Wat zijn de affiliate marketing mogelijkheden?

Wat zijn de mogelijkheden van affiliate marketing?

Leestijd 10 Minuten.

De affiliate marketing mogelijkheden zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen. Je kunt je eigen affiliate marketing website maken, een blog starten of aan de slag gaan met social media.

Hoewel je de eerste periode van affiliate marketing vooral aan het investeren bent met content gaat zich dit op termijn terugverdienen. Je bouwt hierbij aan een passief inkomen, verdienen terwijl je slaapt dus. Maar in tegenstelling tot wat sommige hopen te vinden in affiliate marketing is het absoluut niet een manier waarop je snel veel geld kunt verdienen. Je moet er echt de tijd voor nemen. Soms kan het enkele weken duren voordat je commissie hebt verdiend maar soms duurt het zelfs maanden.


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


Je kunt affiliate marketing op je eigen manier toepassen. Je kiest hierbij een onderwerp waarover je veel kunt vertellen en uiteindelijk dus ook veel mee kan verdienen, juist vanwege de kennis die je deelt.

Een eigen affiliate marketing website beginnen.

Een eigen affiliate marketing website beginnen.

De meest gekozen methode om affiliate marketing in te zetten is een eigen website beginnen. Je kunt de website indelen op een manier hoe jij denkt dat je klanten kunt overtuigen om een product te kopen of om voor een dienst te kiezen.

Een website is door de verschillende content management systemen en website builders waaronder wix gemakkelijk bouwen. Je hebt hiervoor niet direct kennis van coderingen nodig.

Een eigen affiliate marketing shop beginnen.

Een eigen affiliate marketing shop beginnen.

Een andere mogelijkheid is een affiliate marketing shop starten. De shop zal er net zo uitzien als elk ander reguliere webwinkel alleen stuur je klanten met een affiliate link door naar de webwinkel waarna je commissie over de bestelling van de klant ontvangt.

Deze manier vereist vaak wat meer kennis van instellingen die mogelijk zijn en manier hoe je klanten wilt doorverwijzen. Waardoor dit laten doen kostbaar kan zijn vanwege de hoeveelheid tijd die het kost.

Een eigen affiliate marketing blog opzetten en bijhouden.

Een eigen affiliate marketing blog opzetten en bijhouden.

Met een goed blog bereik je een doorgaans trouwe doelgroep die mogelijk geintereseerd is in het product dat je te bieden hebt. Bij het opzetten van een nieuw blog is het natuurlijk heel belangrijk dat je ook verstand hebt van een onderwerp omdat je er doorgaans elke week een aantal artikelen over moet schrijven.

Wat het grote voordeel en de leuke kant van een blog is blijft het schrijven van de nieuwe artikelen. Hoe beter je deze schrijft hoe meer bezoekers je op een website zal bereiken. Waarbij het natuurlijk vanzelfsprekend is dat je aan al die bezoekers uiteindelijk (bij goed inzetten van affiliate marketing) een leuke boterham kunt verdienen. Daar hoef je overigens niet eens veel voor te doen.

Een eigen affiliate marketing social media account bijhouden.

Een eigen affiliate marketing social media account bijhouden.

De een schrijft liever een blog of maakt een video en de ander voelt zich als een vis in het water op social media. Daar liggen dus de kansen van affiliate marketing om er een succes van te maken. Als jij erin slaagt om elke keer opnieuw volgers te krijgen die actief meedoen ga je daar uiteindelijk veel geld aan overhouden.

Het is goed te weten dat social media zelf ook een verdienmodel hebben wat ervoor kan zorgen dat niet alles dat je doet mag of mogelijk is. Weet daarom aan welke regels jij je moet houden bij het beheren van een eigen social media account.

Wat het grote voordeel is ten opzichte van een website, shop of blog zijn de hoeveelheid gebruikers. Zo zal je doelgroep hier ook te vinden zijn wat het makkelijker maakt om deze te bereiken.

Een eigen affiliate youtube kanaal maken.

Een eigen affiliate marketing youtube kanaal maken.

Er zijn veel voorbeelden van succes met youtube door het reviewen van een nieuw product, omgeving of hotels en restaurants. Lijkt je dit ook iets dan is het zeker de moeite waard om je eigen affiliate marketing youtube kanaal te starten. Je hebt hier een groot bereik en het heeft daarbij ook heel veel leuke mogelijkheden.

Als jij je helemaal thuis voelt op een video en weet abonnees te bereiken kun je aan affiliate marketing via youtube of een van de andere video diensten veel geld verdienen. Vooral bij video is het zo dat bezoekers elke week wel wat nieuwe content verwachten. Wees dan ook voorbereid op die vraag door waar mogelijk vooruit te werken of top 10 van leukste fragmenten in je kanaal te stoppen.

Ga jij aan de slag met affiliatemarketing?

Ga jij aan de slag met affiliate marketing?

Als het je leuk lijkt om een passief inkomen te verdienen is je verdiepen in de mogelijkheden zeker een goede eerste stap. Zo heb ik persoonlijk heel veel aan de affiliate marketing revolutie die ik tot de dag van vandaag nog gebruik om nieuwe blogs te schrijven, gemotiveerd te blijven en vooral veel nieuwe dingen te leren die je vooral in het forum kunt vinden.

Er zijn verschillende soorten toegang waaruit je kunt kiezen. Je kan er natuurlijk voor kiezen om voor enkele euro’s een proefpakket te nemen waardoor je een goede eerste indruk krijgt. Lijkt de affiliate marketing revolutie je de moeite waard? Dan kun je ervoor kiezen om ook toegang te krijgen tot de vele aanvullende modules.

Tot slot is er ook nog de affiliate marketing revolutie masterclass. Deze zal je voorzien in alles wat je nodig hebt voor een vliegende start. Dit is een manier die je vroeg of laat zeker zal gebruiken nadat je alle modules hebt doorlopen en het succes hebt beleeft.

Er is dus veel te ontdekken met de affiliate marketing revolutie. Waardoor je al snel meer inzicht hebt en succes zal hebben met je website.


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-learning leren bloggen + bonus
Leren-bloggen.nl
Een compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen. - E-learning leerprogramma - Leren bloggen handboek - Affiliate marketing handboek - Handige stappenplannen - Contactmogelijkheid - Privé facebook groep