Adres gegevens
FlexTeksten.nl
Lisdodde 9
3628NL Kockengen

Bereikbaar van
Maandag tot vrijdag: 9:00 - 17:00
Weekend: 10:00 - 12:00

KVK: 77743504
BTW: NL003234747B57

 0,00 0

Geen producten in de winkelwagen.

Wat is het Content Management Systeem ​WordPress​?

WordPress is een systeem waarmee je een website, blog of webshop kunt beheren. Het fijne van WordPress is dat je daar helemaal geen uitgebreide technische kennis voor nodig hebt. Het is dan ook niet zo gek dat WordPress voor meer dan 30 procent van het hele internet wordt gebruikt.

WordPress is een Content Management Systeem, oftewel een CMS. Het grote voordeel van CMS is dat je alleen maar de tekst in hoeft te voeren die je op je website wil hebben. Het systeem handelt de achterliggende code af en zo hoef je dus zelf helemaal niets met programmeren van een website van doen te hebben.

Het gebruik van WordPress is gratis, maar er zijn wel betaalde versies. Met de gratis opties kun je prima een website opzetten, maar als je net een stapje extra wilt kun je ervoor kiezen om voor premium thema’s te betalen.

Om van WordPress gebruik te maken heb je niet veel meer nodig dan een domeinnaam en een hostingpakket. Let er wel op dat je hostingpakket MySQL en PHP ondersteunt, zonder deze opties werkt WordPress helaas niet.

Er is online een gigantische hoeveelheid informatie en tips over WordPress te vinden. Mocht je er mee aan de slag willen, trek er dan eens een dagje voor uit om je rustig in te lezen over de opties. Het is altijd fijn om te horen hoe andere mensen het hebben aangepakt voordat je je er zelf aan gaat wagen.

Deel dit bericht op jouw social media kanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *