Wat is e-mail marketing?

Kennisbank kop afbeelding

E-mail marketing is in principe een vorm van direct marketing. Je stuurt een bericht direct naar de ontvanger. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een brochure die je per post naar een potentiële klant stuurt of een relatie die je per telefoon benadert. Het enige verschil is dus dat je het nu via e-mail doet.

E-mail marketing klinkt erg simpel. Echter is e-mail marketing een veelzijdig communicatiekanaal. Zoals gezegd sturen organisaties en bedrijven e-mails naar geïnteresseerden of klanten. In deze mails vinden de klanten dan aanbiedingen, nieuws, aankoopbevestigingen of een klanttevredenheidsonderzoek. Het meest gangbare is een nieuwsbrief met aanbiedingen.

Cursus copywriting in 30 dagen volgen?

Extra voordelig kennismaken met copywriting? Tijdelijk bied ik deze complete korte Cursus Copywriting in 30 Dagen ook in één keer aan als waardevol naslagwerk.

In één overzichtelijk en helder geschreven e-book vind je 30 lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven. De lessen zijn voor 2020 helemaal geactualiseerd met heldere voorbeelden van goede copywriting uit de praktijk. Het complete e-book telt meer dan 140 pagina’s, helder genoteerd in een handzame pdf.

Nu met BONUS-hoofdstuk: 19 slimme online tools voor copywriters. In 30 extra pagina’s bespreek ik de belangrijkste hulpmiddelen die je gaan helpen een nóg betere copywriter te worden.!

 

E-mail marketing is interessant voor iedere organisatie, dus ook voor jouw webshop of andere site waar je diensten of producten verkoopt. Het maakt niet uit hoe klein of groot je organisatie is. Ook maakt het niet uit of je een B2C-, B2B-bedrijf, een non-profit-organisatie of een overheidsbedrijf vertegenwoordigt. E-mail marketing is uitermate geschikt om met je doelgroep te communiceren.

Naast dat e-mail marketing erg handig is om te gebruiken voor je organisatie, zijn de kosten ook nog eens laag. Het kost niet veel geld om e-mails naar grote doelgroepen te sturen. En dat is, wanneer je het bijvoorbeeld vergelijkt met direct mail, een wereld van verschil. Je hebt nu geen kosten aan enveloppen, postzegels en drukwerk. Je hebt de kosten nu zelf helemaal in de hand. 

Een ander groot voordeel van e-mail marketing is dat het goed meetbaar is. Als je gebruik maakt van e-mail marketing software krijg je veel inzicht in hoeveel kliks je mail heeft gegenereerd en wie zich bijvoorbeeld heeft ingeschreven voor een event.

Online Geld Verdienen in 10 Stappen

Online geld verdienen? Stap voor stap op weg naar meer vrijheid? Deze gids is een complete handleiding naar het genereren van een online inkomen. Die kans laat je toch niet voorbij gaan?

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

 

Vorige Waarom is online linkbuilding zo belangrijk?
Volgende Wat is een Funnel eigenlijk?
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]