Adres gegevens
FlexTeksten.nl
Lisdodde 9
3628NL Kockengen

Bereikbaar van
Maandag tot vrijdag: 9:00 - 17:00
Weekend: 10:00 - 12:00

KVK: 77743504
BTW: NL003234747B57

 0,00 0

Geen producten in de winkelwagen.

Social media berichten laten schrijven door een tekstschrijver?

In de afgelopen jaren zijn de mogelijkheden voor ondernemers steeds gevarieerder geworden. Dat is uiteraard grotendeels te danken aan de populariteit van het internet én van social media kanalen. Kanalen zoals Facebook en Instagram zijn onmisbaar geworden voor onwijs veel ondernemers en bedrijven. Via deze kanalen is het mogelijk om een breed publiek te bereiken, waardoor je aan meerdere doelen kunt gaan werken.

Het is via social media marketing mogelijk om aan je naamsbekendheid te werken. Je kunt echter ook meer orders gaan scoren via de social media kanalen en zodoende meer geld gaan verdienen. Onder aan de streep is er dus maar één conclusie mogelijk: social media biedt onwijs veel mogelijkheden. Met name omdat de uitgaven voor social media marketing vrij beperkt zijn. Je kunt met een relatief klein budget al onwijs goede resultaten behalen.

Om deze resultaten te kunnen behalen, is het belangrijk om over de juiste content te beschikken. Als bijvoorbeeld een Facebook gebruiker langs jouw advertentie komt, moet hij/zij direct getriggerd zijn om op de link te klikken. Dat krijg je voor elkaar door tekst en beeld op een perfecte manier met elkaar te combineren. Ook het informeren van je volgers via bijvoorbeeld Facebook en Instagram gaat middels tekst. Het is dus onwijs belangrijk dat deze teksten van een zo’n hoog mogelijk niveau zijn.

Is een tekstschrijver aan te raden?

Voor het laten schrijven van deze teksten heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt hiervoor een tekstschrijver inhuren, maar je kunt ook een social media specialist inhuren. Die social media specialist is dan ook direct in staat om de conversie naar een hoger niveau te tillen. Waar de voorkeur naar uit gaat? Met een tekstschrijver ben je verzekerd van prima teksten, terwijl je daar niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. In vergelijking met een social media specialist is een tekstschrijver namelijk (vele malen) goedkoper. Het is dus absoluut aan te raden om een tekstschrijver social media berichten voor jouw website te laten schrijven.

Je moet daarbij wel duidelijk in beeld hebben wat je met de teksten wilt bereiken. Maak daarom een contentplan op, waarin je duidelijk uiteenzet wanneer je welke content op welk social media kanaal gaat plaatsen. Maak vervolgens duidelijke afspraken met de tekstschrijver, zodat alle gestelde deadlines gehaald worden.

Hoe vind je een geschikte tekstschrijver voor social media berichten?

In Nederland zijn behoorlijk veel tekstschrijvers te vinden. Het is echter een feit dat de kwaliteit van deze tekstschrijvers nogal varieert. Het advies is daarom om meerdere tekstschrijvers met elkaar te vergelijken. Vraag proefteksten op, bespreek welke tarieven de schrijvers hanteren en maak op basis daarvan een goed vergelijk. Je kunt hierbij het beste naar de prijs-kwaliteitverhouding kijken en je niet blind staren op een laag woordtarief. Als je echt met jouw social media berichten wilt gaan scoren, moeten deze tekstueel van het hoogste niveau zijn. Voor goede teksten dien je echter te betalen; voor kwaliteit moet immers altijd betaald worden. Durf daarom te investeren; deze investering verdien je ongetwijfeld weer terug!

Deel dit bericht op jouw social media kanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *