Wat kost een tekstschrijver?

Affiliate marketing revolutie

Wat mag een tekstschrijver kosten?

Wat kost een tekstschrijver? Als je een tekstschrijver wilt inhuren? Dat kan flink in de papieren lopen. Maar een goede tekstschrijver is dat meer dan waard. Want uiteindelijk zorgen de juiste woorden voor meer succes. Of dit nu meer bezoekers of klanten op je website zijn.

Als opdrachtgever betaal jij uiteindelijk de rekening. Maar bepaald ook hoe hoog die rekening mag zijn. Want uiteindelijk heeft iedereen wel een budget. Hoewel dit natuurlijk zorgt dat een tekstschrijver in veel gevallen naar waarde zal worden betaald, is er wel degelijk antwoord op de vraag wat een tekstschrijver mag kosten. Waar de een waarde aan een tarief per woord hecht. Vind de ander een uurtarief of juist een tarief voor het project belangrijk.

WordPress cursus

De kans is groot dat jij je snel laat verleiden door de tekstschrijver met de laagste prijs. Maar je moet ook eerlijk zijn, kan deze tekstschrijver mij ook echt bieden wat ik voor ogen heb.

Een tekst die je uiteindelijk meer bezoekers zal brengen, omzet oplevert of misschien wel zorgt voor meer downloads van je e-book schrijf je niet in een korte tijd. Daar moet goed over worden nagedacht.

Wat kost een tekstschrijver en hoe vind je een goede schrijver?

Als je op zoek naar een tekstschrijver gaat, is het verstandig om op het tarief te letten. De meeste schrijvers hanteren een tarief per woord. Bij een vergelijk van deze tarieven valt direct op dat de tarieven nogal uit elkaar lopen. Hoe dit komt? En wat een gangbaar tarief voor een tekstschrijver is? De antwoorden op die vragen lees je hieronder. 

4-urige werkweek

Hoe start je een zoektocht naar een goede tekstschrijver?

Over de tarieven van tekstschrijvers laait regelmatig een discussie op. De ervaren tekstschrijvers vinden namelijk dat de nieuwe tekstschrijvers de markt kapot ‘concurreren’. De nieuwe tekstschrijvers hanteren soms een tarief van 1 cent per woord, terwijl de ervaren tekstschrijvers regelmatig op het vier- a vijfvoudige zitten.

Door deze verscheidenheid aan tarieven is het lastig om antwoord te geven op de vraag ‘Wat mag een tekstschrijver kosten?’. Dit antwoord is namelijk afhankelijk van datgene wat jíj voor een goede tekstschrijver over hebt. 

Waarom je voor goede kwaliteit meer moet betalen? 

Het inhuren van een tekstschrijver kan je vergelijken met het huren van een auto. Als je voor een hele oude auto kiest, betaal je daar ongetwijfeld minder voor. Je hebt echter niet de zekerheid dat je met deze oude auto op een veilige manier op de eindbestemming aankomt.

De andere mogelijkheid die je hebt, is om voor een nieuwe auto te kiezen. Deze nieuwe auto kan je voor een hoger tarief huren, maar daarbij ben je wel verzekerd van meer comfort en veiligheid. 

Dit werkt ook zo bij de tekstschrijvers. Een tekstschrijver met een laag tarief is goedkoop voor jou, maar je bent niet verzekerd van goede teksten. Een tekstschrijver met een hoger tarief voelt als een flinke kostenpost, maar je bent daarmee wel verzekerd van hoogwaardige teksten. 

Voor kwaliteit moet betaald worden. Dat is uiteindelijk een feit waar helemaal niemand om heen kan. Door iets meer geld aan de tekstschrijver uit te besteden, weet je bovendien dat je jarenlang met deze teksten door kunt. De teksten die door een goedkope tekstschrijver geschreven zijn, moet je wellicht al na een korte periode vervangen.

Mogelijk blijkt namelijk dat deze teksten jouw website geen goed doen met betrekking tot de rankings binnen Google. Ook daarom is het advies om nét iets meer geld in een goede tekstschrijver te investeren. Daarmee verkrijg je hoogstwaarschijnlijk betere rankings binnen Google, waardoor je vanzelf meer gaat verdienen. 

Wat is een gangbaar tarief van een tekstschrijver webteksten?

Wat is een gangbaar tarief van een tekstschrijver webteksten?

Kies jij voor het tarief van een goedkope tekstschrijver of ga je liever voor de kwaliteiten van een ervaren en goede tekstschrijver? Voor de goedkope tekstschrijver betaal je tarieven tussen de 0,9 en 1,4 cent per woord. Voor de ervaren tekstschrijvers betaal je al snel tussen de 2 en 5 cent per woord.

De kosten voor een goede tekstschrijver vallen dus veel hoger uit. Op de lange termijn is die investering echter meer dan de moeite waard. Je kunt simpelweg lang buigen op de kwaliteit van de teksten en je werkt daarmee ook op een positieve manier aan de ranking van jouw website binnen Google. Onder aan de streep is er geen ‘goed’ of ‘slecht’.

Het draait allemaal puur om jouw voorkeuren en jouw beschikbare budget. 

5 2 Stemmen
Artikelbeoordeling

Affiliate marketing revolutie proefpakket

Meer artikelen die je gelezen moet hebben.

Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties.
Hi, ik zie dat je al even aan het rondkijken bent op mijn website. Ik zou je graag willen helpen. Heb je hulp nodig? Gebruik dan het onderstaande contact formulier en ik neem snel contact met je op.
Klantenservice
Mariska | info@flexteksten.nl
0
Laat een reactie voor ons achter.x
()
x