Wat is een wat is een commerciële tekst?

Wat is een wat is een commerciële tekst?

Kennisbank kop afbeelding

Een commerciële tekst is een tekst die gemaakt is om mensen te overtuigen iets te doen, of juist niet te doen. De hele tekst is zo opgezet dat het mensen prikkelt tot actie. De actie bestaat meestal uit het betalen voor een product of dienst.

Een commerciële tekst is anders opgezet dan andere teksten. Met een commerciële tekst wil je dat mensen in een oogopslag geïnteresseerd zijn in je tekst. Dit doe je door middel van duidelijke en korte zinnen. Je wilt je doelgroep niet vermoeien met teveel en onduidelijke tekst.

Cursus copywriting in 30 dagen volgen?

Extra voordelig kennismaken met copywriting? Tijdelijk bied ik deze complete korte Cursus Copywriting in 30 Dagen ook in één keer aan als waardevol naslagwerk.

In één overzichtelijk en helder geschreven e-book vind je 30 lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven. De lessen zijn voor 2020 helemaal geactualiseerd met heldere voorbeelden van goede copywriting uit de praktijk. Het complete e-book telt meer dan 140 pagina’s, helder genoteerd in een handzame pdf.

Nu met BONUS-hoofdstuk: 19 slimme online tools voor copywriters. In 30 extra pagina’s bespreek ik de belangrijkste hulpmiddelen die je gaan helpen een nóg betere copywriter te worden.!

 

Gebruik vooral geen moeilijke woorden, je wilt dat mensen je tekst snel en lekker makkelijk kunnen weg lezen. Als je teveel moeilijke woorden in een tekst propt wordt het lastiger leesbaar en haken mensen snel af.

Voorkom dat je in herhaling valt, we snappen dat je de boodschap graag wilt overbrengen. Maar als iemand in het echte leven eindeloos dezelfde boodschap aan je vertelt krijg je ook de neiging om weg te lopen, dit is in tekst niet anders.

Breng je boodschap op een actieve manier, het moet duidelijk zijn wat je wil en hoe je dat voor elkaar wilt gaan krijgen. Als je weinig ruimte over laat voor onduidelijkheid weten de mensen die je tekst lezen precies waar ze aan toe zijn.

Voorkom ook zoveel mogelijk het gebruik van uitroeptekens. Je denkt misschien dat je zo je enthousiasme overbrengt maar voor de lezer voelt het alsof je naar ze aan het schreeuwen bent. 

Online Geld Verdienen in 10 Stappen

Online geld verdienen? Stap voor stap op weg naar meer vrijheid? Deze gids is een complete handleiding naar het genereren van een online inkomen. Die kans laat je toch niet voorbij gaan?

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

 

Vorige Wat is een SEO webtekst?
Volgende Wat is zijn winnende teksten?