Vandaag nog starten met Linkbuilding?

Wil je starten met linkbuilding? Dan is goede informatie essentieel. Je moet weten waarom je ermee aan de slag wilt. Om meer bezoekers op je website te krijgen, je website positie te versterken of misschien heb jij er een heel ander idee over. Denk er dus eens over na welke waarde linkbuilding voor jou heeft en waarom je ermee aan de slag wil gaan.

 • Je wilt meer bezoekers op je website.
 • Je wilt je positie bij Google versterken.
 • Je hebt een eigen idee om te linkbuilden.

Belangrijk: Google en andere zoekmachines hechten waarde aan een natuurlijke opbouw van externe links. Het heeft daarom geen meerwaarde ineens tientallen links te publiceren. Kies er bij voorkeur voor om geleidelijk links te verkrijgen.

Spoedcursus marketing (gratis)

Weet precies wat je moet doen!

Hoe werkt linkbuilding precies?

In het landschap van linkbuilding is er de afgelopen jaren ontzettend veel veranderd. Waarbij artikel marketing een van de meest gekozen manieren is waarop jij de link structuur naar je website sterk kunt gaan verbeteren. Maar artikel marketing is niet het enige dat je kunt doen als het om linkbuilding gaat. Je kunt je website ook aanmelden bij start- en linkpagina’s. Daarnaast is social media binnen linkbuilding een steeds belangrijker onderdeel geworden.

 • Artikel marketing linkbuilding
 • Start- en linkpagina linkbuilding
 • Social media linkbuilding

Verbeter je website en vindbaarheid

Weet precies wat je moet doen!

Wat levert linkbuilding je op?

Je moet absoluut geen gouden bergen verwachten. Het is net als SEO voor je website een hulpmiddel die samen met andere manieren jou website positie kan versterken. Mits je het natuurlijk goed uitvoert en inzet.  Daarnaast levert het (zelden) veel bezoekers op. Omdat de meeste bezoekers nu eenmaal via zoekmachines als Goolge of Bing op je website terechtkomen.

 • Sterke positie van je website.
 • Meer bezoekers via de website.
 • Betere vindbaarheid van je website. 

Meer online resultaat

Weet precies wat je moet doen!

De gevaren van linkbuilding?

Maar zoals ik vooraan in het bericht al heb verteld zijn er ook gevaren. Je kunt hierbij denken aan ineens teveel links naar je website. Dat kan een zoekmachine zomaar afstraffen. Omdat dit oneerlijke concurrentie in de hand zou werken. Je kan je het misschien helemaal voorstellen dat als je veel geld hebt je dus betere zoekresultaten behaalt. 

Zoekmachines kunnen onnatuurlijke opbouw van links naar je website direct afstraffen en je positie verlagen.

Linkbuilding uitbesteden?

Weet precies wat je moet doen!

Linkbuilding zelf uitvoeren?

Als je het een linkbuilder vraagt is linkbuilding zelf uitvoeren dus lastig en kun je het vanwege de gevaren beter uitbesteden. Maar is dat ook echt zo? Ik ben namelijk van mening dat je vanuit de basis prima zelf aan de slag kunt. Zolang je er maar van bewust bent dat een natuurlijke bouw van je link structuur belangrijker is dan een structurele boost geven en jezelf daarmee in de kaart spelen. 

Dan komen we uiteindelijk bij de vraag wat natuurlijke opbouw van een goede link structuur is. Waarbij je kunt denken aan slechts een aantal links per week faciliteren. 

Als je met artikel marketing aan de slag gaat werkt dit overigens heel anders. Daarbij heb je naar ons inzien meer ruimte. Maar pas op dat je inspanningen niet voor niets doet. Gebruik voor linkbuilding altijd hoge kwaliteit artikelen. Alsof je voor je eigen website of blog aan het schrijven bent.

Slimmer in marketing?

Weet precies wat je moet doen!

Linkbuilding uitbesteden?

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste stappen zet? Dan is het goed om je linkbuilding uit te besteden. Je kunt dit bij veel bedrijven doen. Een van de bedrijven waar ik zelf mee werk is rve online promoties. Op dit moment al langer dan een jaar. Waarbij ik vooral heel tevreden ben over de tijd en spreiding van linkbuilding links en artikelen. Geen haast maar een gedoseerde aanpak dus. Wil je het liever wat agressiever? Dan kun je altijd een tandje bijzetten. Overleg met degene die voor jou de links plaatst en verzorgt welke mogelijkheden je hebt.

Het uitbesteden gebeurt door de kleinste en grootste bedrijven. Het is er vaak net naar welke behoeften er zijn. Geef dit ook aan en kijk of er een klik is tussen jou en het bedrijf.

Online marketing cursus volgen?

Weet precies wat je moet doen!

Welke soorten linkbuilding zijn er allemaal voor mijn website?

Er zijn veel verschillende soorten linkbuilding die je kunt inzetten om meer te bereiken, laten we de soorten eens op rij zetten. Zodat je een idee hebt hoe je het kunt aanpakken.

Aanmelden bij startpagina, zonder hiervoor een link terug te hoeven plaatsen op je eigen website of het blog dat je hebt.

Artikelmarketing , insturen van een artikel met enkele links naar je website erin vermeld. Zonder dat je terug hoeft te linken.

Blog reacties en comments, actief reageren vanuit je bedrijfnaam of het blog dat je hebt. Waar mogelijk met een link vermelding.

Gastblogger worden, met een vermelding van je website onder het artikel of in je website profielnaam. 

Social media berichten, berichten posten op social media of een pagina delen. Berichten zonder links scoren vrijwel altijd beter.

AB Linkruil, je plaatst een link op de partner website en deze partner krijgt daarvoor een link op jouw website of blog.

ABC linkruil, je plaatst een link op de partner website en deze krijgt een link op een van je andere websites of blogs die je hebt.

Sponsor links, link op een website waarvoor geld of een andere vergoeding is betaald of sponsoring is aangegaan.

Zoals je hierboven leest zijn er veel verschillende soorten manieren hoe je aan links vanaf een andere website kunt komen. Van aanmelden bij een startpagina’s tot sponsor links of gast blog artikelen. Kijk waar jij je in kunt vinden. Elke vorm van linkbuilding heeft eigen voor en nadelen. Er is geen enkele manier goed of fout. 

Soorten online marketing.

Weet precies wat je moet doen!

Waarom zou je niet aan goede linkbuilding gaan doen?

De vraag is altijd waarom je niet aan goede linkbuilding zou doen dat je uiteindelijk veel geld zal opleveren. Vaak is de reden hiervoor het gebrek aan tijd en geld of de onwetendheid wat de mogelijkheden ervan zijn. 

 1. Je hebt geen of weinig tijd voor linkbuilding
 2. Je vindt het linkbuilden een onnodig risico
 3. Er is geen geld om linkbuilding uit te besteden

Tegenover deze nadelen zou je ook voordelen kunnen plaatsen. Want wat dachtje dat goede linkbuilding je uiteindelijk kan opleveren? 

 • Betere posities bij zoekmachines
 • Sterkere domeinnaam waarde
 • Meer klanten die je kunnen vinden

Wat is onze mening over aan de slag gaan met linkbuilding?

Als tekstschrijver geloof ik volledig in de waarde van goede content. Mijn eerste inzet is daarom altijd Content Is King! Maar ik moet helaas ook bekennen dat zonder linkbuilding de vindbaarheid minimaal is. Dat is voor mij dan ook de reden om hierop in te zetten en de linkbuilding te smeren over een langere periode. In mijn geval het ik het uitbesteedt aan een professioneel bedrijf. 

Mijn mening over linkbuilding mag dan ook duidelijk zijn, laat je niet door het internet, tijd of geld beperken maar zoek echte oplossingen. Want een goede linkbuilding is onmisbaar voor een bedrijf dat wil scoren. Je hebt weinig aan goede content als je niet gevonden zal worden. En als je Google of Bing een beetje kent moet je ze daar wel bij helpen.

Wat wil jij weten over marketing?

Weet precies wat je moet doen!

Voordelen op de lange termijn?

De voordelen voor de lange termijn (1 tot 5 jaar) zijn per website en het soort linkbuilding verschillend. Wat je opvallend genoeg wel merkt zijn de specifieke zoektermen waarmee je beter scoort dan zonder het doen van linkbuilding. 

Ik kom daarom toch weer terug op de voordelen die ik ook al eerder in mijn thema heb besproken, namelijk;

 • Sterke positie van je website.
 • Meer bezoekers via de website.
 • Betere vindbaarheid van je website.

Spoedcursus marketing (gratis)

Weet precies wat je moet doen!

Je hebt al SEO teksten vanaf €10,-
Krijg 500 woorden voor maar €10,- exclusief btw
Scroll to Top