Wat is een Wordpress theme?

Wat is een WordPress theme?

Kennisbank kop afbeelding

Een WordPress theme zet je in om je WordPress site een bepaalde look te geven. Een thema zorgt er voor dat bepaalde kleuren worden gebruikt maar ook bepaalde vormen. Er zijn ontzettend veel WordPress thema’s waar je uit kan kiezen. Er is een gratis aanbod maar ook een aanbod waar je voor moet betalen. Een hoop om uit te kiezen dus.

Een WordPress theme is een reeks bestanden die bepalen hoe jouw website er uit komt te zien. Een theme is eigenlijk de bekleding van jouw site. Wanneer je voor een bepaalde theme kiest zal je zien dat dit de complete looks van jouw website kan veranderen. Kijk dus goed wat jij precies wil met je website. Als je bijvoorbeeld meditatiecursussen aanbiedt wil je geen schreeuwerige kleuren.

Cursus copywriting in 30 dagen volgen?

Extra voordelig kennismaken met copywriting? Tijdelijk bied ik deze complete korte Cursus Copywriting in 30 Dagen ook in één keer aan als waardevol naslagwerk.

In één overzichtelijk en helder geschreven e-book vind je 30 lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven. De lessen zijn voor 2020 helemaal geactualiseerd met heldere voorbeelden van goede copywriting uit de praktijk. Het complete e-book telt meer dan 140 pagina’s, helder genoteerd in een handzame pdf.

Nu met BONUS-hoofdstuk: 19 slimme online tools voor copywriters. In 30 extra pagina’s bespreek ik de belangrijkste hulpmiddelen die je gaan helpen een nóg betere copywriter te worden.!

Hoe ingewikkelder het thema is dat je kiest, hoe groter het WordPress thema bestand is. Naast dat de je extra bestanden toevoegt bij een nieuw thema is er ook een standaard bestand. Een thema moet namelijk altijd een CSS bestand hebben. CSS staat voor Cascading Style Sheets. Deze bepaalt voor 90% de opmaak van jouw website.

Naast het CSS bestand heeft een WordPress theme altijd een header.php bestand, een index.php bestand en een footer.php bestand nodig. Echter zitten deze eigenlijk altijd wel in de theme die jij wilt downloaden. Wanneer je voor een nieuwe the wilt gaan is het belangrijk eerst een goed te bekijken wat je doelgroep is en wat je wilt uitstralen. Pas hier je theme op aan en klaar is Kees.

Online Geld Verdienen in 10 Stappen

Online geld verdienen? Stap voor stap op weg naar meer vrijheid? Deze gids is een complete handleiding naar het genereren van een online inkomen. Die kans laat je toch niet voorbij gaan?

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

Vorige Wat is een WordPress plugin?
Volgende Wat is het CMS WordPress?
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]