Wat is een Funnel eigenlijk?

Kennisbank kop afbeelding

Een funnel is eigenlijk niets meer dan een denkbeeldige trechter op een website of webshop. Het is het proces dat ervoor zorgt dat de bezoeker van je website zo geleid wordt dat ze uiteindelijk een aankoop doen. Een funnel is cruciaal als je een online business wilt runnen. Het maakt niet uit of je nou cursussen of een dienst verkoopt of of je een webshop hebt.

Het is dus erg belangrijk om op je webshop een funnel te hebben. Heel veel ondernemers denken dat online aanwezig zijn voldoende is. Maar niemand vind zomaar jouw website. Hier zal je toch echt een funnel voor moeten inrichten. Ben je al online met je eigen webshop maar ben je niet tevreden met de conversie? Dan moet je zo snel mogelijk aan de slag met het verbeteren van je funnel.

Cursus copywriting in 30 dagen volgen?

Extra voordelig kennismaken met copywriting? Tijdelijk bied ik deze complete korte Cursus Copywriting in 30 Dagen ook in één keer aan als waardevol naslagwerk.

In één overzichtelijk en helder geschreven e-book vind je 30 lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven. De lessen zijn voor 2020 helemaal geactualiseerd met heldere voorbeelden van goede copywriting uit de praktijk. Het complete e-book telt meer dan 140 pagina’s, helder genoteerd in een handzame pdf.

Nu met BONUS-hoofdstuk: 19 slimme online tools voor copywriters. In 30 extra pagina’s bespreek ik de belangrijkste hulpmiddelen die je gaan helpen een nóg betere copywriter te worden.!

 

Als eerst emoet je inzicht krijgen wat voor funnel je wilt maken. Kijk daarom eerst naar wie je doelgroep is en bepaal daar je doelstelling bij. Wat wil je precies bereiken met je funnel? Wil je bijvoorbeeld 100 producten per maand verkopen of wil je offerte aanvragen ontvangen? Er zijn dus verschillende doelen die je kan behalen. Zorg dat je funnel altijd hierop gericht is. 

Wanneer je je doelstelling en doelgroep hebt bepaald kan je naar de volgende stap. Een goede manier om meer verkoop te genereren is door juist iets voor gratis weg te geven. Een weggever zorgt voor meer interesse en nieuwsgierigheid. Daarna zorg je dat je producten duidelijk zijn. En vervolgens zorg je ervoor dat je klanten automatisch naar deze producten worden geleid.

Online Geld Verdienen in 10 Stappen

Online geld verdienen? Stap voor stap op weg naar meer vrijheid? Deze gids is een complete handleiding naar het genereren van een online inkomen. Die kans laat je toch niet voorbij gaan?

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

 

Vorige Wat is e-mail marketing?
Volgende Wat is een landingspagina?
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]