Wat is een actieve schrijfstijl?

Wat is een actieve schrijfstijl?

Kennisbank kop afbeelding

Wanneer je teksten gaat schrijven kan je dit op verschillende manieren doen. Er zijn talloze schrijfmethodes die je kan gebruiken voor jouw website. De schrijfstijl die het beste werkt is de actieve schrijfstijl. Bij een actieve schrijfstijl voert het onderwerp van de zin een handeling uit. In een passieve schrijfstijl zal het onderwerp een handeling ondergaan. 

Dit klinkt misschien allemaal als hogere wiskunde, maar dat valt enorm mee. Een actieve schrijfstijl is een schrijfstijl die de bezoeker aanspreekt en aanzet tot een handeling. Omdat een actieve schrijfstijl op een makkelijke manier weg leest zal het er voor zorgen dat mensen dit als prettig ervaren. Het creëert duidelijkheid over het onderwerp waar je over schrijft.

Cursus copywriting in 30 dagen volgen?

Extra voordelig kennismaken met copywriting? Tijdelijk bied ik deze complete korte Cursus Copywriting in 30 Dagen ook in één keer aan als waardevol naslagwerk.

In één overzichtelijk en helder geschreven e-book vind je 30 lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven. De lessen zijn voor 2020 helemaal geactualiseerd met heldere voorbeelden van goede copywriting uit de praktijk. Het complete e-book telt meer dan 140 pagina’s, helder genoteerd in een handzame pdf.

Nu met BONUS-hoofdstuk: 19 slimme online tools voor copywriters. In 30 extra pagina’s bespreek ik de belangrijkste hulpmiddelen die je gaan helpen een nóg betere copywriter te worden.!

 

Je zorgt er voor dat je duidelijk aangeeft wat het antwoord op een vraag is en hoe een probleem kan worden opgelost. Je zet het verhaal eigenlijk helemaal uit. Daarbij is het heel duidelijk welke stappen iemand moet ondergaan om tot de oplossing van een probleem te komen. Dus het is belangrijk om goed te bekijken hoe je de tekst op zet, hoe je hem afsluit en hoe je iemand tot actie aanzet.

Actieve schrijfstijl kent een aantal belangrijke kenmerken. Het belangrijkste is dat de lezer denkt dat ‘ie eigenlijk met iemand in gesprek is. Alsof ze aan het praten zijn met iemand over een belangrijk onderwerp. Daarin ben jij degene die de ander probeert te overtuigen. Dit doe je op een informatieve maar leuke en luchtige manier. Zo blijven je klanten nieuwsgierig.

Online Geld Verdienen in 10 Stappen

Online geld verdienen? Stap voor stap op weg naar meer vrijheid? Deze gids is een complete handleiding naar het genereren van een online inkomen. Die kans laat je toch niet voorbij gaan?

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

 

Vorige Wat doet een ZZP tekstschrijver?
Volgende Wat is een artikel marketing tekst?
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]