Wat zijn affiliate marketing aanbieders?

Via het internet heb je tegenwoordig meerdere mogelijkheden om geld te verdienen. Je kunt met dropshipping aan de slag gaan, je kunt cursussen verkopen of je kunt met affiliate marketing aan de slag gaan. De laatst..

Via het internet heb je tegenwoordig meerdere mogelijkheden om geld te verdienen. Je kunt met dropshipping aan de slag gaan, je kunt cursussen verkopen of je kunt met affiliate marketing aan de slag gaan. De laatst genoemde mogelijkheid is één van de meest populaire vormen van online marketing.

Bij affiliate marketing promoot je producten van andere bedrijven. Via jouw website kunnen bezoekers op een link klikken, waarna ze op de website van de verkopende partij terecht komen. Indien ze daar overgaan tot een aankoop, krijg jij daar een bepaalde commissie voor. Jij hebt er immers voor gezorgd dat de bezoeker op de website van de verkopende partij terecht gekomen is. 

Om te starten met affiliate marketing heb je eigenlijk twee dingen nodig: een eigen website en een samenwerking met een affiliate marketing aanbieder. Maar, wat zijn affiliate marketing aanbieders? Waar kan je deze aanbieders vinden? En hoe kan je een samenwerking aangaan met dergelijke aanbieders? De antwoorden op deze vragen vind je terug in dit artikel.

Affiliate marketing aanbieders

In Nederland zijn we gezegend met behoorlijk veel verschillende affiliate marketing aanbieders. Dit zijn partijen die ook wel te boek staan als affiliate netwerken. Deze partijen vormen het verbindingsstuk tussen de verkopende partij en de affiliates. Heb jij een eigen website? Dan kan je je aanmelden bij een affiliate aanbieder, waarna je kunt kiezen uit verschillende campagnes van de verkopende partijen. De aanbieders brengen dus eigenlijk vraag en aanbod bij elkaar, waardoor affiliate marketing al enkele jaren hoogtij kent.

Welke affiliate marketing aanbieders zijn er in Nederland?

Zoals reeds gezegd heb je in Nederland de keus uit meerdere affiliate marketing aanbieders. Onder meer Wehkamp, Bol.com en Coolblue hebben hun eigen affiliate programma. Dat geldt sinds enige tijd ook voor Amazon; ook deze Amerikaanse gigant is sinds kort in de Nederlandse markt actief. Behalve deze webshops zijn er ook nog affiliate marketing aanbieders die zelf geen producten verkopen. Zij vormen simpelweg alleen maar de verbinding tussen de verkopende partijen en de ondernemers die met affiliate marketing aan de slag gaan.

Om je een indruk van deze aanbieders te geven, hebben wij onderstaande lijst samengesteld. In onderstaande lijst vind je enkele grote affiliate marketing aanbieders die in Nederland behoorlijk populair zijn:

  • PayPro
  • TradeTracker
  • Daisycon

Hoe kan je je aanmelden bij een affiliate marketing aanbieder?

Wil je graag met affiliate marketing aan de slag? Dan is het vereist om een samenwerking aan te gaan met een affiliate marketing aanbieder. Het advies is om allereerst de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Vergelijk de aanbieders op basis van de producten die ze aanbieden en de voorwaarden die zij hanteren. Alle aanbieders hebben de focus op een bepaalde markt en hanteren daar ook verschillende voorwaarden voor. Vergelijk dus de aanbieders met elkaar en meld je vervolgens online bij één van de aanbieders aan. Meestal kan je al binnen één werkdag aan de slag met de verdere stappen om jouw affiliate website tot een succes uit te laten groeien. De samenwerking met een affiliate marketing aanbieder is daar dus één van de eerste stappen voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat kost een tekstschrijver?
Ben je benieuwd wat het laten schrijven van teksten kost? Laat dan je gegevens achter en ik stuur je binnen 15 minuten de actuele tarieven en een mooie deal.