Adres gegevens
FlexTeksten.nl
Lisdodde 9
3628NL Kockengen

Bereikbaar van
Maandag tot vrijdag: 9:00 - 17:00
Weekend: 10:00 - 12:00

KVK: 77743504
BTW: NL003234747B57

 0,00 0

Geen producten in de winkelwagen.

Wat is een ​WordPress theme​?

Een WordPress theme zet je in om je WordPress site een bepaalde look te geven. Een thema zorgt er voor dat bepaalde kleuren worden gebruikt maar ook bepaalde vormen. Er zijn ontzettend veel WordPress thema’s waar je uit kan kiezen. Er is een gratis aanbod maar ook een aanbod waar je voor moet betalen. Een hoop om uit te kiezen dus.

Een WordPress theme is een reeks bestanden die bepalen hoe jouw website er uit komt te zien. Een theme is eigenlijk de bekleding van jouw site. Wanneer je voor een bepaalde theme kiest zal je zien dat dit de complete looks van jouw website kan veranderen. Kijk dus goed wat jij precies wil met je website. Als je bijvoorbeeld meditatiecursussen aanbiedt wil je geen schreeuwerige kleuren.

Hoe ingewikkelder het thema is dat je kiest, hoe groter het WordPress thema bestand is. Naast dat de je extra bestanden toevoegt bij een nieuw thema is er ook een standaard bestand. Een thema moet namelijk altijd een CSS bestand hebben. CSS staat voor Cascading Style Sheets.

Deze bepaalt voor 90% de opmaak van jouw website. Naast het CSS bestand heeft een WordPress theme altijd een header.php bestand, een index.php bestand en een footer.php bestand nodig. Echter zitten deze eigenlijk altijd wel in de theme die jij wilt downloaden. Wanneer je voor een nieuwe the wilt gaan is het belangrijk eerst een goed te bekijken wat je doelgroep is en wat je wilt uitstralen. Pas hier je theme op aan en klaar is Kees.

Deel dit bericht op jouw social media kanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.