Affiliate marketing tijdens de corona crisis.

Starten met affiliate marketing tijdens de corona crisis.

Leestijd 27 Minuten.

Voor wie nog geen affiliate marketing website heeft, dit is hét moment om er tijd aan te besteden. Je kunt er uiteindelijk een leuk passief inkomen aan overhouden. Extra, als je straks weer volop voor een baas aan het werk bent. Als tekstschrijver help ik je graag met het opzetten door het schrijven van content die je naar de top brengen.

Ik schrijf inmiddels affiliate marketing teksten voor tientallen bedrijven groot en klein als voor particulieren. Dat is zelfs nu de corona crisis actueler dan ooit. Sterker nog ik krijg er wekelijks nieuwe klanten bij die allemaal op zoek zijn naar een schrijver die ermee aan de slag wil gaan. 


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


Een van de redenen dat affiliate marketing teksten aan mij uitbesteed worden is het werk. Je bent er al snel uren mee bezig om een leuke tekst op je scherm te krijgen. Waarmee je uiteindelijk als doel hebt om een passief inkomen mee te verdienen. En laat ik eerlijk zijn dat je het met een tekst van slechts 300 woorden al een tijdje niet meer voor elkaar krijgt om bovenaan in de resultaten van google te komen. Dat bemoeilijkt het schrijven van sterke affiliate marketing content.

Om mijn klanten te helpen bovenaan te komen, doeltreffend en overtuigend te zijn ga ik aan de slag met een goede analyse. Wat weet ik van het onderwerp en wat kan ik ermee. Je bent namelijk niet de enige die erover schrijft. 

De zorg voor goede tekst is mijn tientallen klanten bijna vanzelfsprekend. Net als mijn interesse in de resultaten die een tekst oplevert. Ik hoor er namelijk graag meer over als de tekst een tijdje online op je website staat. Pure belangstelling en verrijking van mijn kennis die ten goede komt van teksten die ik schrijf.

Door goede contact en uitstekende kwaliteit affiliate marketing teksten heb ik inmiddels al aardig wat leuke opdrachten binnen gehaald. Dat maakt mij trots op wat ik doe en hoe ik het verschil kan maken voor bedrijven tussen niet of juist wel gevonden worden.

Niet de vraag wanneer affiliate marketing teksten laten schrijven maar wel door wie is bij affiliate marketing belangrijk. Daarmee kun je uiteindelijk het verschil maken en help ik als tekstschrijver van affiliate marketing teksten mijn klanten.

Wat leveren affiliate marketing teksten je op?

Wat leveren affiliate marketing teksten je op?

Nu kan ik je natuurlijk ook vertellen dat het je uiteindelijk veel zal opleveren. Je op internet het verschil kunt maken met goede affiliate marketing teksten of dat het allemaal wel meevalt met de kosten als je een paar maanden verder bent. Maar daar koop je uiteindelijk helemaal niets voor en geeft je ook geen zekerheid. 

Jij wilt er gewoon zeker van zijn dat de teksten die je krijgt, waarin je investeert en mee online gaat het verschil zullen maken. Dat is waar ik mij voor inzet. Hoewel geen enkele schrijver je dit kan beloven zie ik dit als een nazorgtraject. Waarbij ik je ook graag advies geeft over wat je mogelijk nog kunt aanpassen voor meer succes. 

Je moet ook niet verwachten dat een enkele tekst direct verschil zal maken. Daar is echt wel meer dan een enkel artikel voor nodig. Het is belangrijk om structureel nieuwe tekst content te publiceren op je website. Zodat bezoekers ieder bezoek verrast worden. 

In het begin adviseer ik minimaal twee nieuwe publicaties van minimaal 1000 woorden per week op je website. Maar kiezen voor meer dan twee publicaties is natuurlijk altijd beter. 

Ook ik heb een eigen affiliate marketing website online staan. Op deze website publiceer ik bijna elke dag nieuwe teksten. Dat werpt zeker de vruchten af wanneer ik kijk naar het bereik dat ik er mee behaald en de groei die de website doormaakt. Neem gerust een kijkje op de mijn vergelijk website

Deze website geeft mij voortdurend inzicht in de mogelijkheden die affiliate marketing heeft. Je kunt denken aan de manier waarop pagina’s in elkaar steken. Maar ook aan wat bepaalde informatie met het gedrag van bezoekers doet. Dit is dan ook iets dat ik voortdurend doorvoer in klantopdrachten.

Om terug te komen op de vraag wat affiliate marketing teksten laten schrijven je zal opleveren is maar een antwoord. Je bouwt voortdurend aan een passief inkomen. De promoties die je op jouw website bespreekt blijven namelijk (zolang de website draait) online staan. Je kunt er in theorie dus een levenlang aan verdienen. Zolang je er maar zorgt dat er een geldige affiliate marketing link in je tekst te vinden is. Dat is het enige dat belangrijk is bij een affiliate marketing artikel op een website. Zo zijn er websites die na jaren nog altijd geld verdienen aan oude affiliate marketing blog artikelen

Wanneer moet je niet met affiliate marketing starten?

Wanneer moet je niet met affiliate marketing starten?

De meeste beginnen affiliates realiseren zich niet hoeveel tijd je er dagelijks aan moet besteden. Je bent niet alleen bezig met het schrijven van affiliate marketing teksten maar ook de website. Dat is soms uren werk verrichten zonder dat je er ook maar een euro mee verdiend hebt. 

Soms kunnen verdiensten met een website maanden uitblijven. Zou jij het kunnen zonder een euro te verdienen doorgaan met investeren van tijd. Als je antwoord nee is moet je er zeker niet voor kiezen. Of je moet ervoor kiezen de teksten te laten schrijven en je website te laten beheren. Maar dat kost al snel honderden euro’s per maand. 

Wist je trouwens dat maar 11% van de affiliates het uiteindelijk vol weet te houden. Die ondanks ze geen inkomen hebben blijven investeren en geloven in succes. 

Wanneer je begint met affiliate marketing met de verwachting dat het een manier is om snel geld te kunnen verdienen heb je het mis. Je bent vaak jaren aan het opbouwen voor er een stabiel en vooral grote website staat waar niemand meer omheen kan. 

Nu zul je de 11% die wel jaren aan het publiceren is en tijd aan het vrijmaken is om te schrijven misschien voor gek verklaren. Maar die 11% verdienen na jaren investeren wel honderden tot soms duizenden euro’s per maand aan affiliate marketing. Zetten intussen een tweede website op en ook daar investeren ze weer elke dag tijd. 

Wanneer een affiliate marketing website dus eenmaal loopt ga je zeker succes ervaren en kan echt niemand je meer voorbijstreven zonder diezelfde weg te bewandelen. Het is niet voor niets dat de affiliate marketing revolutie zo goed verkoopt. Het verklapt eenvoudig gezegd het geheim van jaren werk en inspanning. 

Tot slot moet je ook sterk in je schoenen staan om uiteindelijk te komen tot wat je voor ogen hebt met affiliate marketing. Waarbij je het niet moet hebben van zoekresultaten maar de bezoekers op jouw website of blog. Want die maken uiteindelijk het verschil tussen inkomen of geen inkomen. En als je nog twijfelt om te beginnen met affiliate marketing kan de affiliate marketing revolutie je een goede inkijk geven in wat er op je afkomt, hoe je succes gaat ervaren en wat je vooral moet blijven doen aan de hand van de module motivatie.

Wanneer moet je juist wel beginnen met affiliate marketing?

Wanneer moet je juist wel beginnen met affiliate marketing?

De kans is groot dat je enthousiast bent geworden over affiliate marketing. Je hebt misschien wat meer tijd tijdens de corona crisis of ziet het gewoon helemaal zitten. Maar wat zijn nu de echte voordelen van affiliate marketing wanneer wij dat passieve inkomen even buiten beschouwing laten. 

Als ik voor mijzelf mag spreken is dat wel de groei die je helemaal zelf in de hand hebt. Je kunt door het investeren van tijd veel terugkrijgen. Wanneer ik kijk naar mijn eigen website zitten daar vele uurtjes werk in. En wanneer dat begint te lopen maakt het je zeker trots. Waarbij je de vrijheid hebt om je website voortdurend te laten groeien door je ideeën een online plek te geven.

Zo ben ik begonnen met het aanbieden van vergelijken op internet. Maar daar kwam al snel het onderdeel offerte aanvragen en klant beoordelingen energiebedrijven bij. Waar nu inmiddels al tientallen beoordelingen op te lezen zijn. 

Het onderdeel offerte aanvragen staat nog in de kinderschoenen. Ik moet hierin nog een beetje gaan ontdekken waar mijn klanten naar op zoek zijn. Maar een ding is zeker, de eerste bezoekers hebben wel een offerte via de website aangevraagd. Dat gaf mij dan ook een boost om juist door te gaan met een affiliate marketing website. 

De successen die je online kunt hebben geven je juist een boost, maken je enthousiast en zorgen dat je op de been blijft. Ik vertel het klanten wanneer ze om advies vragen ook altijd. Doe vooral wat je in gedachten hebt en maak het zelf leuk. Jij bepaald immers of je online plekkie een succes gaat worden door ook zelf enthousiast te zijn. 

Je moet vooral niet die autoverkoper zijn die niets met auto’s hebt en het alleen doet om een gezin te onderhouden. Wees de autoverkoper die helemaal opgaat in het verkopen van auto’s en opties die een auto heeft.

Jouw enthousiasme is immers de sleutel tot succes. Of je nu een website aan het maken bent of in de winkel klanten adviseert over een dienst. 

Daarom is het belangrijk dat je een onderwerp kiest dat je blij maakt. Een onderwerp waarover je zelf heel veel weet en helemaal in op kan gaan.

Hoeveel kost het om te beginnen met affiliate marketing?

Hoeveel kost het om te beginnen met affiliate marketing?

De kosten kun je werkelijk zo gek maken als je zelf wilt. Ik ben ooit begonnen met een eenvoudig blog op een gratis website. Maar je kunt ook social media inzetten of denken aan een eigen youtube kanaal waar je klanten vertelt over een product. Er is heel veel mogelijk als je naar affiliate marketing kijkt en er een succes van wil maken.

Maar wanneer je een eigen website wilt zit je meestal vast aan de aankoop van en domeinnaam en de hosting voor je website. De prijzen varieren van enkele euro’s per maand tot tientallen euro’s per maand. Waarbij je in het begin voldoende hebt aan een snelle hosting provider met een klein pakket dat geschikt is voor een wordpress website.

Waarom ik wordpress benoem heeft als reden dat je hierop alles kunt instellen zoals je zelf voor ogen hebt. Je kunt bijvoorbeeld een klein simpel blog beginnen met een van de prachtige ontwerpen. Die je ook nog eens gratis kunt gebruiken. Tot kiezen voor een premium theme voor je website. 

Daarnaast zijn er ook veel plugins die het makkelijker maken om een website te optimaliseren en beter vindbaar te maken in zoekmachines. 

Maar laten wij terugkomen op de kosten als je begint met affiliate marketing. Het kost je slechts enkele euro’s per maand wanneer je pas begint. De hosting hoeft echt niet duur te zijn of boordevol functies te zitten.

Het laten schrijven van teksten zijn bijkomende kosten die je zelf in de hand hebt. Wanneer je een artikel per week laat schrijven kun je denken aan 25 tot 70 euro. Maar je kan ook dit weer zo duur maken als je zelf wilt. Zo hanteren ik een aantal aantrekkelijke abonnementen op onze website. Of schrijf in losse opdrachten de teksten voor je. Dat ligt er een beetje aan waar je naar op zoek bent en wat je budget voor het schrijven is.

In principe heb je verder geen toepassingen nodig voor affiliate marketing. Hoewel er veel mogelijk is zijn dit optionele kosten. Wil je aan de slag met e-mail marketing, een cursus volgen die je verder gaat brengen of wil je linkbuilding uitbesteden. Zomaar wat ideeën die vaak op de langere termijn van toepassingen kunnen zijn met een website wanneer het om extra kosten gaat. 

Moet ik ingeschreven staan bij de kamer van koophandel?

Moet ik ingeschreven staan bij de kamer van koophandel?

De meeste affiliates laten zich niet direct inschrijven bij de Kamer van Koophandel. De reden is vaak dat het maanden duurt voor je eerste verdiensten hebt. Het inschrijven is immers zo gedaan nadat jij je hebt aangemeld. Daarbij is inschrijven vast toereikend wanneer er daadwerkelijk honderden euro’s per maand komen. 

Je kunt wanneer er inkomsten zijn ook overwegen om je onder de Kleineondernemersregeling in te schrijven. Deze staat ook wel bekend als KOR regeling. Het voordeel van ondernemen onder deze regeling is dat je tot een bepaalde omzet niet belastingplichtig bent. Maar je mag ook geen belasting in rekening brengen. 

Het is belangrijk te weten dat wanneer je gebruik maakt van de KOR-regeling je ook geen toegang tot fiscale voordelen hebt. 

Voor de belastingdienst ben je pas ondernemer wanneer je aan specifieke voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden wijzigen voortdurend en zijn te lezen op de website van de belastingdienst.

Je bent dus niet verplicht om ingeschreven te staan bij de kamer van koophandel of bij de belastingdienst. Dit is pas verplicht op het moment dat je een daadwerkelijk inkomen vanuit affiliate marketing verkrijgt. Natuurlijk kan de Kamer van Koophandel je hier tijdens een goed oriënterend gesprek het beste bij adviseren. 

Bovendien heb je als ondernemer in Nederland verplichtingen. Je kunt denken aan een zakelijk rekeningnummer, btw id en kvk nummer. Daarnaast moet de boekhouding ook aan strikte voorwaarden voldoen. Waarbij je te maken hebt met het bijhouden van inkomsten en uitgaven. Maar ook verzekeringen en mogelijk ook vergunningen van binnen de gemeente. 

Wil je ondernemer worden? Van affiliate marketing je bedrijf maken en er helemaal voor gaan. Dan is het verstandig om een goed ondernemersplan te maken waarin je alles kunt meenemen dat je voor ogen hebt. Deze heb je misschien ook nodig voor het krijgen van een lening. 

Kortom, er komt veel bij het starten van een bedrijf kijken. Waarin jij je goed moet verdiepen in alle mogelijkheden maar de risico’s zeker niet moet uitsluiten. 

Waarom werkt affiliate marketing zo goed?

Waarom werkt affiliate marketing zo goed?

Voor bedrijven is affiliate marketing een steeds sterker vertegenwoordigd onderdeel. Dit is ook heel logisch omdat bedrijven aan jouw inspanningen verdienen. Daar hebben ze dus ook veel geld voor over. Maar niet alleen omdat het makkelijk geld verdienen is. Want net zo goed als jij met affiliate marketing een risico neemt doen bedrijven dit ook door te betalen voor resultaat. Maar waarom werkt het dan zo goed?

Een bedrijf als bol.com geeft een vergoeding van maximaal 8 procent. Dit betekend concreet dat ze voor iedere verkoop die jij via affiliate marketing doet per 100 euro ongeveer 8 euro kosten hebben. Deze kosten noem je binnen affiliate marketing ook wel commissie. Voor een bedrijf als bol.com is dit een kleine vergoeding ten opzichte van het werk dat jij hebt verricht. Maar jij als affiliate kan door goed inzetten van marketing flink bijverdienen. En dat zonder dat de consument hier slechter van zal worden. 

Maar betalen in procenten per order is slechts een vorm van commissie. Zo bieden sommige bedrijven ook een vaste vergoeding per bestelling of aanmelding. 

Het betalen per klik naar een website is niet meer van deze tijd binnen affiliate marketing. Je komt deze vorm nog wel tegen binnen het advertentieprogramma van google. Zo krijg je bij Adsense een vergoeding per klik naar de adverteerder toe. Ook dit kan oplopen tot enkele honderden euro’s per maand. Hoewel je in dit geval wel een website moet hebben met voldoende bezoekers en pagina’s die bekeken worden.

Dat je bij affiliate marketing per verkoop of aanmelding betaald krijgt maakt het succesvol. Waar je met google adsense of losse verkoop van advertentie vaak eenmalige of lagere verkopen hebt is dit bij affiliate marketing vaak niet het geval. Je krijgt in verhouding dus meer betaald. Waarbij het ook nog eens flink kan oplopen naarmate de website en het aantal bezoekers groeit. 

Er zijn zelfs voorbeelden van enkele duizenden euro’s per week aan verdiensten. Hoe dit tot stand komt leer je in de affiliate marketing revolutie. Daarin neemt Jacko Meijaard je mee in de reis die affiliate marketing heet. Maar blijf voortdurend investeren in goede content. Of je deze nu zelf schrijft of het schrijven wil uitbesteden. Dit wordt in de affiliate marketing revolutie die ik zelf ook volg keer op keer duidelijk. Vandaar ik je deze cursus ook vol vertrouwen durft aan te raden. 

Wat heeft de affiliatemarketing revolutie te bieden?

Wat heeft de affiliate marketing revolutie te bieden?

De meeste affiliates beginnen zonder goede ervaring. Dan is de kans dat je de verkeerde wegen gaat bewandelen groot. Je leest op internet een diversiteit aan informatie die ook nog eens enorm van de werkelijkheid verschilt. Dat is met de affiliate marketing revolutie niet het geval. Je leert echt vanaf het begin wat je moet doen, krijgt de reden erachter te weten en kan de volgende stap nemen.

Doordat de cursus volledig is opgebouwd aan de hand van praktische video’s en je toegang hebt tot het forum blijf je absoluut gemotiveerd. Je kunt stappen herhalen en als je vragen hebt op het forum terecht waar ook specialisten aanwezig zijn die je graag overladen met praktische antwoorden en informatie over affiliate marketing. 

Er zijn bovendien ook tientallen succesverhalen te lezen. Deze verhalen zijn niet zomaar succesvol geworden. Dat is na een bezoekje zeker waar. 

Als je de inhoud van de affiliate marketing revolutie bekijkt zie je direct dat het veel structuur en heel duidelijke uitleg bevat. Het is daarmee geschikt voor beginnend affiliates als gevorderd affiliates die serieuze plannen hebben. Maar ik zou het ook aanraden aan iedereen die van plan is met affiliate marketing te beginnen. 

Je krijgt namelijk een duidelijk antwoord op de vraag wat je te wachten staat. Het is daarmee ook een goede voorbereiding om daadwerkelijk het verschil te gaan maken. Waardoor je sneller online bent en succes van je website kunt maken.

De opzet van deze cursus is volledig verzorgd door Jacko Meijaard. Een van de meest succesvolle affiliates van dit moment. Die zijn succes niet voor niets heeft gekregen maar wel met je wil delen hoe je het kunt aanpakken.

Ook ik heb de affiliate marketing revolutie in grote lijnen op mijn eigen affiliate marketing website toegepast. Deze draait nu enkele maanden en trekt al vele honderden bezoekers per dag. Die elk ook op zoek zijn naar vergelijken, voordelen en mogelijkheden. Iets waarop ik met de techniek van de affiliate marketing revolutie volop op inspeel. Ik noem de techniek, wanneer ik kijk naar mijn website statistieken dan ook veelbelovend voor iedereen die het serieus wil aanpakken.

Binnen 10 dagen online en groeien?

Binnen 10 dagen online en groeien met affiliate marketing?

Een andere veelbelovende cursus is die van Paco Vermeulen (fulltime internet ondernemer) die je meeneemt in de wereld van affiliate marketing met zijn cursus affiliate marketing in 10 dagen. Hoewel ik deze cursus zelf nog niet heb geprobeerd lees ik veelbelovende verhalen. Waar de affiliate marketing revolutie je ook meeneemt in het bouwen van een wordpress website of met het market theme is deze cursus daar niet op gericht.

Zoals de ondernemer zelf aangeeft leer je niet hoe je een website moet bouwen. Maar daarvoor zou je dan een andere cursus kunnen volgen. Een goede cursus voor het bouwen van een website is de wordpress plek video cursus

Nee, deze cursus is erop gericht om iedereen die al met affiliate marketing bezig is maar waar het nog niet veel oplevert te helpen. Voor de mensen die al online zijn en een bron van inkomsten willen door de juiste wegen te bewandelen met affiliate marketing. Voor website eigenaren die een slimme manier zoeken voor verdiensten.

Zoals de ondernemer aangeeft is het niet altijd een feestje. Je hebt te maken met factoren die je niet zomaar kunt beïnvloeden als ondernemer. Maar de kosten die lopen wel door. Hoog tijd om er even serieus aan te trekken. Helaas heeft ondernemer Paco Vermeulen hierin enorm veel ervaring en ook nog eens gelijk. Je maakt immers wel kosten om iets te gaan bereiken.

Je leert met deze cursus eerst alles dat je moet weten. Zo voorkom je een hoop gedoe naderhand en ben je goed voorbereid op wat je kunt verwachten. Maar hé, hoe vaak vertel ik het je dat een goede voorbereiding het halve werk is. Als je al eens eerder contact met mij heb gehad heb je dit vast en zeker wel eens voorbij horen komen.

Ik noem de cursus affiliate marketing in 10 dagen een prima vervolg op de affiliate marketing revolutie. Waarbij je leert kijken vanuit het oogpunt dat je als ondernemer moet hebben. Ik raad je dan ook aan om de website eens te bezoeken zodat je er meer over kunt lezen. 

Het is wel een forse investering voor beginners. Daarom leg ook ik de klemtoon dat voor een goede start de affiliate marketing revolutie je meer dan voldoende inzicht zal geven waar je de komende tijd mee door kunt.  


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

download gratis
Wil jij het leren-bloggen e-book GRATIS?