Wat is een SEO webtekst?

Kennisbank kop afbeelding

SEO staat voor Search Engine Optimization, een SEO webtekst is een tekst die op een bepaalde manier geschreven is en met bepaalde woorden, met het doel om zo goed mogelijk naar voren te komen bij de zoekmachines.  

Het grootste gedeelte van de mensen opent als eerste een zoekmachine als ze op het internet ergens naar op zoek zijn. De resultaten van zoekmachines zijn eindeloos en dus verdwijnt je tekst gauw in de duizenden pagina’s aan resultaten. Een SEO tekst is een tekst die speciaal geschreven is om dit te voorkomen.  

Cursus copywriting in 30 dagen volgen?

Extra voordelig kennismaken met copywriting? Tijdelijk bied ik deze complete korte Cursus Copywriting in 30 Dagen ook in één keer aan als waardevol naslagwerk.

In één overzichtelijk en helder geschreven e-book vind je 30 lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven. De lessen zijn voor 2020 helemaal geactualiseerd met heldere voorbeelden van goede copywriting uit de praktijk. Het complete e-book telt meer dan 140 pagina’s, helder genoteerd in een handzame pdf.

Nu met BONUS-hoofdstuk: 19 slimme online tools voor copywriters. In 30 extra pagina’s bespreek ik de belangrijkste hulpmiddelen die je gaan helpen een nóg betere copywriter te worden.!

 

Dit doe je door een duidelijke vraag in je artikel te verwerken en goede zoekwoord combinaties in de tekst te verwerken. Ook maak je een heldere tekst met een duidelijk begin, midden en eind. Je sluit altijd af met een call to action, je wilt mensen overhalen iets te gaan doen met de tekst die jij geschreven hebt.  

Houd altijd goed in je achterhoofd wat je doelgroep is en wat hen aanspreekt. Je schrijft tenslotte de tekst niet perse om zo hoog mogelijk in de zoekmachines te komen, maar vooral omdat je met je tekst iets wilt bereiken. Goed vindbaar zijn is een hulpmiddel, niet het einddoel.  

Als je een tekst alleen maar vol propt met zo veel mogelijk zoektermen haken mensen al snel af en bereik je niks met je tekst. Dan heb je juist het tegenovergestelde bereikt van wat je doel was.  

Online Geld Verdienen in 10 Stappen

Online geld verdienen? Stap voor stap op weg naar meer vrijheid? Deze gids is een complete handleiding naar het genereren van een online inkomen. Die kans laat je toch niet voorbij gaan?

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

 

Vorige Wat is een overtuigende website tekst?
Volgende Wat is een wat is een commerciële tekst?
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]