Wat zijn product teksten?

Kennisbank kop afbeelding

Product teksten zijn teksten die geschreven zijn met het doel mensen een product te laten aanschaffen. Een pakkende producttekst kan net datgene zijn dat een consument over de streep trekt om een product te kopen. Goede productteksten zijn dus van essentieel belang voor het online verkopen van een product. 

In een webwinkel ben je afhankelijk van de productteksten om je product te verkopen, je hebt immers geen face to face interactie om iemand ervan te overtuigen voor jouw product te gaan. 

Cursus copywriting in 30 dagen volgen?

Extra voordelig kennismaken met copywriting? Tijdelijk bied ik deze complete korte Cursus Copywriting in 30 Dagen ook in één keer aan als waardevol naslagwerk.

In één overzichtelijk en helder geschreven e-book vind je 30 lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven. De lessen zijn voor 2020 helemaal geactualiseerd met heldere voorbeelden van goede copywriting uit de praktijk. Het complete e-book telt meer dan 140 pagina’s, helder genoteerd in een handzame pdf.

Nu met BONUS-hoofdstuk: 19 slimme online tools voor copywriters. In 30 extra pagina’s bespreek ik de belangrijkste hulpmiddelen die je gaan helpen een nóg betere copywriter te worden.!

 

Het is belangrijk om een originele tekst te schrijven, het staat natuurlijk slordig als je de producttekst van een andere website hebt gekopieerd, maar nog belangrijker is dat het invloed heeft op je vindbaarheid in de zoekmachines. 

Je moet weten voor welke doelgroep je de tekst schrijft en hier vervolgens op inspelen, weten voor welke doelgroep je schrijft maakt het veel makkelijker een producttekst te schrijven dan wanneer je eigenlijk geen idee hebt wat de doelgroep precies is. 

Neem de lezer mee op een reis met je tekst, maak ze enthousiast voor je product en eindig altijd met een call to action, zo nodig je mensen uit jouw product te kiezen. Zet duidelijke en feitelijke informatie op een speelse manier op papier. 

Gebruik positieve woorden, maar overdrijf dit niet. Te veel positieve woorden in een tekst komt over alsof je de lezer veel te hard probeert te overtuigen en dit kan kopers juist afschrikken.

Online Geld Verdienen in 10 Stappen

Online geld verdienen? Stap voor stap op weg naar meer vrijheid? Deze gids is een complete handleiding naar het genereren van een online inkomen. Die kans laat je toch niet voorbij gaan?

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

 

Vorige Wat is zijn winnende teksten?