Starten met een community? Lees mijn Huddle review!

In deze Huddle community en memberchip review neem ik je mee in mijn ervaring met een van de op dit moment snelst groeiende softwarepakketten van dit moment. Ik heb het dan over Huddle van Internet Marketing Unie! Een bijzonder complete software waar ik het afgelopen jaar fijn mee heb mogen werken. Voor mij reden om hierover te schrijven en mijn ervaring te delen! 

Met Huddle bouw je in een handomdraai een geweldige ledenwebsite of complete cursusomgeving waar je jouw kennis kunt delen. Er is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in een nieuw jasje en vele nieuwe mogelijkheden en is daarmee de #1 software met mobiele applicatie van dit moment. 

 1. Hoe is mijn ervaring met Huddle community en memberchip?
 2. Wat kun je van Huddle community en memberchip verwachten?
 3. Welke verschillende Huddle pakketten zijn er en wat krijg je?
 4. Wat gaat Huddle community en memberchipsoftware je bieden?
 5. Is Huddle community en memberchip de investering waard?

Aan het Huddle platform is de afgelopen flink gesleuteld, veel functies zijn toegepast en er is een grote slag geslagen als het om een modern en fris ontwerp gaat. Daarbij kun je al starten voor een klein bedrag, zo kun je langzaam maar zeker je ledenwebsite of community opbouwen met een heel betrouwbaar systeem dat van alle gemakken is voorzien!

Huddle Community software

Bouw je eigen community en deel je kennis.

Hoe werkt Huddle Software?

De Huddle software van Internet Marketing Unie is bijzonder goed ontwikkeld. Je hebt niet alleen de mogelijkheid om er een geweldige ledenwebsite, ook wel community mee te maken. Ook het bieden van een online leeromgeving en het samenstellen van je eigen cursussen is een fluitje van een cent. Daarbij is de support bijzonder prettig, je wordt snel geholpen als je ergens tegenaan loopt. 

Elearning

Wanneer je de behoefte voelt om je leden een eigen omgeving te bieden, je kennis te delen of naast je website een echt forum te starten is Huddle dus niet weg te denken uit dat plaatje! Dat er ook een aantal verschillende pakketten zijn is ook heel prettig, zo kun je helemaal meegroeien in de behoefte die je hebt en kun je echt stap voor stap bouwen.

Binnen de omgeving kun je de community helemaal naar wens inrichten, je hebt de mogelijkheid om topics te starten, groepen aan te maken en wedstrijden toe te voegen om leden te stimuleren binnen je community te gaan posten! Daarbij vind ik zelf het heldere overzicht ontzettend prettig! 

Wat leuk is aan Huddle? Je hebt een eigen applicatie waarmee klanten via hun mobiele telefoon in enkele klikken kunnen meedoen! De app is gewoon gratis te downloaden en gebruiken! Dat is zorgt voor nog meer succes! 

Het is fijn dat je modules die je tot je beschikking hebt in het begin uit kunt zetten. Zo kun je rustig en op een goede manier aan je community bouwen. Je hebt dus helemaal zelf in de hand wat er voor je leden mogelijk is of beschikbaar moet zijn. 

Er is zelfs een Huddle App

Bouw je eigen community en deel je kennis.

Cursussen aanbieden in Huddle software!

Met een Huddle maak je in een handomdraai prachtige cursussen aan de hand van video’s, teksten of digitale boeken voor leden. Je kunt elke cursus naar wens inrichten, van modules tot losse lessen en zelfs kiezen na hoeveel tijd de lessen beschikbaar komen. Het systeem is dus heel uitgebreid en dat is zeker gewenst wanneer je er een tijdje mee bezig bent en de nodige verbeteringen aan al je cursussen hebt toegevoegd. Laten we de mogelijkheden even op rij zetten.

 1. Cursussen maken aan de hand van video’s.
 2. Cursussen maken aan de hand van digitaal content.
 3. Kiezen na hoe lang lessen beschikbaar komen.
 4. Kiezen hoe lang leden toegang tot cursussen hebben.
 5. Alle cursussen van afzonderlijke betaling voorzien.
 6. Downloads aan cursussen toevoegen.

Hoewel dit nog maar een aantal mogelijkheden zijn geeft het naar mijn mening een duidelijk beeld van de mogelijkheden die je hebt. Je moet er echter wel even op letten dat niet alle functies in elk abonnement beschikbaar zijn! 

Bouw je eigen cursussen

Bouw je eigen community en deel je kennis.

Lidmaatschappen aanbieden in Huddle software!

De community en academie van IMU Plus is een goed voorbeeld als het om een verdienmodel gaat. Je betaald maandelijks een vast bedrag en hebt toegang tot de academie. Dit kun je zelf ook voor je community of academie instellen. Zo heb je wederkerende inkomsten met wat je leden te bieden hebt binnen jouw digitale omgeving. 

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om per cursus of onderdeel op je community een abonnement of betaling te koppelen. Zo kun je inkomsten uit je community aanzienlijk verhogen! Er zijn werkelijk prachtige mogelijkheden die je zeker zullen aanstaan! Waardoor  je in korte tijd kunt zorgen dat je een echt verdienmodel hebt neergezet zonder onnodig veel inspanningen. 

Maak van je kennis een verdienmodel

Bouw je eigen community en deel je kennis.

Gratis toegang aanbieden in Huddle software!

Natuurlijk is het altijd goed om de drempel voor het aanmelden weg te nemen, bijvoorbeeld door een aantal topicscategorieën in je community gratis te maken. Wanneer leden de smaak echt te pakken hebben kiezen ze sneller voor een betaald abonnement om nog meer toegang te krijgen. Zo kun je er dus ook een prachtig marketing idee op los laten. 

Om je een goed idee en voldoende inspiratie te geven kun je via Huddle ook een aantal gratis ebooks downloaden, deze geven je inzicht in het bouwen van een community! 

Gratis proberen (start de trial)

Bouw je eigen community en deel je kennis.

Is Huddle Software van IMU een totaalpakket?

De Huddle software is bijzonder compleet en een echt totaalpakket. Ik ben dan ook van mening dat je geen ander compleet pakket kunt vinden met zoveel ondersteuning en die ingericht is om van je community een groot succes te maken. Daarbij mag er over de prijsstellingen ook een compliment gegeven worden, deze staat absoluut in verhouding als het gaat om wat je krijgt. 

Huddle Community

En   wat je krijgt met Huddle is niet mis, bovendien worden er steeds opnieuw prachtige updates en handige wijzigingen gedaan waardoor het systeem nog beter, sneller en veiliger wordt. 

Waar ik vooral over te spreken ben is de opzet van de omgeving. Het is zo gemaakt dat iedereen een community of academie kan bouwen, je hebt er geen programmeerkennis of inzicht in digitale taal voor nodig. Het enige dat je hoeft te doen is het bepalen van welke functies je op jouw community wil en welke kleuren de omgeving moet krijgen zodat je herkenbaar bent. Ben je wat verder dan kun je ook andere functies ontdekken. 

Met de Huddle Community Software heb je dus alles in handen om het je leden makkelijk te maken mee te doen! Dat is precies wat binnen de richtlijnen en doelen van Internet Marketing Unie past en je ook zal ervaren. 

Of je nu een voetbal club, ijsclub of bijzonder grote interesse in fotografie hebt. Je maakt in een handomdraai een prachtige omgeving om jouw leden te laten communiceren, vragen te stellen of aan de slag te gaan met jouw kennis! 

Hier zijn ook prachtige voorbeelden van te vinden op internet, laat ik als voorbeeld de website IMU+ noemen, die ze zelf hebben ontwikkeld aan de hand van de Huddle omgeving. 

Op internet kom je niet snel software tegen die zo uitgebreid is! Dat is en blijft mijn ervaring omdat ik gedurende langere tijd met Huddle gewerkt heb. Ook leden zullen het als bijzonder prettig ervaren en de tijdlijn inrichting zorgt dat je niets meer hoeft te missen als lid omdat de meest actuele of best besproken onderwerpen direct bovenaan verschijnen! 

Compleet en eindeloze mogelijkheden

Bouw je eigen community en deel je kennis.

Wat heb ik aan Huddle Software?

Dat je vanaf nu zonder dure ontwerper of software in eigen beheer je community kunst starten en je leden een veilig omgeving kunt bieden is van grote waarde! Je wilt je leden natuurlijk de beste ervaring en veiligheid bieden! Dat doe je dan ook met Huddle software en is in eerste instantie vanuit mijn ervaring reden om voor Huddle te kiezen. Maar dat is niet waarmee het stopt. Je hebt namelijk ook toegang tot tal van functies om je leden te verrassen. 

Een leden website maak je niet om leden te verzamelen en vervolgens niets meer mee te doen. Je maakt deze om interactie met je leden of achterban te hebben. Dat is dan ook het uitgangspunt om met Huddle ledenwebsite software aan de slag te gaan. 

Wanneer je ook je kennis wil delen voeg je in een handomdraai jouw trainingen toe. Zeker als je al de materialen al hebt, bijvoorbeeld die video of presentatie zet je die snel online aan de hand van je eigen voorkeuren. Wanneer je net als mij geen programmeerder bent is het prettig dat je vooral aan de hand van uploaden en een online editor aan de slag kunt. Zonder gedoe een professionele cursus maken is vanaf nu voor iedereen mogelijk! 

Bundel je leden en fans

Bouw je eigen community en deel je kennis.

Maak een prachtige Huddle Ledensite!

Een ledenwebsite hoeft je geen hoofdpijn te veroorzaken! Sterker nog, het moet je veel opleveren en de nodige inspiratie geven! Zo maak je in de Huddle omgeving in een handomdraai een werkelijk geweldige structuur en bied je leden alle functies aan die nodig zijn. Doordat er ook een mobiele applicatie is zorg je er tevens voor dat leden altijd mee kunnen doen, op ieder moment en aan de hand van wat leden belangrijk vinden!  

Deel je kennis in je eigen Huddle Academie!

Natuurlijk heb je alle kennis van een bepaald onderwerp in huis. Vanaf nu kun jij je kennis online delen, aan de hand van een cursus of gewoon eenvoudige lessen en modules. Echt alles dat je kunt bedenken is mogelijk. Wanneer er een les afgerond is wordt deze zelfs gemarkeerd als afgerond en weten cursisten en leden dus precies waar ze gebleven zijn. 

Een ander groot voordeel is dat je de software ook eenvoudig in je bedrijf kunt inzetten, als je de leden inzicht wil geven in nieuwe processen. Je bouwt in een handomdraai een interne website om werknemers te informeren, laten weten hoe ze iets moeten aanpakken en in contact te blijven. Geen gedoe meer met allerlei lastige software maar gewoon Huddle! Jij bepaald trouwens helemaal zelf wie de cursussen kunnen volgen of toegang hebben en wanneer! 

Maak complete cursussen

Bouw je eigen community en deel je kennis.

Plaats evenementen met Huddle Evenementen!

Is er binnenkort een evenement of wil je leden de mogelijkheid bieden hun events te tonen? Met de evenementen kalender is dat een fluitje van een cent! Alle aankomende evenementen worden netjes en overzichtelijk getoond, zelfs als er voor een evenement ingeschreven moet worden voeg je snel en eenvoudig een link toe. Zo zorg je dat iedereen op de hoogte blijft! Komt het evenement er bijna aan? Dan kun je deze ook extra attentiewaarde geven! Zodat het aan niemand meer ontgaat!

Het is vanuit de Huddle omgeving zelfs mogelijk om te mailen, bijvoorbeeld wanneer evenementen of nieuwe cursus materiaal beschikbaar komt. 

Ook kun je instellen dat leden elke week de meest besproken en actuele topics via de mail krijgen en op die manier betrokken blijven. Dat is bijzonder prettig om leden ertoe te zetten eens te komen kijken en mee te doen!

Events toevoegen aan je ledenwebsite

Bouw je eigen community en deel je kennis.

Voor wie is Huddle software?

Je kiest voor Huddle software met als doel dat je een complete leden website wil maken met een heel uitgebreide community of je kennis met leden wil delen. Ik ben dan ook van mening dat deze software heel breed ingezet kan worden. Je kunt denken aan intern binnen een bedrijf om een heel uitgebreide omgeving aan werknemers en partners te bieden. Maar ook om mensen met dezelfde interesse als jij hebt te verzamelen, zodat een onderwerp nog leuker kan worden en je van elkaar kunt leren. 

De mogelijkheden zijn door de functies als een community, academie, evenementen en de vele soorten abonnementen heel uitgebreid en je kunt de beste ondersteuning verwachten. Dat laatste heb ik zelf als heel prettig ervaren. Omdat je er zeker van wil zijn dat alles op je website goed draait en compleet is. 

Waarbij sommige functies om net wat meer aandacht vragen. De support is direct bereikbaar via de chat, je kunt screenshots en andere dingen toesturen. Zo kun je gerichter en snel geholpen worden! 

Daarnaast is er een roadmap waarin ook te vinden is dat er nog veel mooie functies en mogelijkheden aankomen. De ontwikkeling van het platform gaat dus gestaagd door en is veel belovend als je het aan mij vraagt. 

Huddle is voor echte ondernemers!

Bouw je eigen community en deel je kennis.

Welke voordelen heeft Huddle software?

De voordelen van Huddle community en memberchip software zijn groot! Zeker als je echt op zoek bent naar deze functionaliteit. Waarbij de prijzen van de pakketten je de mogelijkheid geven om stap voor stap op te bouwen, nergens anders vind je vergelijkbare software en een betere prijs! Ik heb de voordelen voor je op rij gezet en wil je deze niet onthouden! 

Voordeel 1 Maak een complete leden website! Met Huddle Memberchip ben je in staat om snel en op een veilige manier een complete ledenwebsite te maken! Je bent nergens beperkt in en kunt het instellen zoals je zelf voor ogen hebt. Je kunt verschillende boards aanmaken, kiezen om groepen op jouw community te gebruiken en mailt automatisch de meest populaire topics aan je leden!

Voordeel 2 Deel je kennis door het aanbieden van cursussen! Maak een cursus aan de hand van de verschillende mogelijkheden, waaronder video’s, afbeeldingen, teksten of downloads. Je bent niet beperkt tot het aantal lessen of modules. Een cursus waarin jij je kennis wil delen kan dus zo groot zijn als je zelf voor ogen hebt!

Voordeel 3 Zorg dat iedereen op de hoogte is van evenementen! Het delen van evenementen is een mooie mogelijkheid die je hebt. Je kunt er voor kiezen om alleen zelf evenementen te delen of ook de leden evenementen toe te laten voegen. Het is helemaal aan jou, waardoor je live sessies en andere zaken snel en doeltreffend aan de man kunt brengen voor nog meer succes en bekijks!

Voordeel 4 Laat leden de Huddle applicatie downloaden! Via de gratis te downloaden applicatie geef je leden overal en altijd toegang tot je community. Het leuke aan de applicatie voor Android of Apple is dat je aan alles mee kunt doen, kunt zien en het razendsnel is. Een mooie toevoeging die je dus niets extra kost!

Voordeel 5 Zorg voor verschillende betaalmogelijkheden! Wil je abonnementen aanbieden aan je leden om toegang te hebben of cursussen per stuk verkopen? Het is allemaal mogelijk! Waarbij je ook nog eens kiest voor welke leden een cursus of de community beschikbaar is. 

Voordeel 6 Biedt verschillende wedstrijden aan! Door het aanbieden van wedstrijden, bijvoorbeeld het verdienen van punten als je een reactie plaatst kun je leden motiveren. Het is daarbij goed om ook zelf mee te doen! 

Voordeel 7 Je bent verzekerd van een goede support! Wanneer je tegen een probleem aanloopt is goede support natuurlijk prettig! Gelukkig is daar aan gedacht met de een chat, waarbij je in de meeste gevallen binnen een klein uurtje al bericht terug hebt en een oplossing geboden zal worden! 

Voordeel 8 Je hebt geen programmeerkennis nodig! Dat is fijn toch! Want aan de hand van een helder overzicht bepaal je in een handomdraai hoe de omgeving er voor leden uit moet zien en dat alles zonder ook maar een keer te moeten programmeren. Het maakt de software bijzonder fijn en vriendelijk in gebruik! 

Voordeel 9 Er zijn verschillende pakketten! Wanneer je net begonnen bent is het goed om niet het grootste pakket te kiezen, zo heb je de tijd om alles te ontdekken. Wil je meer functies? Dan ben je wel aangewezen op een hoger pakket, in totaal zijn er een drie-tal pakketten waar je uit kan kiezen die elk hun eigen functies hebben. Goed om te weten, je hebt 14 dagen om alles uit te proberen zonder dat je verplichtingen hebt. 

Voordeel 10 Wanneer je start heb je de tijd om te ontdekken! Zoals hierboven al omschreven heb je de tijd om alles te ontdekken. Van hoe de functies werken tot wat er nodig is om de community een bepaalde look te geven of het toevoegen van nieuwe content! Ben je in de 14 dagen niet tevreden dan kun je zonder verplichtingen stoppen!

Ik denk dat je met de bovenstaande voordelen een goed beeld heb hoe ik Huddle ervaar en wat je kunt bereiken als je het goed aanpakt. Maar in de praktijk zul je zeker meer leuke voordelen en mogelijkheden zien met Huddle community en memberchip software, dat is ook mijn ervaring, omdat de omgeving voortdurend aan het groeien is.

Ontdek de vele functies

Bouw je eigen community en deel je kennis.

Welke nadelen heeft Huddle?

Ook binnen de Huddle community en memberchip software kun je de nodige nadelen vinden. Zo heb ik er een aantal voor je op rij gezet. Toch ben ik ook van mening dat de nadelen niet opwegen tegen de voordelen en mogelijkheden. Je kiest immers voor software dat veel mogelijkheden en functionaliteiten kent.

Nadeel 1 De software kan als prijzig worden ervaren! Zeker wanneer je het duurste pakket hebt waarin je alle functies tot je beschikking hebt kan het als prijzig worden ervaren. Het is dus een overweging die je moet maken. Waarbij ik je aanraad om met een kleiner pakket te starten en te betalen voor een jaarlijks lidmaatschap om zo de kosten te verkleinen! Je hebt hoe dan ook de eerste 14 dagen om zonder verplichtingen te proberen!

Nadeel 2 Je bent aangewezen op een bestaande omgeving! De omgeving waarin je het systeem kunt beheren is eenvoudig opgezet zodat iedereen ermee aan de slag kan. Voor de een (voor mij) heel fijn en voor de ander zorgt het voor de nodige beperkingen. Ik denk vooral dat je er van kan profiteren omdat extra functies je behoorlijk kunnen afleiden en zorgen voor problemen met weergave of het behalen van succes met Huddle community en memberchip.

Nadeel 3 De omgeving kan even wennen zijn! Je krijgt namelijk een soort tijdlijn te zien waarin de verschillende topics verschijnen. Dat is voor het begrip community best even vreemd en wennen en kan je in het begin absoluut tegenhouden te starten. Toch heb ik zelf mogen ervaren dat het wel zorgt voor meer interactie. Daar moet je dus even overheen stappen als je start.

Huddle probeer je zonder risico

Bouw je eigen community en deel je kennis.

Is Huddle software veilig en betrouwbaar?

Ik werk zelf inmiddels al meer dan een jaar met software van Internet Marketing Unie en heb tot op heden geen problemen gehad en geniet van een gebruiksvriendelijke en veilige omgeving. Ook als er iets aan de hand is kun je er op vertrouwen dat er een compleet team met inzicht en kennis van zaken voor je klaar zal staan. 

Ook als er op je eigen community iets aan de hand is wordt je vraag direct doorgezet naar de juiste mensen binnen het team. Dat geeft vertrouwen en een bijzonder veilig gevoel.

Pasgeleden is er een groot update toegevoegd om de websites en onderdelen van de software een flinke boost te geven in snelheid en bereikbaarheid. Hiervoor moesten leden een aanpassing in het domein DNS doen, waarbij ze dan ook een mooie overzicht sturen hoe je het moet aanpakken en met je meekijken als het toch niet lukt. Ze lopen niet weg en zijn er echt om je vooruit te helpen. Ik vind dit zelf prettig. 

Wat daarnaast fijn is dat je bij voornaam genoemd wordt in de chat en de gesprekken een heel persoonlijk karakter hebben. Dat zorgt ook dat de drempel er niet is om contact met de mensen die erover gaan op te nemen. 

Huddle is veilig en betrouwbaar

Bouw je eigen community en deel je kennis.

Mijn conclusie over Huddle software?

Wanneer je echt op zoek bent naar een leden website of je kennis wil delen aan de hand van een cursus is Huddle de software die je zoekt. Binnen enkele klikken heb je de eerste stappen gezet en is de basis al gevormd, zonder dat je er erg in hebt ben je al druk bezig met de invulling. In dat opzicht denk ik dat je geen betere software kunt vinden om succes te hebben.

In het beheer scherm krijg je een prettig overzicht van activiteiten, nieuwe leden en wat er op jouw Huddle Community aan de hand is. Daardoor heb je altijd de regie in handen en kun je direct op een vraag of activiteit inspelen. 

Ik ben echter wel van mening dat je de software gewoon zelf moet ervaren om de voordelen ervan te kunnen beoordelen. Door de trial van 14 dagen te starten bijvoorbeeld, waarbij je alle functies die er toe doen kunt uitproberen en het gemak ervan kunt ervaren. 

Mijn ervaring leert dat ruim 97% van de mensen die eenmaal aan de slag gaat met Huddle software er bijzonder tevreden over is en al in 14 dagen tijd een complete community en academie voor elkaar gekregen heeft. Super leuk! Daarom raad ik je aan zelf eens aan de slag te gaan zonder ook maar een verplichting! 

Probeer Huddle gratis

Bouw je eigen community en deel je kennis.

Je hebt al SEO teksten vanaf €10,-
Krijg 500 woorden voor maar €10,- exclusief btw
Scroll to Top