Waarom bloggen het verschil maakt? Ik wil bloggen Review!

Maakt bloggen daadwerkelijk het verschil? Ik zocht het uit en kwam bij de ik wil bloggen cursus van Esmée terecht. In het begin was ik wat sceptisch, dat krijg je als de zoveelste blog cursus voorbij komt op je tijdlijn! Gelukkig heeft de cursus mij overtuigd daar op terug te komen omdat het best wel een dieptecursus betreft waar je veel aan kunt hebben. 

Dit is zeker het geval als je een beginnend blog schrijver bent of misschien al jaren druk bent met het schrijven van blogs maar zonder succes. Met de informatie en handvatten zorg je er in een handomdraai voor dat je blogs kloppen! Waar je op moet letten bij het schrijven en hoe je het succes tegemoet kunt zien. Maar uiteindelijk moet je er wel zelf mee aan de slag!

Met de ik wil bloggen cursus van Esmée zorg je ervoor dat je alles leert over de opbouw, manieren en onderliggende aanpassingen die nodig zijn om succesvol te worden. Met een goed blog kun je steeds meer potentiële klanten bereiken, dat is niet niets en bijzonder waardevol. 

Je denkt nu misschien dat je de onderliggende factoren van bloggen gaande weg onder de knie zal krijgen, vaak is het tegendeel waar. Gelukkig is de cursus ik wil bloggen erop gericht om je echt te kunnen helpen. Dat is natuurlijk een prettig idee en een mooie toevoeging. In deze review wil ik je dan ook meer vertellen over de ik wil bloggen cursus en vragen waar je misschien tegenaan loopt.

 1. Hoe is mijn ervaring met ik wil bloggen?
 2. Wat kun je van ik wil bloggen verwachten?
 3. Wat krijg je met de ik wil bloggen cursus?
 4. Wat gaat ik wil bloggen je bieden?
 5. Is ik wil bloggen de investering waard?

Er is een groot voordeel wat de ik wil bloggen cursus bijzonder compleet maakt. Je gaat gaande weg namelijk de diepte in, met andere woorden is het niet alleen een mooi verhaal, maar je kunt het ook in de praktijk brengen op je eigen website. Door je blogs op de juiste manier te schrijven krijg je ook steeds meer bezoekers op je website.

Start vandaag nog met bloggen.

Dé cursus voor echte bloggers!

Hoe werkt ik wil bloggen?

Het is misschien goed om je voorafgaand wat meer over de ik wil bloggen cursus te vertellen. Het is namelijk een interessant en waardevol product in de vorm van een compleet digitaal boek. Waarin niet op de informatie is bespaard of gesneden is in wat wel en niet vertellen. 

Ik wil bloggen

Het boek is in eerste instantie bijzonder geschikt voor iedereen die wel eens een blog schrijft. Dat is dan ook de insteek. Maar ook als je van bloggen je business wilt maken kan het een bijzonder grote waarde hebben. Omdat je inzicht krijgt in hoe je een goede basis kunt neerzetten. Maar ook hoe je zorgt dat je uiteindelijk meer bezoekers kan hebben met je blog. 

Omdat het een digitaal boek is kun je alles stap voor stap gaan ontdekken, je zal direct merken dat er voor bepaalde handelingen, stappen of informatie (bijvoorbeeld de manier van schrijven of indeling) een goede reden is. Je gaat dus echt gericht aan de slag. 

Je krijgt alles dat met bloggen te maken hebt (echt alles) eigenlijk op een presenteerblaadje. Met een digitaal boek dat meer dan 14000 woorden telt kan dit eigenlijk ook niet anders. Je richt je dus echt op groeien met je blog. 

Maak werk van je blog.

Dé cursus voor echte bloggers!

Ik wil bloggen zorgt voor een goede basis.

Het is natuurlijk goed te weten dat je met ik wil bloggen voor een goede basis kan zorgen. Je gaat echt aan de slag met de blog content maar ook achterliggende factoren. Waarbij je handvatten en tips krijgt hoe je dit het beste kunt aanpakken. 

Het gaat dus echt over je eigen succes en niet het succes dat Esmée gedurende de jaren heeft behaald. Door het neerzetten van een goede basis is het makkelijker om verder te bouwen zonder dat je blog business in elkaar stort. Een flat bouw je ook niet op de fundering van een eengezinswoning toch?

Een perfecte basis voor je blog.

Dé cursus voor echte bloggers!

Ik wil bloggen helpt je bij ingewikkelde SEO optimalisatie.

Ook lastige onderwerpen als SEO wordt niet uit de weg gegaan. Dit zie je in de meeste cursussen wel, vaak beschreven als een ander vakgebied maar het hoort er wel degelijk bij! Wat fijn is dat het in het complete boek meegenomen wordt, dus het is niet ineens een saai hoofdstuk met veel termen die je verder nergens tegen zal komen of hoeft te gebruiken. 

Dat je niet verrast wordt door SEO en alles dat hiermee samen komt is belangrijk. Voor veel mensen is SEO toch iets dat te hoog gegrepen is, hoewel het feit blijft dat je niet zonder kunt!

Cursus ik wil bloggen

Wanneer je net begint met de cursus ik wil bloggen merk je dus direct dat het gericht is om kennis over te dragen zodat je succes kunt hebben. Daar maakt SEO een onderdeel van uit, zonder steeds terug te vallen op welke successen het Esmée al heeft opgebracht. Dat is wat bij veel cursussen wel het geval is en de kracht van een cursus teniet doet. 

Ook aan SEO is gedacht

Dé cursus voor echte bloggers!

Ik wil bloggen verteld je over inspiratie krijgen.

Wanneer je aan het bloggen begint is inspiratie hebben de basis. Lang niet elk onderdeel is even leuk om over te schrijven of je hebt niet voldoende informatie over een onderwerp. Daarnaast leer je met ik wil bloggen echt kijken naar de mogelijkheden en invalshoeken die er zijn. 

Zo kunnen de kleinste onderwerpen of ideeën je veel inspiratie opleveren. Waardoor je dus echt een compleet artikel kunt schrijven. Dat is natuurlijk veel waard! Daarnaast is het leuk om ook zelf even op de website van Esmée te kijken en zien waarover ze schrijft of hoe ze het zelf aanpakt. Dat zorgt ook voor inspiratie vind ik zelf. Het geeft toch een ander beeld als iemand zelf blogt en laat zien wat er mogelijk is.

Blog inspiratie in overvloed!

Dé cursus voor echte bloggers!

Ik wil bloggen leert je om te groeien op het web.

Een gerichte cursus voor als je wilt groeien op het web dus. En dan vind ik eigenlijk dat je het boek en de opzet ervan tekort doet. Want het zorgt namelijk ook dat je leert wat er bij bloggen belangrijk is om uiteindelijk vindbaar te worden. 

Je kunt nog van die prachtige blog artikelen schrijven en niet gevonden of boeiend genoeg zijn. Dat is natuurlijk zonde van de tijd en inspanningen die je aan het bloggen hebt besteed. 

Vaak realiseren mensen zich niet dat ze ergens moeten beginnen en dat zomaar wat doen niet helpt maar het gelijk goed aanpakken wel. Zo schreef ik in het begin vooral blogs van circa 300 woorden die het op zichzelf goed deden. Tegenwoordig kijk ik er heel anders tegenaan. 

Ik heb mijn berichten groter gemaakt maar de publiceer nu wel minder. Toch heeft het mij geholpen en brengt het mij  heel veel succes. Dit soort voorbeelden en overtuigingen kun je in het boek ook teruglezen. Daarom sluit het zeker aan op hoe ik tegen bloggen en waarde van een blog aankijk.

Laat je blog ook groeien!

Dé cursus voor echte bloggers!

Wat kun je van de ik wil bloggen cursus verwachten?

Ik heb enorm genoten van de opzet, duidelijkheid en informatie die ik heb gelezen. Nu is het voor mij misschien ook anders, bloggen is namelijk wat ik doe. Maar wanneer een boek niet op mijn gedachten aan zou sluiten zou ik er hier ook niet over schrijven. Je kunt dus een veelbelovende cursus verwachten die je zeker verder zal helpen. 

Wat ik wil bloggen vooral niet is? Een cursus waar je na 2 uur klaar mee bent en dan denkt dat je alles weet en goed doet. Het is absoluut een proces waar je langere tijd mee bezig bent.

Dat je vooral vanuit de praktijk leert (door te doen) vind ik prachtig en is ook mijn manier van werken. Zo peil ik regelmatig wat een verandering op mijn eigen websites teweeg brengt en wat ik anders zou kunnen doen. Je leert dus echt door de technieken eigen te maken.

Een boek vol verwachtingen

Dé cursus voor echte bloggers!

Wat heb ik aan de ik wil bloggen cursus?

Wil je serieuze stappen maken en ervaren hoe bloggen ook kan? Dan is de cursus ik wil bloggen een absolute meerwaarde. Maar zoals ik al een beetje naar voren heb laten komen moet je wel bereid zijn om te veranderen. Op de oude voet verder gaan met de informatie die je krijgt gaat je dan ook niet verder helpen.

Ik wil bloggen boek

Je leert daarbij ook wat nog meer belangrijk is bij het schrijven van je blog. Zo kunnen afbeeldingen en links of video’s een waard verhogend element zijn. Maar ook een moment aan de SEO van je blog besteden kan het verschil maken. Niets kan los van elkaar worden gezien!

Tot slot vind ik het goed om te vertellen dat je een voorbeeld blog hebt, dan heb ik het over de website van Esmée zelf! Die kan je zeker inspiratie opleveren als het om blogs schrijven gaat en je zo de motivatie geven om er echt voor te gaan.

Wacht niet langer!

Dé cursus voor echte bloggers!

Is het wel een echte blog cursus?

Ik twijfel zelf een beetje of ik wil bloggen een cursus of digitaal boek is. Je leest en leert namelijk vanuit een pdf bestand. Daar is op zichzelf natuurlijk niets geks aan. Maar kun je het dan ook een cursus noemen? Wat mijn betreft wel, waarom:

 1. Je krijgt inzicht in de opbouw van een goed blog artikel.
 2. Je leert wat er nodig is om een blog te kunnen schrijven.
 3. Je herkent belangrijke factoren binnen een goed blog.
 4. Je krijgt handvatten om meer bezoekers te ontvangen.
 5. De website van Esmée dient als een ware inspiratiebron.
 6. Aan de hand van de opzet kun je het als naslagwerk gebruiken.

Omdat je enerzijds heel veel leert en aan de andere kant waardevolle informatie krijgt is het naar mijn mening wel een echte cursus met de juiste diepte, zodat je er als beginner ook veel aan hebt. Want er wordt niet vanuit gegaan dat je voorkennis hebt, maar maakt ook geen groot verschil als je dit wel zou hebben.

Welke voordelen heeft ik wil bloggen?

De voordelen van ik wil bloggen zijn groot! Zeker wanneer je ook kijkt naar de vele andere websites die een soortgelijke cursus aanbieden. Met deze cursus ga je eerst een goede fundering neerleggen in begrijpelijke taal, waarna er gebouwd kan worden. Er worden binnen de cursus geen vergelijk van eigen successen gebruikt, enkel de ervaring wordt meegenomen wat bijzonder prettig is. Je leert er dus bijzonder veel van als beginner, gevorderde en zelfs voor de echte experts kan het inzicht geven.

Voordeel 1 Je krijgt veel informatie voor een aantrekkelijke prijs! Het digitale boek kost je namelijk een fractie van wat het je kan opleveren. Je kunt denken aan meer omzet omdat je business op gang komt, meer bezoekers op je website of meer affiliate kliks. Bijzonder waardevol dus!

Voordeel 2 Er is geen voorkennis nodig om de cursus te volgen! Waar de meeste cursussen inhaken op voorkennis heb je dit bij ik wil bloggen niet nodig. Je kunt er als beginner direct mee aan de slag of als je wat verder bent je voordeel uit halen door te gebruiken als naslagwerk en kijken waar je op je blog nog wat voordeel kunt behalen. 

Voordeel 3 Het digitale boek kun je gewoon op je computer of mobiel lezen! Dat is een groot voordeel omdat je het daardoor direct kunt toepassen op je blog door van venster te schakelen. 

Voordeel 4 Je leert om een goede basis voor je blog neer te zetten! Zoals ik eerder heb genoemd bouw je een flat ook niet op de fundering van een eengezinswoning en andersom. Want ook als de fundering te groot is heeft dat natuurlijk nadelen. Je leert dus echt wat er nodig is en op een goede manier doseren.

Voordeel 5 Ook lastige diepteonderwerpen worden besproken! Dat vind ik direct opvallend. Er is goed bekeken hoe het digitale boek (de cursus) ook een beetje de diepte in kan. Bijvoorbeeld als het om SEO en andere lastige onderdelen gaat. 

Voordeel 6 De website van Esmée dient als inspiratiebron! Ik heb er veel blogs op gelezen en moet je zeggen dat de manier van schrijven wel zorgt voor de nodige inspiratie en motivatie. Dat is een heel groot voordeel wanneer je wekelijks meerdere blogs schrijft en daardoor jezelf en het onderwerp een beetje verliest!

Voordeel 7 Heb je vragen dan is er altijd hulp beschikbaar! Je kunt altijd contact opnemen en jouw vragen stellen. Natuurlijk is het daar niet voor bedoeld maar het is wel mogelijk. Bovendien zorgt het er ook voor dat Esmée precies weet met welke vragen iedereen na het uitvoeren van de tips en vele handvatten toch nog tegenaan lopen.

Voordeel 8 Je krijgt waardevolle tips voor meer online blog succes! Natuurlijk kun je tips op internet in overvloed vinden, dat gezegd hebbende staan deze nooit in verhouding of kunnen ze los van een blog worden bekeken. Het moet dus echt samenkomen en passen.

Voordeel 9 Het digitale boek kun je als naslag werk gebruiken! Zeker als je het allemaal een beetje te pakken hebt en alles weet is het boek een absoluut stukje naslagwerk waar je voortdurend in kunt kijken wat er nog meer nodig is.

Voordeel 10 Deze cursus is een toevoeging voor je blog! Dat heb ik inmiddels wel mogen ontdekken en kunnen lezen. Hoewel bloggen en schrijven of blog optimalisatie voor mij dagelijkse kost is kan ik je deze cursus absoluut aanraden als je er zelf ook wat verder mee wil komen op een goede manier!

Ik denk dat je met de bovenstaande voordelen een goed beeld heb hoe ik wil bloggen door mij is ervaren en wat je kunt bereiken als je het goed aanpakt. Maar in de praktijk zul je zeker meer praktische voordelen en mogelijkheden zien met als je voor ik wil bloggen kiest!

Ik wil bloggen voordelen!

Dé cursus voor echte bloggers!

Welke nadelen heeft ik wil bloggen?

Wanneer je een echte cursus met lessen en modules zoekt is het echt even verder zoeken. Want dat is ik wil bloggen absoluut niet! Dat kan dus een nadeel zijn of iets waar je tijdens het lezen toch mee in de maag zit. Denk dus goed na of je werken en leren vanuit een digitaal boek ziet zitten. Bedenk je ook dat je het boek altijd kunt printen als je dit makkelijker vind.

Nadeel 1 Het is geen cursus met lessen en modules! Je leest en leert dus echt vanuit een digitaal boek wat sommige mensen wat lastiger vinden. Maar het is absoluut de moeite waard om voor het digitale boek te kiezen!

Nadeel 2 Je moet werken vanuit een digitaal boek! Soms kan dit lastiger zijn dan wanneer je per les of module werk. De reden hiervoor is om je een compleet geheel te bieden zodat je echt leert wat er nodig is op je blog.

Nadeel 3 Het kan een beetje saai en oubollig overkomen! Zeker omdat het best vermoeid kan zijn steeds te moeten lezen van een beeldscherm. 

Nadelen die in je voordeel werken!

Dé cursus voor echte bloggers!

Heeft ik wil bloggen een community?

Ik heb de community waar je toegang toe hebt bewaard om als laatste te noemen. Dit heeft een heel belangrijke reden dat de community niet de reden is dat  je de cursus volgt en ik ook niet zeker weet of de community dus een echt toegevoegde waarde is.

Vanuit mijn mening kan de community met de nodige inspanningen wel succesvoller worden dan het nu is, maar ik zie ook steeds opnieuw mooie toevoegingen in het geheel door Esmée naar voren komen dus wie weet sluit het over een tijdje op elkaar aan.

Mijn conclusie over ik wil bloggen?

Zoals je al hebt gelezen ben ik in het bijzonder tevreden over de cursus van Esmée en raad je deze om veel verschillende redenen aan. De hoofdtaak die deze cursus heeft is dat je wil leren bloggen en dat is dan ook iets waarop ik mij voortdurend heb gericht. Ik zie het vanaf de eerste pagina’s echt terugkomen. Je doet dus een waardevolle aankoop voor een relatief laag bedrag! Dat is prettig om te weten.

Ik wil bloggen hobby

Je haalt als je alles toepast zoals in het ik wil bloggen ebook is besproken veel voordelen uit alles dat je kunt lezen en de tips die je krijgt. Dat doe je op een aantal verschillende manieren. Enerzijds door een goede fundering te bouwen en aan de andere kant door een juiste indeling te geven.

Zou ik de cursus aanraden? Absoluut! Want ik denk dat je nergens een dieptecursus bloggen gaat vinden zoals die van Esmée. 

Ik wil bloggen! Aanrader!

Dé cursus voor echte bloggers!

Je hebt al SEO teksten vanaf €10,-
Krijg 500 woorden voor maar €10,- exclusief btw
Scroll to Top