is, wat betekent dat het zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten en apparaten.

Een responsief design zorgt ervoor dat je website er goed uitziet en goed werkt ongeacht of deze wordt bekeken op een desktop, tablet of mobiel apparaat. Door te kiezen voor een responsive theme, kun je ervoor zorgen dat jouw website toegankelijk is voor alle gebruikers, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

Conclusie: Zo kies je het beste WordPress theme!

Het kiezen van het beste WordPress theme voor jouw website kan een uitdagende taak zijn, maar door rekening te houden met de hierboven genoemde factoren en tips, kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt. Zorg ervoor dat je theme aansluit bij jouw wensen, technische eisen en budget, en test altijd of het theme goed presteert op verschillende apparaten voordat je definitief besluit.

Door te investeren in een goed WordPress theme geef je jouw website niet alleen een professionele uitstraling, maar zorg je er ook voor dat deze goed presteert en gebruikersvriendelijk is. Kies dus verstandig en maak van jouw website een ware eyecatcher!

FlexTeksten
FlexTeksten

Goed dat je er bent! Op mijn website blog lees je veel informatie over software, schrijven, optimalisatie en vele andere onderwerpen. Het schrijven doe ik met veel plezier en toewijding. Echter, kan informatie over diensten en producten van derden door veranderingen of aanpassingen niet meer actueel zijn. Het is daarom goed altijd naar de website te gaan voor actuele informatie.

Affiliate marketing: Wanneer je via mijn website naar een product of dienst klikt en een aankoop doet krijg ik hiervoor een vergoeding (commissie). Hier merk jij als klant niets van, maar je helpt mij hier enorm mee.

Disclaimer: De standpunten, meningen en informatie op mijn blog is uitsluitend informatief, adviserend en geschreven vanuit mij als persoon. Dit staat geheel los van officiële standpunten van aanbieders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bouw jouw website in één dag!