Wat is affiliate marketing op social media?

Wat is affiliate marketing op social media?

Leestijd 6 Minuten.

Door Social media content op een slimme manier in te zetten voor affiliate marketing doeleinden kun je een grote doelgroep bereiken waaraan je de producten of diensten kan verkopen of verlenen. In de regel werkt dezelfde methode als schrijven voor een blog op social media.

Een social media account aanmaken heeft veel voordelen waaronder dat dit kosteloos is. Daarnaast kun je met handige tools je doelgroep direct targetten waardoor je sneller een groot bereik hebt met een kleine investering. Ook het bijhouden van een social account is niet lastiger dan een blog of webwinkel. Waarbij je met eenzelfde tijdduur meer kan bereiken omdat je logischerwijs minder content hoef te ontwikkelen.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


Als je affiliate marketing wilt toepassen op social media dien je geen enkel account uit te sluiten voor meer bereik. Er zijn specifieke beheertools die het mogelijk maken om meerdere accounts overzichtelijk te hebben in een enkel overzicht en content te plannen met enkele klikken.

Door de juiste tools kun je met minimale inspanningen veel bereiken op het social media landschap. Waarmee je direct kunt inspelen op actuele zaken als nieuwe mogelijkheden.

Affiliate marketing op Twitter

Affiliate marketing op Twitter

Met Twitter heb je toegang tot miljoenen gebruikers die je direct met tekst en afbeelding content kunt bereiken. Het voordeel van Twitter is vooral de mogelijkheid om direct invloed te hebben met hashtags en onderwerp regels die je kunt gebruiken. Het is een uiterst snelle service om resultaat mee te behalen als je affiliate marketing aanpast aan deze media.

Bij affiliate marketing op twitter is het vooral belangrijk om:

  • Relevante updates te plaatsen
  • Te doseren met nieuwe tweets
  • Juiste hashtags te gebruiken

Er zijn specifieke tools om twitter overzichtelijker te maken waardoor je meer kunt bereiken maar actief zijn op dit Twitter is altijd de allerbeste oplossing. Je kunt denken aan volgen en retweeten. Maar ook adverteren kan je veel voordelen opleveren.

Affiliate marketing op Facebook

Affiliate marketing op Facebook

Kies je voor het platform Facebook dan heb je toegang tot prachtige tools om van je pagina een groot succes te maken. Je hoeft er in eerste instantie geen geld aan uit te geven door mensen uit te nodigen. Wat goed werkt is om iedereen op een persoonlijke manier te benaderen.

Op een Facebook pagina kun je op een overzichtelijke manier publiceren of berichten inplannen. Waardoor je veel tijd kunt besparen zodat je meer tijd hebt om tegelijkertijd op andere platformen te werken. Veel andere Social media accounts kun je probleemloos koppelen. Zodat je direct op meerdere accounts kunt posten.

Er zijn voorbeelden van accounts die enkele tienduizenden volgers hebben en waaruit vele honderden euro’s inkomen voortkomen.

Affiliate marketing op andere social media platformen die er zijn.

Affiliate marketing op andere social media platformen die er zijn.

Er zijn veel platformen beschikbaar waaronder Instagram, Tumblr of de zakelijke variant Linkedin. Op elk van deze platformen heb je volop mogelijkheden een groot aantal bezoekers te bereiken. Heb je een website waarvoor je op zoek bent naar promotie? Dan is het raadzaam te zoeken naar promotie mogelijkheden.

Als je direct goed van start wil met je social media promotie om uiteindelijk meer te verdienen met affiliate marketing dan is Master Marketeer een goede oplossing.

Wat is Master Marketeer?

Master Marketeer is een online training en coaching platform met geavanceerde trainingen van BEWEZEN strategieën en technieken om een online systeem te bouwen welke je dagelijks nieuwe leads, klanten en sales opleveren.

De diensten van Master Marketeer zullen je dan ook veel tijdswinst opleveren zodat jij je kunt focussen op andere zaken die net zo belangrijk zijn.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *