Wat is het CMS WordPress?

Kennisbank kop afbeelding

WordPress is een systeem waarmee je een website, blog of webshop kunt beheren. Het fijne van WordPress is dat je daar helemaal geen uitgebreide technische kennis voor nodig hebt. Het is dan ook niet zo gek dat WordPress voor meer dan 30 procent van het hele internet wordt gebruikt. 

WordPress is een Content Management Systeem, oftewel een CMS. Het grote voordeel van CMS is dat je alleen maar de tekst in hoeft te voeren die je op je website wil hebben. Het systeem handelt de achterliggende code af en zo hoef je dus zelf helemaal niets met programmeren van een website van doen te hebben. 

Cursus copywriting in 30 dagen volgen?

Extra voordelig kennismaken met copywriting? Tijdelijk bied ik deze complete korte Cursus Copywriting in 30 Dagen ook in één keer aan als waardevol naslagwerk.

In één overzichtelijk en helder geschreven e-book vind je 30 lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven. De lessen zijn voor 2020 helemaal geactualiseerd met heldere voorbeelden van goede copywriting uit de praktijk. Het complete e-book telt meer dan 140 pagina’s, helder genoteerd in een handzame pdf.

Nu met BONUS-hoofdstuk: 19 slimme online tools voor copywriters. In 30 extra pagina’s bespreek ik de belangrijkste hulpmiddelen die je gaan helpen een nóg betere copywriter te worden.!

 

Het gebruik van WordPress is gratis, maar er zijn wel betaalde versies. Met de gratis opties kun je prima een website opzetten, maar als je net een stapje extra wilt kun je ervoor kiezen om voor premium thema’s te betalen. 

Om van WordPress gebruik te maken heb je niet veel meer nodig dan een domeinnaam en een hostingpakket. Let er wel op dat je hostingpakket MySQL en PHP ondersteunt, zonder deze opties werkt WordPress helaas niet. 

Er is online een gigantische hoeveelheid informatie en tips over WordPress te vinden. Mocht je er mee aan de slag willen, trek er dan eens een dagje voor uit om je rustig in te lezen over de opties.
Het is altijd fijn om te horen hoe andere mensen het hebben aangepakt voordat je je er zelf aan gaat wagen. 

Online Geld Verdienen in 10 Stappen

Online geld verdienen? Stap voor stap op weg naar meer vrijheid? Deze gids is een complete handleiding naar het genereren van een online inkomen. Die kans laat je toch niet voorbij gaan?

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

 

Vorige Wat is een WordPress theme?
Volgende Wat zijn long-tail zoekwoorden?