Adres gegevens
FlexTeksten.nl
Lisdodde 9
3628NL Kockengen

Bereikbaar van
Maandag tot vrijdag: 9:00 - 17:00
Weekend: 10:00 - 12:00

KVK: 77743504
BTW: NL003234747B57

 0,00 0

Geen producten in de winkelwagen.

Waarom starten met SEO?

Waarom starten met SEO? Die vraag hoef ik je vast en zeker niet te stellen. Jij wil namelijk beter vindbaar zijn in zoekmachines. Laat je daar nu net een goed geoptimaliseerde website voor nodig hebben. Want hoe beter jouw SEO in elkaar steekt, hoe meer mensen je gaan vinden. Elke moderne website of blogger doet eraan. De een aan de hand van teksten en de ander pakt het totaalplaatje aan. Met afbeeldingen en goed geoptimaliseerde web- en blogpagina's. Laat ik in het kort eens vertellen wat je zou kunnen doen. Maar ik moet er wel bij vertellen dat het slechts een kleine selectie is. Je kunt namelijk nog veel meer doen.

 • Het optimaliseren van teksten.
 • Het optimaliseren van META-Tags.
 • Het optimaliseren van afbeeldingen.
 • Het optimaliseren van html.
 • Het optimaliseren van elementen.
 • Het optimaliseren van hosting
 • Het optimaliseren van video's

Zoals je kunt zien is niet alleen de vraag waarom je wilt starten met het inzetten van SEO maar ook wat je gaat aanpakken. 

Welke manieren zijn er om de SEO van je website te verbeteren?

Er zijn verschillende manieren waarop je de SEO van je website kunt verbeteren. Je kunt aan de slag met de content, html tot aan de html opmaak van je website. Maar je kan ook denken aan de link structuur binnen je website of het inzetten van zogenaamde broodkruimels en andere belangrijke tools. Omdat alles dat je kunt doen met elkaar in verbinding staat is het belangrijk dat je de optimalisatie die je kiest zo volledig uit gaat voeren als je kunt. 

 • Content gerelateerde SEO aanpak.
 • Structuur gerelateerde SEO aanpak
 • Link gerelateerde SEO aanpak

Bij een content gerelateerde SEO aanpak ga je aan de slag met het optimaliseren van de content op je website. Dit kunnen dus de teksten, elementen in de teksten tot video's en afbeeldingen zijn. Dus alles dat je voor klanten en bezoekers hebt gecreëerd. 

Een structuur gerelateerde SEO aanpak is erop gericht om de structuur van je website te verbeteren. De structuur is een belangrijk onderdeel om een website vindbaard te maken.

De Link gerelateerde SEO aanpak zorgt ervoor dat Google weet welke pagina's van een website belangrijk zijn. Omdat er eenvoudig gezegd vaak naar verwezen zal worden. Het is een manier die je in combinatie met andere aanpakken kunt inzetten.

Wat heb je nodig voor SEO?

Als je aan de slag gaat met SEO van je website is het natuurlijk wel belangrijk dat je precies weet wat je te doen staat. Of dit nu te maken heeft met content gerelateerde aanpak of link gerelateerd. Het moet geen verschil maken. Over waar je deze kennis vandaan kunt halen hoef jij je absoluut geen zorgen te maken. Een van de meest uitgebreide cursussen die er is vind je hieronder. 

Je kunt nu tijdelijk gebruikmaken van een GRATIS trial van 14 dagen! Maak zonder verplichtingen kennis met SEO. 

Hoe lang duurt het voor je meer succes hebt dankzij SEO?

Een goede start maken helpt je absoluut bij het hebben van succes. Ik heb zelf ook bijna één jaar bezig geweest met het neerzetten van een goed geoptimaliseerde website. Tot het moment dat ik erachter kwam dat Phoenixsite alles had dat ik wilde. Een systeem dat gemaakt is voor snelle indexatie bij Google en door een team van expert marketeers is geoptimaliseerd. In vergelijking met de kosten die ik maak voor het goed optimaliseren een schrijntje, want tel de tijd en investeringen die je moet doen voor een goede SEO optimalisatie maar eens bij elkaar op.

Maar wat is dat Phoenix dan precies? Iets waar ik in een ander thema op terug zal komen. Maar waarvan ik je nu al kan verklappen dat het een van de meest mooie systemen is die ik in jaren heb gezien. Waarbij ik nu al volop resultaat zie, betere indexatie en meer klanten die mij mailen. 

 • Phoenix is een compleet systeem.
 • Makkelijk te bedienen en gebruiken
 • Professionele website met veel opties
 • Meer dan genoeg pagina thema's

Kortom, het is absoluut een overweging maken waard. Je kunt trouwens makkelijk gebruik maken van de 14 dagen trial. Meer dan genoeg tijd om je weg te vinden. Zo stond mijn website in 2 dagen helemaal online en hoefde ik alleen nog maar wat aanvullingen te doen. 

Waar moet je absoluut rekening mee houden bij SEO optimalisatie?

Wat ik vaak terug zie op websites is dat ze te goed aan de slag zijn gegaan met de optimalisatie van een website. De titels lopen niet lekker en de teksten zijn stuk. Misschien leuk voor de zoekresultaten maar niet leuk voor het binnenhalen van klanten. Omdat die na de eerste zinnen zullen afhaken. Daar moet je dus echt mee stoppen. Dat dit gebeurt komt vaak door SEO plugins en tools die gebruikt worden. Waarbij je direct je SEO score te zien krijgt en leest wat je moet aanpassen. 

Een van de voorbeelden die ik zo kan opnoemen is dat het zoekwoord vooraan in de titel moet komen, de titel niet te lang moet zijn en ook nog eens moet kloppen met de url van de pagina. Dat zijn dus al 3 punten waar je rekening mee moet houden voor zoekmachines. En je klanten dan? Schrijf daarom liever een alles omschrijvende titel voor je klanten en durf te kiezen voor een wat lagere SEO score. 

 1. Stop met optimaliseren aan de hand van plugins voor WordPress en online tools die er zijn. Je mag er best naar kijken maar stop met te goed opvolgen van deze statische plugins. Die eigenlijk niets anders doen dan het aflopen van een standaard lijstje.
 2. Stop met het toevoegen van mooie attributen die zogenaamd goed zijn voor je SEO. Focus je liever op doeltreffende content en hou de pagina's die je maakt eenvoudig.

Wat is SEO-Proof content?

Als tekstschrijver hanteer ik een schrijfwijze die SEO-Proof is. Wat niets anders wil zeggen dan dat de teksten geoptimaliseerd zijn om de beste resultaten bij Google en andere zoekmachines te behalen. Bij het schrijven hou ik rekening met de indeling, opmaak en gebruik van de meest belangrijke zoekwoorden en synoniemen. 

Maar voor een goede SEO moet je uiteindelijk ook verder kijken dan de teksten zelf. Ze zijn namelijk maar een onderdeel van het geheel. Dat is voor mij de reden om SEO-Proof teksten te schrijven. Waarbij je zelf dus verantwoordelijk bent voor de optimalisatie bij publicatie. 

Wat zijn de belangrijkste SEO elementen van een website?

Bij het bepalen welke elementen het belangrijkste zijn voor een website is het goed te weten dat dit per website kan verschillen. Wanneer je een blog website hebt mag deze natuurlijk niet ontbreken. En bepaald het blog voor een groot deel je succes binnen SEO. Maar wanneer we naar content in het algemeen kijken is een goed opgemaakte websitetekst van grote meerwaarde. 

Ik ben daarom van mening dat je absoluut moet kiezen voor kwaliteit website teksten om uiteindelijk verschil te kunnen maken. Daarnaast moet je overwegen om een goed geoptimaliseerde website te hebben waarmee je uiteindelijk een nog groter verschil kunt neerzetten. 

 • De website zelf als geheel moet goed functioneren.
 • De tekst content moet van enige kwaliteit zijn.
 • De indeling en structuur van een website moet kloppen.

Omdat geen enkel element los kan worden gezien is het goed om je aan de hand van een professionele cursus te verdiepen in het belang van goede SEO. 

Hoe kun je schrijven voor klanten en toch profiteren van SEO?

Als tekstschrijver hanteer ik een specifieke indeling bij het schrijven van teksten om klanten te overtuigen. Op de achtergrond heb ik goed over de vindbaarheid nagedacht. Maar feit blijft als jij je inzet voor een goede tekst waarin alle elementen op de juiste plek te vinden zijn, dat Google en andere zoekmachines je echt wel zullen vinden. Het is absoluut ook goed om familie en vrienden je schrijven eens te laten beoordelen. Op die manier weet je precies waar de knelpunten liggen en leer je van hoe je op dit moment schrijft en hoe je het beter kunt doen. 

Maar onthoud altijd dat elke tekstschrijver een eigen manier van teksten schrijven heeft. Als je drie tekstschrijvers naast elkaar aan eenzelfde tekst laat werken zul je altijd drie verschillende teksten te lezen krijgen. 

Zijn er nog meer mogelijkheden om SEO van je website te verbeteren?

Naast het soort content en optimalisatie van een website kun je ook aan de slag met consistent publiceren van content. Wat niets anders is dan op vaste momenten nieuwe content toevoegen. Het is een manier die het sinds jaar en dag goed doet. Daarnaast behoren social media als een Facebook pagina, Instagram en twitter ook tot de mogelijkheden om je SEO te verbeteren. Tot slot kun je nog denken aan linkbuilding van een website. Hoewel dit een gevoelig onderwerp is blijft het aantal links dat naar jouw website linkt belangrijk. Maar kies altijd voor een natuurlijke opbouw. Je kunt hier dan ook het beste een specialist voor inhuren.

 • Zorg voor consistente publicatie van nieuwe content.
 • Ga op onderzoek uit met social media profielen.
 • Kijk of er websites zijn voor een goede linkbuilding.

Waarom doen er nog zo weinig websites hun SEO zelf?

Het uitbesteden van SEO is een behoorlijk kostbare zaak. Maar door het grote onbekende doen maar weinig websites en bedrijven hun SEO echt zelf en is uitbesteden een goede oplossing. Ik als tekstschrijver denk daar absoluut anders over. Want de basis van SEO kun je best zelf doen en begint al tijdens het bouwen van een website of blog. Daarnaast kun je binnen de content van een website prima zelf aan de slag. Een goede titel, inleiding en het inzetten van koppen lukt je echt wel. 

Deel dit bericht op jouw social media kanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *