Webteksten zelf schrijven of laten schrijven?

Webteksten zelf schrijven of laten schrijven?

Geschatte leestijd: 8 Minuten.

Er zijn ontzettend veel mensen die de teksten voor een website nog altijd zelf schrijven. Je kunt je webteksten zelf schrijven. Maar niet het resultaat behalen die ze voor ogen hebben. Een reden om het schrijfwerk uit handen te geven. Zodat jij meer bereikt met het blog dat je hebt of de informatie websitepagina’s.

Met een beetje geluk bereik je de zoekresultaten. Misschien sta je zelfs wel op de voorpagina. Maar daarmee maak je nog niet het verschil. Bij google staan er wel meer websites op de eerste plek, maar verkopen uiteindelijk niets.

Je hebt dus niets aan een seo tekst als deze niet verkopend is. Daar kan ik als tekstschrijver het verschil voor je maken. Door het schrijven van teksten die je website vindbaar maken. Maar ook zorgen dat klanten de informatie krijgen waarna ze op zoek zijn. Zodat ze sneller overtuigd zijn van de diensten die je aanbiedt of producten die je verkoopt.

Ik vertel je er in dit artikel graag meer over. Want als jij met je eigen website of webshop bezig bent. Is het van groot belang om jezelf daarin te onderscheiden. Je doet dit met goede teksten. Die niet alleen aan de SEO voorwaarden voldoen. Maar ook klantgericht zijn. Je hebt de keuze!

Stappenplannen kopen? Nu met gratis ebook t.w.v. 47 euro!!!

De eerste reeks stappenplannen zijn te koop!

Nieuw blog schrijven, affiliate marketing of een landingspagina maken? Aan de slag gaan hoeft zeker niet lastig te zijn. Dat bewijs ik met mijn handboeken. Waarin je aan de hand van 5-stappen aan de slag kunt. Elk stappenplan is helder opgezet waardoor het voor iedereen makkelijk te volgen is.

Al de stappenplannen zijn tijdelijk extra voordelig!

Nu met BONUS-ebook: je krijgt nu tijdelijk ook het 90+ pagina tellende ebook affiliate marketing bij je aankoop t.w.v. 47 euro!!! Waarin je stap voor stap wordt meegenomen in de wondere wereld van een passief inkomen verdienen. Wacht niet te lang, deze aanbieding is slechts tijdelijk!

Stappenplan naar keuze kopen  *(inclusief gratis ebook affiliate marketing)

 

Eén van deze keuzes heeft betrekking op het vergaren van de teksten. Schrijf je deze teksten zelf? Of laat je deze teksten door een specialist schrijven? De keuze die je gaat maken, is afhankelijk van meerdere factoren.

Op basis van die factoren kan er ook een antwoord worden gegeven op de vraag ‘Hoe groot is de kans dat jij je teksten nog altijd zelf schrijft?’.  

Webteksten zelf schrijven, waar moet je rekening mee houden?

Waar moet je rekening mee houden bij het schrijven van webteksten?

Wanneer je zelf een website tekst wilt schrijven is het belangrijk dat je er echt de tijd voor hebt. Het kan “zeker in het begin” een tijd duren voor je alles in de tekst hebt staan wat je wilt. De belangrijkste factoren zijn hierin dat je zowel schrijft voor zoekmachines als om klanten te overtuigen. Naast dat het helemaal past bij je website, de diensten of producten die je erop hebt staan.

De teksten voor je website laten schrijven door een tekstschrijver. Dat is niet voor iedereen. Je hebt te maken met verschillende belangrijke factoren. Of je de tijd hebt om zelf je teksten te schrijven, je een budget beschikbaar hebt om het schrijven uit handen te geven, maar ook van de kwaliteit die je nodig hebt om iets te bereiken.

Pssst, deze actie is echt ongekend leuk!!!

Daarom wil jij deze absoluut niet missen!

GRATIS AFFILIATE MARKETING EBOOK

Affiliate marketing e-book:Je loopt er misschien al een tijdje mee in je hoofd. Je wilt wat doen met affiliate marketing, een passief inkomen verdienen en je passie met mensen delen. Dan is het goed dat je dit boek over affiliate marketing voor beginners hebt gekocht. Ik heb naar aanleiding van mijn website en klanten waarvoor ik sinds jaar en dag schrijf mijn expertise uitgewerkt tot dit digitale boek.

Koop een stappenplan naar keuze!!!  * Slechts tijdelijk geldig

 

  • Heb je zelf voldoende tijd om je teksten te schrijven?
  • Is er budget om het schrijven uit handen te geven?
  • Voor welke kwaliteit wil je kiezen?

Webteksten zelf schrijven? Heb je wel voldoende tijd?

Heb je zelf voldoende tijd om je teksten te schrijven?

Webteksten zelf schrijven? Hoeveel tijd heb jij ervoor? Als je een succesvol (digitaal) ondernemer bent, heb je daar hoogstwaarschijnlijk niet al te veel uren voor vrij. Je bent hoogstwaarschijnlijk veel met je core business bezig, aangezien je daar goed in bent. Mocht je toch wel veel tijd over hebben, is het beter mogelijk om de teksten zelf te gaan schrijven.

Des te meer tijd je over hebt, des te groter de kans is dat jij de teksten nog altijd zelf schrijft. Maar wanneer je bedrijf begint te lopen is het misschien wel verstandiger om het schrijven uit handen te geven.

Door het uit handen geven van schrijfwerk bespaar je doorgaans heel veel tijd. Deze tijd kun je dus investeren om nog verder te groeien.

Is er budget om het schrijven uit handen te geven?

Is er budget om het schrijven uit handen te geven?

Als je net bent begonnen met je bedrijf zal er wellicht nog geen budget zijn voor het uit handen geven van het schrijfwerk. Je kunt je misschien ook wel voorstellen dat het zeker in het begin veel geld kan kosten. Je hebt dan ook meer teksten nodig om op te vallen, te verkopen als om te groeien.

Verdien je veel geld met je website of webshop? Of verdien je net voldoende geld om je hoofd boven het water te houden? Dat is dus een essentiële vraag.

Het aanwezige budget is ook van grote invloed op de uiteindelijke keuze die je gaat maken. Als je weinig tot geen budget over hebt, is het voor de hand liggend om de kosten voor de tekstschrijver te besparen. In dat geval is het logischer om de teksten uit te besteden aan een professionele tekstschrijver. 

Aan de andere kant; verdien je echt veel met jouw website of webshop? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk voldoende bestedingsruimte om een tekstschrijver in te huren. Des te meer budget je hebt, des te groter de kans is dat je een tekstschrijver in gaat huren. 

Voor welke kwaliteit wil je kiezen?

Voor welke kwaliteit wil je kiezen?

Heb je veel passie voor de producten die je verkoopt? Dan gaat het schrijven van winnende webteksten al een stuk makkelijker. Daarbij moet je wel goed naar jouw kwaliteiten kijken.

Ben je in staat om pakkende webteksten te schrijven? Ken jij alle grammatica regels van A tot Z? Ben je bekend met termen zoals keyword density, meta description en focus keywords? Als dat het geval is, ben je hoogstwaarschijnlijk in staat om zelf pakkende teksten te schrijven.

Heb je geen idee wat de hierboven genoemde termen inhouden? Dan is het wellicht verstandiger om een tekstschrijver in te huren. Uiteraard moet daar wel budget voor zijn; de drie factoren die in dit artikel besproken zijn, gaan dus hand in hand met elkaar. 

De bovenstaande factoren bepalen uiteindelijk wat voor jou de beste keuze is. Durf daarbij naar de lange termijn te kijken; goede webteksten dragen immers bij aan de continuïteit van de winst van jouw onderneming! 

Kan ik mij laten adviseren?

Wij adviseren klanten graag over de mogelijkheden. Ook als het gaat om wat klanten zelf kunnen doen om teksten te verbeteren. Ben je meer benieuwd naar wat de kosten zijn? Dan sturen wij je graag een offerte.

Webteksten zelf schrijven is zeker verleden tijd na contact met mij. Daarom ben ik tekstschrijver geworden. Om het verschil te maken.

 

Ik heb nog wat gekocht, misschien lijkt je dit ook wat…

Online geld verdienen in 10 stappen

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

 

No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *