Adres gegevens
FlexTeksten.nl
Lisdodde 9
3628NL Kockengen

Bereikbaar van
Maandag tot vrijdag: 9:00 - 17:00
Weekend: 10:00 - 12:00

KVK: 77743504
BTW: NL003234747B57

 0,00 0

Geen producten in de winkelwagen.

Meer website bezoekers voor beginners.

Het aantal bezoekers dat je hebt bepaald voor een groot deel je succes. Maar je moet ook realistisch blijven. Je hebt tijd nodig om bezoekers te krijgen. Daar gaan vele duizenden woorden aan content overheen. Maar een gezonde groei zorgt er ook voor dat je verschil maakt op internet. 

Hou dus altijd in gedachten dat iedere website met geen bezoekers begonnen is. En dat het krijgen van bezoekers werk betekent. Soms in de vorm van schrijven. Andere keren in de vorm van andere content. Maar naar verloop van tijd zal je inspanning zeker gewaardeerd worden en je groeien tot een volwaardige website. Zo is het bij vrijwel al mijn eigen sites gegaan en zal het ook bij andere websites gaan.  

Het vergt wel een gezonde portie geduld. Het kan heel frustrerend zijn, maar je bouwt niet in een week een goedlopende website op met een fijne hoeveelheid bezoekers. Het is uitzoeken wat werkt, dingen aanpassen, andere content posten en kijken hoe je bezoekers daar op reageren. Het is wel iets wat de nodige tijd en aandacht vraagt, maar het is de moeite waard.  

Uiteindelijk zul je gaan merken dat je steeds beter en makkelijker doorkrijgt hoe je het beste bezoekers naar jouw website kunt krijgen. Maar het blijft wel iets wat je in de gaten moet houden. Het kan gebeuren dat je bezoekersaantallen ineens toch weer dalen en dan is het aan jou om uit te zoeken hoe dat kan.  

Blijf investeren in goede kwaliteit blog- en webteksten.  

Zoals in meer van mijn schrijven te lezen is blijft goede kwaliteit content belangrijk. Je hebt mij toch ook kunnen vinden en een mail gestuurd? Vond je de content niet goed dan? Vast wel en dat wil je ook. Gevonden worden op internet en bezoekers overtuigen van je diensten of producten.  

Je moet dus voortdurend investeren in goede kwaliteit content op je website. Waardoor er altijd wel iets te lezen is. Voor sommige websites zijn dit goede product teksten. Voor weer andere websites zijn dit de artikelen of blogs. 

Het is natuurlijk zo dat je teksten en content kan laten maken. Maar je kunt er ook voor kiezen om deze zelf te schrijven aan de hand van praktische tips.  

Met een beetje oefening kan in principe bijna iedereen z’n eigen content schrijven. Je moet alleen wel even weten op welke manier je dat het beste kunt doen. Gelukkig is goede content schrijven iets dat te leren is. Er zijn vele websites en cursussen die je kunnen vertellen hoe jij het beste een tekst voor je website kunt schrijven.  

Hou hiermee rekening met het soort tekst dat je wil schrijven, je doelgroep en wat je wil bereiken. Ieder doel vereist een andere manier van schrijven en wat voor de ene doelgroep wel werkt, werkt voor de andere nou juist weer niet. Het is even een kwestie van proberen en uitzoeken wat werkt.  

Ga actief aan de slag met social media profielen en pagina’s. 

Op social media kun je jouw doelgroep gemakkelijk bereiken. Dit betekend dus ook dat je meer bezoekers kunt krijgen door het inzetten van social media. Je kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan door profielen en accounts te maken. Maar ook om dit aan een goed bureau uit te besteden. Het ligt er hierbij net aan hoeveel budget je hebt. 

Bij social media kun je denken aan Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram of een van de vele andere netwerken die er zijn. Je kunt hierdoor je doelgroep gemakkelijker bereiken. 

Ik heb er zelf overigens voor gekozen om vooral Facebook en Twitter in te zetten. Maar mijn ervaring leert ook dat er veel tijd in het beheren gaat zitten. Je kunt dit dan ook uitbesteden als je geen tijd hebt. Of voorafgaand je berichten inplannen op een wekelijks moment. 

Social media is tegenwoordig zo’n beetje de belangrijkste bron van bezoekers en reclame voor websites. Er zijn in deze tijd bijna geen mensen meer te vinden die geen enkele vorm van social media hebben. Via social media bereik je dus het meeste publiek en trek je de meeste mensen naar jouw website.  

Zelfs als je zelf niet zo bekend bent met social media loont het zich om je er eens in te verdiepen. Het is tegenwoordig bijna niet meer mogelijk om een goedlopende website te beheren zonder ook maar iets met social media te doen.  

Er is meer dan genoeg informatie te vinden over hoe je dit het beste kunt doen. Als je website dan eenmaal lekker loopt kun je er ook altijd voor kiezen om de social media kant van je website uit te besteden.  

Weet welke basis SEO je zelf kunt toepassen.  

Een goede basis voor de SEO op je website is niet lastig. Je kunt denken aan het instellen van de permalink website structuur, gebruikmaken van de meest bekende en invloedrijke meta-tags maar zeker ook door goede content van hoge kwaliteit. Bij het optimaliseren van een website volstaat het om rekening te houden met de volgende 3 basis elementen. 

  • Een goede linkstructuur (url van de pagina) en links naar/op pagina’s. 
  • Meta-tags toevoegen aan pagina’s en blog artikelen .
  • Content op een zoekmachine vriendelijke manier geschreven. 

Daarnaast is het toevoegen van de juiste elementen op een pagina van groot belang. Op die manier heb je de mogelijkheid te bouwen aan een groter geheel dat je compleet maakt met bijvoorbeeld afbeeldingen, buttons, opsommingen en video. Hoe meer content variatie hoe beter het voor de SEO van een pagina is. 

Ga aan de slag met kwaliteit linkbuilding op internet.  

Je moet een groot deel van je succes uiteindelijk hebben van kwaliteit content op je website of blog. Maar ondanks dit blijft goede kwaliteit linkbuilding toch belangrijk. Dan heb ik het niet over het plaatsen van je website link op een start of linkpagina. Maar echt op relevante en vooral hoogwaardige plekken. Deze plekken kosten vaak geld. Je moet er wel op letten dat de linkbuilding goed verloopt. Zomaar hier en daar een link advertentieplek kiezen of er voor betalen werkt niet. 

Wanneer je de linkbuilding op een juiste manier wilt aanpakken kan het lonen om hiervoor een professioneel bedrijf in te schakelen. Daarmee voorkom je dat Google je linkbuilding zal afstraffen met een penalty waardoor je ondanks je inspanningen zakt. 

Linkbuilding is een lastig iets, het risico dat je het ondanks alle goede bedoelingen toch fout doet is best groot. Gelukkig zijn er genoeg goede professionals die precies weten hoe de vork in de steel zit en waaraan je met een gerust hart je linkbuilding kunt uitbesteden.  

Dat is ook weer een ding minder op je to-do-lijstje die al lang genoeg is als je een website beheert.  

Mocht je het toch zelf willen doen dan kan dat uiteraard ook, maar lees je dan wel echt heel goed in voor je begint.  

Zorg voor een goede basis aan informatie op je website. 

Je kunt het binnen zoekmachines behoorlijk goed doen. Maar wanneer de content op je website of blog niet toereikend is zal er verder niets gebeuren. Deze moet dus in balans zijn met waarop je gevonden zal worden. Kies daarom voor een goede basis aan informatie dat daadwerkelijk compleet is. Daarin investeren zal op langere termijn zeker aan te raden zijn. 

De basis informatie is informatie over de belangrijkste dingen die jij wilt vertellen op je website. Dit is later uiteraard altijd uit te breiden. Als je bijvoorbeeld een website hebt waarop je wasmachines verkoopt begin je met informatie over wat voor soorten wasmachines er zijn en wat ze doen. Later kun je specifieke wasmachines toevoegen. Als mensen dan zoeken op wasmachines komen ze op jouw website terecht en vanuit daar kunnen ze doorklikken naar soorten wasmachines.  

Kies voor deze gratis zoekmachine optimalisatie tools. 

Er zijn verschillende handige en vooral waardevolle tools. Waarmee je actuele trends kunt zoeken, zoekwoorden onderzoeken kunt doen of je concurrentie in de gaten kunt houden. Je hebt zeker niet alle tools die beschikbaar zijn nodig. Welke je wel nodig hebt zijn het Google webmaster tools platform, Google Trends om onderzoek te doen naar woorden en termen die gewild zijn op internet en Bing Webmaster tools.  

Deze tools vormen de basis om je vindbaarheid te verbeteren. Je krijgt inzicht in waarop je goed gevonden zal worden, maar ook waar je meer aandacht aan moet besteden. Soms in de vorm van positie bij bepaalde zoekwoorden en andere keren door suggesties van wat nu echt de beste zoekwoorden zijn, bijvoorbeeld in Google Trends. 

Waarom het verstandig is de online tools te gebruiken vertel ik je hieronder. Zodat je direct weet wat de bedoeling is en het je absoluut zal helpen. 

Met Google webmaster tools platform heb je verschillende tools tot je beschikking die je kunt gebruiken om je zichtbaarheid op Google te vergroten en ervoor te zorgen dat je een goede website opbouwt.  

Met Google Trends doe je onderzoek naar welke woorden en termen het goed doen in de zoekmachines en op welke manier je die het beste toe kunt passen voor jouw eigen website.  

Met Bing webmaster tools doe je in principe hetzelfde als met Google webmaster tools alleen dan voor de Bing zoekmachine in plaats van de Google zoekmachine.  Google is de populairste zoekmachine maar Bing wordt ook zeker nog door veel mensen gebruikt en het is dus goed om ook voor Bing de tools te hebben en te weten hoe je deze moet inzetten om het optimale uit jouw website te halen. 

Deel dit bericht op jouw social media kanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.