Wat is een affiliate marketing blog?

Wat is een affiliate marketing blog?

Kennisbank kop afbeelding

Affiliate marketing is in principe een commerciële partij die via jouw blog reclame maakt voor zijn producten. Er wordt dus geprobeerd een product van iemand anders te verkopen. Wanneer je door jouw blog er voor zorgt dat jouw lezers bij hen een product kopen dan ontvang jij een commissie. Een commissie is een bepaald percentage van het bedrag dat de klant uit heeft gegeven.

Affiliate marketing gaat meestal via advertentieblokken op je blog. Echter zijn dit niet normale advertentieblokken. Ze werken namelijk samen met affiliate links. Via deze links kan de verkoper of adverteerder laten weten via welk kanaal een klant op zijn site is gekomen en wie recht heeft op welke commissie.

Cursus copywriting in 30 dagen volgen?

Extra voordelig kennismaken met copywriting? Tijdelijk bied ik deze complete korte Cursus Copywriting in 30 Dagen ook in één keer aan als waardevol naslagwerk.

In één overzichtelijk en helder geschreven e-book vind je 30 lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven. De lessen zijn voor 2020 helemaal geactualiseerd met heldere voorbeelden van goede copywriting uit de praktijk. Het complete e-book telt meer dan 140 pagina’s, helder genoteerd in een handzame pdf.

Nu met BONUS-hoofdstuk: 19 slimme online tools voor copywriters. In 30 extra pagina’s bespreek ik de belangrijkste hulpmiddelen die je gaan helpen een nóg betere copywriter te worden.!

 

Als je gebruik wilt maken van affiliate marketing kan je net zoals bij Google Adsense gebruiken van advertentiebanners of -blokken. Maar er zit wel een groot verschil want bij Google word je namelijk niet betaald voor het plaatsen van advertenties. Wel word je dan betaald voor iemand die je advertentie aanklikt.

Een ander voordeel van het werken met affiliate marketing is dat je het op een stiekeme manier kan inzetten. Je hoeft namelijk niet per se gebruik te maken van banners. Je kan bijvoorbeeld de linkjes gewoon in je tekst plaatsen. Hierdoor hebben lezers minder het gevoel dat je het geplaatst hebt zodat je er op gaat drukken maar omdat je hen informatie wilt geven.

Online Geld Verdienen in 10 Stappen

Online geld verdienen? Stap voor stap op weg naar meer vrijheid? Deze gids is een complete handleiding naar het genereren van een online inkomen. Die kans laat je toch niet voorbij gaan?

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

 

Volgende Wat is een affiliate marketing commissie?