Veelgestelde vragen

Naar welke antwoorden ben jij op zoek?

Wel of niet mailen voor de tekst die je nodig hebt? Zijn de teksten wel SEO-proof. Of hoe verloopt de werkwijze als je teksten wilt laten schrijven. Op de veelgestelde vragen ga je op deze pagina wellicht een antwoord vinden. Staat het antwoord dat je zoekt er niet tussen? Laten wij dan contact hebben om ook voor jouw vragen een antwoord te vinden. Ik help je graag verder.

Kan een tekstschrijver mijn verhaal wel goed verwoorden?

Als tekstschrijver heb ik vaak geen ervaring met een branche of niche. Dat is bij vrijwel iedere tekstschrijver het geval. Maar wat ik wel kan is mij inlezen en inleven om vervolgens een goede tekst te schrijven. En dat is precies wat ik voor je zal doen.

Besteden veel bedrijven het schrijven uit?

Het schrijven van blogartikelen wordt door steeds meer bedrijven uitbesteed aan een tekstschrijver. Dat komt omdat het schrijven van teksten voor het web vaak veel tijd in beslag neemt waar veel kennis voor nodig is. Dan zit je als bedrijf bij een tekstschrijver goed.

Hoe lang duurt het voor een tekst klaar is?

De levertijd van een tekst is afhankelijk van de lopende opdrachten en de tijd die nodig is om de opdracht te realiseren. Ik probeer hier doorgaans aan het begin van een opdracht over te communiceren. De gemiddelde tijd om teksten te leveren is circa 2-5 werkdagen.

Welke informatie is er nodig om teksten te schrijven?

De informatie die nodig is om een tekst te kunnen schrijven hangt sterk af van het onderwerp en soort tekst. Wanneer je een gerichte SEO tekst wilt is het goed om een zoekwoordenonderzoek, analyse van de website en de lengte van de tekst te onderzoeken.

Zo heeft iedere tekst eigen informatie nodig. Maar in de regel is informatie die je al hebt over een onderwerp bij het schrijven welkom.

Is het laten schrijven alleen voor bedrijven?

Het laten schrijven van teksten is handig voor bedrijven en particulieren. Als een tekst voor bedrijfsmatig gebruik is kan ik de factuur op naam aan het bedrijf zetten. Je krijgt hierdoor mogelijk btw terug.

Krijg ik een factuur nadat de opdracht is afgerond?

Nadat een opdracht is afgerond zal de administratie de factuur opmaken. Je ontvangt de factuur doorgaans binnen enkele dagen via een beveiligd e-mailbericht. Je kunt de factuur direct via IDeal betalen of direct per bank overschrijving.

Welke voordelen heeft het laten schrijven van teksten?

De teksten voor je website laten schrijven geeft je ruimte voor andere taken waar je vaak niet aan toe kwam. Daarnaast heb ik als schrijver de kennis in huis waarmee je mogelijk meer resultaat kunt behalen. Je kunt denken aan website bezoekers, omzet of aanmeldingen.

Krijg ik korting wanneer ik meer woorden afneem?

Je krijgt geen korting wanneer je meer teksten afneemt of een grotere tekst opdracht bij mij neerlegt. Dit omdat ik als tekstschrijver de kwaliteit van mijn schrijven wil garanderen.

Krijg ik met SEO teksten gelijk meer website bezoekers?

De gedachten van SEO teksten is dat je meer bezoekers en klanten krijgt. In de praktijk is SEO veel omvangrijker dan alleen geoptimaliseerde teksten. Je kunt denken aan de website structuur en aanwezigheid van METAgegevens op een website. Tot aan de afbeeldingen en linkbuilding.

Waarom heb ik na enkele weken nog geen resultaat?

Het hebben van resultaat kan soms binnen enkele weken al zichtbaar zijn in de statistieken. Maar soms duurt het maanden. De leeftijd van een website en alle inspanningen om meer bezoekers te krijgen hangt hiermee samen. Een enkele tekst zal hierin niets veranderen maar structurele publicatie van artikelen in veel gevallen wel. Hoewel de duur dat je succes hebt altijd van veel verschillende factoren afhankelijk is die op voorhand nauwelijks te beïnvloeden zijn.

Hoeveel teksten heb ik nodig om gevonden te worden?

De ervaring leert dat google kwaliteit content herkent. Dat zal je uiteindelijk ook helpen om beter gevonden te worden. De hoeveelheid teksten hebben geen directe invloed op je vindbaarheid.

Kan ik bestaande teksten laten herschrijven?

Ik kan bestaande teksten voor je herschrijven zodat de informatie actueel en weer past bij de doelgroep van de website. Voor het ontvangen van een prijsopgave kun je de gegevens het beste aan mij toesturen. De uiteindelijke prijs is per tekstopdracht verschillend.

Is het mogelijk om maandelijks te betalen?

Als klant heb je 30 dagen de tijd om de facturen te voldoen. Je ontvangt een factuur per opdracht of voorafgaand aan een abonnementsperiode.

Moet ik een een minimale afname hebben?

Voor het schrijven van teksten hanteer ik geen minimale factuurwaarde of formaat van de opdracht. Als tekstschrijver wil ik iedereen helpen. Of je nu particulier, een vereniging of klein bedrijf bent je bent altijd welkom.

Wat is het verschil tussen een tekstschrijver en copywriter?

Een tekstschrijver schrijft net als een copywriter teksten. Waarbij de focus van een copywriter meer op de verkoop ligt doordat deze vaker campagne en reclameteksten schrijft.

Heeft mijn website copywriting echt nodig?

Voor iedere website is goede copy belangrijk. Als tekstschrijver ben ik dan ook van mening dat iedere website copywriting nodig heeft.

Heb je als tekstschrijver verstand van SEO optimalisatie?

Ik schrijf de teksten altijd volgens SEO Richtlijnen. Dit betekend overigens niet dat SEO stopt bij het schrijven van de teksten.

Waarom wil iedereen altijd SEO webteksten?

Het voordeel van SEO webteksten is dat je verzekerd bent dat de teksten voorzien zijn van elementen die belangrijk zijn om goed te scoren binnen de bekendere zoekmachines.

Hoe krijg ik de teksten aangeleverd?

Wanneer een opdracht afgerond is krijg je de teksten in .docx formaat via e-mail aangeleverd. Voor de aflevercontrole maakt ons systeem gebruik van een trackingcontrole via DKIM.

Zijn de teksten die geschreven zijn echt uniek?

Je betaald altijd voor een 100% uniek geschreven tekst.

Typmachine bg