Wat is een freelance tekstschrijver?

Wat is een freelance tekstschrijver?

Kennisbank kop afbeelding

Een freelance tekstschrijver is iemand die op freelance basis ingehuurd wordt om teksten te schrijven. Freelance tekstschrijvers zijn zelfstandig en hebben de vrijheid om zelf te bepalen welke opdrachten ze wel of niet willen aannemen. Ze zijn dus niet in loondienst. 

Vrijwel alle bedrijven die een tekstschrijver nodig hebben werken met freelancers. Het grote voordeel van een freelancer is dat je die kunt inschakelen wanneer het nodig is. Je betaalt dus alleen voor de opdracht die je op dat moment aanbiedt.  

Cursus copywriting in 30 dagen volgen?

Extra voordelig kennismaken met copywriting? Tijdelijk bied ik deze complete korte Cursus Copywriting in 30 Dagen ook in één keer aan als waardevol naslagwerk.

In één overzichtelijk en helder geschreven e-book vind je 30 lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven. De lessen zijn voor 2020 helemaal geactualiseerd met heldere voorbeelden van goede copywriting uit de praktijk. Het complete e-book telt meer dan 140 pagina’s, helder genoteerd in een handzame pdf.

Nu met BONUS-hoofdstuk: 19 slimme online tools voor copywriters. In 30 extra pagina’s bespreek ik de belangrijkste hulpmiddelen die je gaan helpen een nóg betere copywriter te worden.!

 

Het grote voordeel van werken als freelance tekstschrijver is dat je zelf je eigen uren kan bepalen. Natuurlijk heb je te maken met deadlines, maar binnen die deadlines heb je de vrijheid om te schrijven wanneer het jou uitkomt. Nog een voordeel van freelance schrijven is de diversiteit van het werk, je hebt de mogelijkheid over vele onderwerpen te schrijven  en geen opdracht is hetzelfde.  

Waar je wel op moet letten als freelancer is waar elke zelfstandige op moet letten. Je hebt namelijk geen vast inkomen en bent dus altijd afhankelijk van het aantal opdrachten dat je binnen krijgt. Als je echter goed en betrouwbaar werkt zit het met de aantal opdrachten gelukkig meestal wel goed.  Ook kan het zo zijn dat je meerdere keren door hetzelfde bedrijf wordt ingehuurd voor een opdracht. 

Online Geld Verdienen in 10 Stappen

Online geld verdienen? Stap voor stap op weg naar meer vrijheid? Deze gids is een complete handleiding naar het genereren van een online inkomen. Die kans laat je toch niet voorbij gaan?

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

 

Vorige Wat is een content kalender?
Volgende Wat is een monster blog artikel?
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]