Wat zijn Semantic search teksten?

Kennisbank kop afbeelding

Semantic search klinkt een beetje vaag als je voor het eerst van dit begrip hoort. Maar simpelweg houdt semantic search in dat je Google gebruikt om onderwerpen te vinden op jouw website. Dat werkt niet alleen via bepaalde zoektermen maar ook de context waar deze woorden in voorkomen.

Online zoekmachines als Google worden met de dag slimmer. Vroeger kon je je website beter vindbaar maken door je in je tekst te focussen op één bepaald zoekwoord, tegenwoordig werkt dat anders. Tegenwoordig herkent Google meer onderlinge verbanden in je tekst. Dit houdt in dat er dus veel meer mogelijkheden zijn om semantic search toe te passen in de teksten op jouw pagina.

Cursus copywriting in 30 dagen volgen?

Extra voordelig kennismaken met copywriting? Tijdelijk bied ik deze complete korte Cursus Copywriting in 30 Dagen ook in één keer aan als waardevol naslagwerk.

In één overzichtelijk en helder geschreven e-book vind je 30 lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven. De lessen zijn voor 2020 helemaal geactualiseerd met heldere voorbeelden van goede copywriting uit de praktijk. Het complete e-book telt meer dan 140 pagina’s, helder genoteerd in een handzame pdf.

Nu met BONUS-hoofdstuk: 19 slimme online tools voor copywriters. In 30 extra pagina’s bespreek ik de belangrijkste hulpmiddelen die je gaan helpen een nóg betere copywriter te worden.!

 

Semantic search beoordeelt een tekst dus niet alleen op basis van bepaalde woorden. Er wordt vooral gekeken naar de relatie tussen de woorden. Zorg er dus voor dat de structuur van je tekst duidelijk wordt. Als gevolg kan een zoekmachine jouw pagina sneller vinden en kom je hoger in de ratings van zoekopdrachten. Daarom is het slim om van SEO technieken gebruik te maken.

Het is dus van groot belang om in je tekst rekening te houden met semantic search van de verschillende zoekmachines. Zorg ervoor dat je echt de vraag van de zoeker beantwoord. Hierdoor heeft je bezoeker niet alleen een antwoord maar wordt je dus ook veel sneller gevonden.

Online Geld Verdienen in 10 Stappen

Online geld verdienen? Stap voor stap op weg naar meer vrijheid? Deze gids is een complete handleiding naar het genereren van een online inkomen. Die kans laat je toch niet voorbij gaan?

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

 

Vorige Wat zijn blog zoekwoorden?