Wat zijn blog zoekwoorden?

Kennisbank kop afbeelding

Blog zoekwoorden zijn de woorden waarmee je in zoekresultaten van Google en Bing gevonden wilt worden. Je plaatst deze specifieke woorden op belangrijke plekken binnen de tekst. Waarbij het heel belangrijk is dat je overmatig gebruik ervan voorkomt en zorgt dat de teksten natuurlijk leest voor je website blog bezoekers. Waar het in de praktijk nogal eens fout gaat.

De meest voorkomende blog zoekwoorden zijn de short-tail zoekwoorden binnen een tekst. Deze zijn minder specifiek omdat je maar een enkel woord gebruikt. In theorie zou je hiermee een groter bereik hebben. In de praktijk is direct merkbaar dat de bounce rate ontwikkeld. Dat maakt short-tail minder geschikt om gerichte bezoekers te krijgen.

Cursus copywriting in 30 dagen volgen?

Extra voordelig kennismaken met copywriting? Tijdelijk bied ik deze complete korte Cursus Copywriting in 30 Dagen ook in één keer aan als waardevol naslagwerk.

In één overzichtelijk en helder geschreven e-book vind je 30 lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven. De lessen zijn voor 2020 helemaal geactualiseerd met heldere voorbeelden van goede copywriting uit de praktijk. Het complete e-book telt meer dan 140 pagina’s, helder genoteerd in een handzame pdf.

Nu met BONUS-hoofdstuk: 19 slimme online tools voor copywriters. In 30 extra pagina’s bespreek ik de belangrijkste hulpmiddelen die je gaan helpen een nóg betere copywriter te worden.!

 

Wanneer je die specifieke bezoeker of klant wel wilt bereiken is long-tail een betere optie. Je maakt bij long-tail blog zoekwoorden gebruik van combinaties. Dit kunnen twee of meer woordcombinaties zijn.

Het voordeel van long-tail blog zoekwoorden is dat je gerichter kunt scoren binnen zoekmachines als Google en Bing. Je moet wel rekening houden met de long-tail zoekwoord posities binnen een tekst op je website. Bij overmatig, verkeerd en onnatuurlijk gebruik zullen de long-tail blog zoekwoorden je tegenwerken. Het is dus belangrijk dat je weet wat je aan het doen bent.

Om de juiste zoekwoorden te ontdekken kun je Google zoekresultaten inzetten. Zeker wanneer je geen uitgebreide analyse voor zoekwoorden kunt uitvoeren. Onderaan de zoekresultaten zijn vaak suggesties te vinden. Daarnaast krijg je vaak ook suggesties bij het intypen van een zoekwoord.

Kies je blog zoekwoorden altijd zorgvuldig vanuit inzichten die je zelf hebt. Je kunt je afvragen waar je zelf naar op zoek zou zijn over het onderwerp. Met een gezond portie verstand en creativiteit behaal je met blog zoekwoorden vaak het meeste resultaat.

Online Geld Verdienen in 10 Stappen

Online geld verdienen? Stap voor stap op weg naar meer vrijheid? Deze gids is een complete handleiding naar het genereren van een online inkomen. Die kans laat je toch niet voorbij gaan?

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

 

Vorige Wat is een online marketing campagne?
Volgende Wat zijn Semantic search teksten?