Adres gegevens
FlexTeksten.nl
Lisdodde 9
3628NL Kockengen

Bereikbaar van
Maandag tot vrijdag: 9:00 - 17:00
Weekend: 10:00 - 12:00

KVK: 77743504
BTW: NL003234747B57

 0,00 0

Geen producten in de winkelwagen.

Wat is een ​hosting provider​?

Een hosting provider is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het aanbieden van webhosting. De hosting dienst bestaat uit het aanbieden van opslagruimte, rekenkracht en netwerkverkeer. Dit gaat allemaal met behulp van een zogenaamde webserver. Naast dat je je website en je email kan laten hosten op een hosting provider kan je bij de meeste ook je domeinnaam registreren.

Hosting providers hosten dus in de basis voor websites en email. Maar er zijn ook hosting providers die je meer services bieden. Zo kan je bij veel hosting providers bijvoorbeeld ook terecht voor het werken in ´the cloud’. Ze bieden vaak bedrijfsgerichte cloudoplossingen, backupruimte en voice over IP. Het voordeel van deze bedrijven is dat je voor het afnemen van meer services kortingen krijgt.

Een hosting bedrijf is eigenlijk gewoon een gastheer voor je website. Het bedrijf zorgt er simpelweg voor dat je website online door bezoekers te bezoeken is. Je website wordt door een hosting provider op een speciale computer geplaatst, dit wordt ook wel de server genoemd. De hosting provider zorgt er voor dat de server wordt onderhouden zodat je site altijd toegankelijk is.

Het grote voordeel van een hosting provider is dus dat zij alle zorgen voor je uit handen nemen. Zij zorgen ervoor dat je site online blijft, dat het mailverkeer in orde is en dat de server onderhouden wordt. Door in zee te gaan met een hosting provider geef je dit uit handen. Je betaald er uiteraard een prijs voor, maar het scheelt een hoop tijd en je hebt meer tijd voor je core business.

Deel dit bericht op jouw social media kanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *