Wat is een ​online verdienmodel​?
06 augustus 2021 

Wat is een ​online verdienmodel​?

Wanneer je online aan het ondernemen bent wil je er uiteraard zoveel mogelijk geld mee verdienen. Maar hoe ga je dat precies doen? De eerste stap die je kan zetten is het onderzoeken van online verdienmodellen. Zonder een goede online verdienmodel kan je simpelweg niet het meeste uit je website halen.

Een verdienmodel is een model wat een bedrijf gebruikt om geld te genereren. Dit werkt dus ook online zo. Vroeger was een verdienmodel heel simpel; je had een fysieke winkel waar je producten verkocht. Het enige wat er gebeurde was een betaling van de klant aan de winkelier. In de loop der jaren zijn er honderden variaties gekomen op deze simpele basis.

Wanneer je aan een simpel online verdienmodel denkt, kom je al gauw bij AdSense uit. Het is makkelijk uit te voeren en je bent er niet heel veel geld mee kwijt. Wat je als eerste doet is een website maken met specifieke content. Dit mag over van alles gaan als het maar specifiek over dat onderwerp gaat. Het volgende wat je gaat doen is klanten naar je website lokken.

Een andere methode die je kunt inzetten is affiliate marketing. Dit verdienmodel is ook vrij simpel en betaalt een stuk beter uit. Ook bij affiliate marketing creëer je een site voor een specifieke doelgroep. Daarna schrijf je over producten zodat je je klanten nieuwsgieriger maakt. Wanneer een klant dan via jouw link bij een ander een product koopt, ontvang jij een geld bedrag.

Over de schrijver
Voor mij is het schrijven van blog artikelen inmiddels een vaste baan geworden waar ik veel plezier aan beleef. Ik doe het dan ook met heel veel liefde en toewijding voor mijn klanten. Juist omdat ik het zo leuk vind en van mening ben dat iedereen kan leren te bloggen heb ik eveneens de website leren-bloggen.nl opgezet. Je kunt op deze website de blog template kopen en je vrijblijvend aanmelden voor de waardevolle cursus die via e-mail loopt. Daarnaast krijg je ook nog eens een feedback van mij of een van mijn werknemers.
Reactie plaatsen