Wat betekend redigeren van webteksten eigenlijk?

Wat betekend redigeren van webteksten eigenlijk?

Kennisbank kop afbeelding

Wanneer je een website hebt is het niet altijd meteen succesvol. Je haalt er waarschijnlijk niet direct uit wat er voor jouw gevoel wel in zit. Misschien heb je te weinig bezoekers. Of misschien heb je juist genoeg bezoekers maar komen er geen klanten uit voort. Je kan er dan voor kiezen om je tekst te laten redigeren. 

Veel mensen die een website beheren schrijven hun eigen webteksten. Misschien doe jij dit ook wel. Én waarschijnlijk ben je net als de meeste andere mensen niet direct tevreden met je geschreven teksten. En dat is in principe helemaal niet erg. De kunst zit hem niet in het in één keer perfect schrijven van je tekst, maar in het redigeren. 

Cursus copywriting in 30 dagen volgen?

Extra voordelig kennismaken met copywriting? Tijdelijk bied ik deze complete korte Cursus Copywriting in 30 Dagen ook in één keer aan als waardevol naslagwerk.

In één overzichtelijk en helder geschreven e-book vind je 30 lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven. De lessen zijn voor 2020 helemaal geactualiseerd met heldere voorbeelden van goede copywriting uit de praktijk. Het complete e-book telt meer dan 140 pagina’s, helder genoteerd in een handzame pdf.

Nu met BONUS-hoofdstuk: 19 slimme online tools voor copywriters. In 30 extra pagina’s bespreek ik de belangrijkste hulpmiddelen die je gaan helpen een nóg betere copywriter te worden.!

 

Maar wat is redigeren precies? Redigeren is het aanscherpen, herschrijven en inkorten van je tekst. Dit doe je net zo lang totdat je tekst perfect is. Je hebt vast wel eens je tekst nogmaals doorgelezen en daardoor tot de conclusie gelopen dat de tekst niet helemaal lekker loopt. Het lastige aan het redigeren van je eigen teksten is dat je ze zelf hebt geschreven.  

Wanneer je je teksten door anderen laat redigeren zorg je ervoor dat er vanuit een andere invalshoek naar jouw teksten wordt gekeken. Waarschijnlijk kan jij ook veel sneller tekstuele foutjes ontdekken in teksten van iemand anders. Door iemand anders jouw teksten te laten redigeren zorg je ervoor dat jouw teksten voor de lezer inhoudelijk veel sterker worden.  

Maar als je er toch voor kiest om je teksten zelf te redigeren kun je het beste kijken naar het lettertype, de foutjes in je tekst, de rode draad van je tekst enz. Het kan best zelf, alleen kost dat net iets meer moeite. 

Online Geld Verdienen in 10 Stappen

Online geld verdienen? Stap voor stap op weg naar meer vrijheid? Deze gids is een complete handleiding naar het genereren van een online inkomen. Die kans laat je toch niet voorbij gaan?

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

 

Vorige Waarom zou je webteksten herschrijven?
Volgende Wat doet een ZZP tekstschrijver?
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]