Adres gegevens
FlexTeksten.nl
Lisdodde 9
3628NL Kockengen

Bereikbaar van
Maandag tot vrijdag: 9:00 - 17:00
Weekend: 10:00 - 12:00

KVK: 77743504
BTW: NL003234747B57

 0,00 0

Geen producten in de winkelwagen.

Wat kost een website laten maken nu echt?

Als tekstschrijver ben ik sinds een tijdje overgestapt naar Phoenix. Een compleet systeem om een website mee te maken. Maar je kunt er ook voor kiezen om een website te laten maken. Waarbij een gemiddelde website al snel duizenden euro. Maar je kunt er ook voor kiezen om een website zelf te maken. Er zijn prachtige systemen als WordPress waarmee je bijna grenzeloze websites kunt bouwen met bijzonder veel functies en ontwerpen.  

Een nieuwe website is een behoorlijke investering van soms wel duizenden euro per jaar kosten. Waarbij ik bewust heb gekozen voor Phoenix als systeem. Omdat het een jaarlijkse investering is maar ik wel 5 professionele websites kan maken. Het levert mij in dat opzicht veel voordelen op in financiële zin en betreft het soort website systeem. 

Ik heb eigenlijk altijd al mijn eigen websites gemaakt. Het heeft mijn vele duizenden euro's bespaard en dankzij affiliate marketing ook nog eens geld opgeleverd. 

Is zelf een website maken dan echt onmogelijk? 

Natuurlijk niet! Een website maken is helemaal niet lastig. Er zijn verschillende programma's waarmee je in een handomdraai prachtige websites kunt maken. Voor een eenvoudige website kun je kiezen voor Wix of een soortgelijk programma. Wil je meer functionaliteit kun je er altijd voor kiezen om met WordPress aan de slag te gaan.

Wanneer je wilt starten met WordPress is hiervoor een geweldige cursus beschikbaar. Daarmee leer je een website bouwen in slechts 2 dagen tijd. Die moet je als je het mij vraagt dus zeker eens bekijken. 

Maar er zijn wel nadelen verbonden aan systemen als WordPress, Wix en andere soortgelijke programma's. Dit zijn voornamelijk de updates en marketing elementen die op een website ontbreken. Dat is voor mij de reden geweest om te kiezen voor een goed systeem als Phoenix. Waarvoor je misschien wel meer betalen moet maar er wel zeker van bent dat het met de beveiliging en mogelijkheden goed zit. 

Waarom zijn webdesigners zo ontzettend duur? 

Als een website helemaal gemaakt moet worden aan de hand van je wensen betaal je daar natuurlijk voor. Een website ontwerpen is nu eenmaal een kostbaar proces. Waarbij je vaak per uur betaald en in enkele gevallen per pakket of project. 

De kosten zijn natuurlijk een beetje afhankelijk van het werk dat een ontwerper heeft. Soms is het snel geregeld en makkelijk. Maar vaker moet het ontwerp binnen een systeem passen. Waardoor er met allerlei factoren rekening gehouden moet worden om dat passend te maken.

Natuurlijk kan ik het begrijpen dat je als bedrijf uniek wilt zijn. Maar je moet ook weten wat dit uniek zijn je echt zal kosten en of het een meerwaarde is voor jou en je daadwerkelijk wat zal opleveren. In veel gevallen is investeren in goede marketing een beter idee. 

Deel dit bericht op jouw social media kanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *