Wat zijn SEO productteksten?

Wat zijn SEO productteksten?

Leestijd 7 Minuten.

De SEO productteksten van je webshop artikelen zijn ontzettend belangrijk. De juiste woorden maken daadwerkelijk het verschil. Dat weten wij als geen ander bij flexteksten.nl. Wij schrijven dagelijks teksten voor webshops.

Bij het schrijven van de productteksten zijn zoekwoorden, tekstlengte of de opmaak van teksten ontzettend belangrijk. Ze maken uiteindelijk het verschil tussen gevonden worden of niet. Wanneer je kijkt naar de gemiddelde tekst van webwinkels zijn deze niet SEO. Waarom niet? Omdat het in de eerste plaats van standaard productteksten betreft. Waar geen rekening is gehouden met onderscheidend vermogen. Dat wat je uiteindelijk wel nodig hebt om te groeien.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


Het schrijven van hoogwaardige productteksten is niet al te makkelijk. Daar zijn alle content schrijvers en eigenaren van affiliate websites/webshops het absoluut mee eens.

Bij het schrijven van productteksten moet je namelijk met meerdere criteria rekening houden. Deze criteria versterken elkaar, maar hebben ook stuk voor stuk hun eigen belang.

De perfecte balans bij productteksten.

De perfecte balans bij productteksten.

Bij het schrijven van de teksten moet je dus de perfecte balans zien te vinden tussen de verschillende belangen. 

Eén van die belangen is onder meer dat je productteksten ook beoordeeld worden door Google. Je wilt de teksten daarom optimaliseren en de juiste zoekwoorden op de juiste manier in de tekst verwerken.

Als je dat voor elkaar weet te krijgen, heb je eigenlijk een SEO producttekst op papier gezet. Heb je nog geen idee wat een SEO producttekst is? In dit artikel geven wij het antwoord op de vraag ‘Wat zijn SEO productteksten?’. 

Wat is SEO nu precies voor een webwinkel?

Wat is SEO nu precies voor een webwinkel?

De term SEO staat voor Search Engine Optimalization. Vrij vertaald betekent dit zoekmachine optimalisatie. Door met SEO aan de slag te gaan, kan je jouw website meer waarde meegeven.

Google heeft een innovatief algoritme ontworpen waarmee de waarde van alle websites beoordeeld wordt. Hierbij kijkt het algoritme onder meer naar de snelheid, naar de techniek én naar de content van de website. 

Om hoge rankings binnen Google te verkrijgen, moet het algoritme jouw website veel waarde meegeven. Die waarde kan je behalen door hoogwaardige content op je website te plaatsen.

Dat is content die uniek is, die waardevol is en die ook nog eens makkelijk te vinden is. Je bezoeker wilt immers ook snel het antwoord op zijn gestelde vraag kunnen vinden.  

Wat zijn SEO productteksten?

Wat zijn SEO productteksten?

De productteksten voor op jouw website schrijf je niet alleen voor de bezoeker. Nee, je schrijft deze teksten óók voor Google. Als dat het geval is, is er sprake van SEO productteksten.

Dat zijn productteksten die geoptimaliseerd zijn en zodoende voldoen aan alle eisen die Google aan de teksten stelt. Deze vereisten zijn onder meer dat de tekst waardevol is en dat de tekst uniek geschreven is. Dit is dan ook de reden waarom je nooit productteksten van andere websites mag kopiëren. 

Een ander belangrijk punt bij SEO productteksten zijn de zogeheten keywords. Dat zijn de belangrijkste woorden in de tekst. Heb jij een (affiliate) webshop over voetbalschoenen?

Dan wil je onder meer gevonden worden op de zoekterm ‘Nike voetbalschoenen’. Door die zoekterm met de juiste keyword dichtheid in je tekst te verwerken, optimaliseer je de tekst voor Google. Dat is één van de voorbeelden die om de hoek komen kijken bij het SEO productteksten. 

Bij het schrijven van SEO productteksten kan je de volgende tips opvolgen: 

Bij het schrijven van SEO productteksten kan je de volgende tips opvolgen:
  • Schrijf de teksten in de actieve vorm
  • Benoem in de teksten de voor- en nadelen. Vat deze vervolgens samen in een lijstje met daarin de plus- en minpunten van het product.
  • Houd rekening met de keyword dichtheid
  • Gebruik synoniemen voor het keyword 
  • Maak gebruik van de juiste opmaak (h1, h2 e.d.)
  • Kopieer nooit teksten, maar zorg dat je zelf creatief bent.

Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *