Wat is ​e-mail marketing​?

E-mail marketing is in principe een vorm van direct marketing. Je stuurt een bericht direct naar de ontvanger. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een brochure die je per post naar een potentiële klant stuurt of een relatie die je per telefoon benadert. Het enige verschil is dus dat je het nu via e-mail doet.

E-mail marketing klinkt erg simpel. Echter is e-mail marketing een veelzijdig communicatiekanaal. Zoals gezegd sturen organisaties en bedrijven e-mails naar geïnteresseerden of klanten. In deze mails vinden de klanten dan aanbiedingen, nieuws, aankoopbevestigingen of een klanttevredenheidsonderzoek. Het meest gangbare is een nieuwsbrief met aanbiedingen.

E-mail marketing is interessant voor iedere organisatie, dus ook voor jouw webshop of andere site waar je diensten of producten verkoopt. Het maakt niet uit hoe klein of groot je organisatie is. Ook maakt het niet uit of je een B2C-, B2B-bedrijf, een non-profit-organisatie of een overheidsbedrijf vertegenwoordigt. E-mail marketing is uitermate geschikt om met je doelgroep te communiceren.

Naast dat e-mail marketing erg handig is om te gebruiken voor je organisatie, zijn de kosten ook nog eens laag. Het kost niet veel geld om e-mails naar grote doelgroepen te sturen. En dat is, wanneer je het bijvoorbeeld vergelijkt met direct mail, een wereld van verschil. Je hebt nu geen kosten aan enveloppen, postzegels en drukwerk. Je hebt de kosten nu zelf helemaal in de hand.

Een ander groot voordeel van e-mail marketing is dat het goed meetbaar is. Als je gebruik maakt van e-mail marketing software krijg je veel inzicht in hoeveel kliks je mail heeft gegenereerd en wie zich bijvoorbeeld heeft ingeschreven voor een event.

Deel dit bericht op jouw social media kanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een professionele website maken?
* Krijg tot maar liefst 336 euro korting!