Hoe werkt content marketing?

Kennisbank kop afbeelding

Content marketing is een marketing techniek wat online wordt toegepast. Het is een techniek waarmee door een inhoudelijke boodschap, ook wel content genoemd, wordt ingespeeld op de wensen en behoeften van een klant. Het doel is om content te creëren op een vooraf vastgestelde doelgroep om je producten te verkopen.

Content marketing gaat dus om het bieden van relevante content voor een bepaalde doelgroep. Dit is vaak in een tekstvorm op een website. Vaak wordt het in de vorm van een antwoord op een vraag ingezet. Veel mensen zijn online op zoek naar antwoorden op hun vragen. Denk bijvoorbeeld aan: Welke winterjas is lekker warm en goedkoop? Speel hier op in en de klant komt bij jou uit.

Cursus copywriting in 30 dagen volgen?

Extra voordelig kennismaken met copywriting? Tijdelijk bied ik deze complete korte Cursus Copywriting in 30 Dagen ook in één keer aan als waardevol naslagwerk.

In één overzichtelijk en helder geschreven e-book vind je 30 lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven. De lessen zijn voor 2020 helemaal geactualiseerd met heldere voorbeelden van goede copywriting uit de praktijk. Het complete e-book telt meer dan 140 pagina’s, helder genoteerd in een handzame pdf.

Nu met BONUS-hoofdstuk: 19 slimme online tools voor copywriters. In 30 extra pagina’s bespreek ik de belangrijkste hulpmiddelen die je gaan helpen een nóg betere copywriter te worden.!

 

Content marketing kan ook op andere manieren worden ingezet. Hierbij kan je denken aan het plaatsen van een artikel in een magazine, het plaatsen van een nieuwsbrief, het publiceren van een whitepaper, podcasts en YouTube. Dit zijn veel verschillende manieren die niet allemaal op elkaar lijken, maar de gemene deler is dat je altijd bezig bent om een vraag te beantwoorden.

Door in te spelen op de behoeften van je doelgroep kan je de juiste content creëren. Dat is ook de reden dat er zoveel informatieve filmpjes op YouTube zijn. Dat is niet om ons te informeren, maar om ons te leiden naar een product dat we willen hebben. Doe goed onderzoek wat voor content marketing het beste bij jouw doelgroep past en ga dan pas aan de slag. Voorbereiding is alles.

Online Geld Verdienen in 10 Stappen

Online geld verdienen? Stap voor stap op weg naar meer vrijheid? Deze gids is een complete handleiding naar het genereren van een online inkomen. Die kans laat je toch niet voorbij gaan?

In deze uitgebreide gids zoom ik in op de manieren om online geld te verdienen. Omdat je via deze methodes weinig meer nodig hebt dan een goede laptop en een internetverbinding. Je kunt jouw inkomen dus vrijwel overal ter wereld opbouwen en onderhouden, zodat je meer vrijheid en onafhankelijkheid hebt dan ooit tevoren.

Nu met BONUS-bijlagen: Handleiding SEO-copywriting, Checklist aankoop websites en de Rank Booster Formule voor topposities bij Google. Zo bouw je nóg sneller aan je online business. Tijdelijk slechts 49 euro!

 

Volgende Waarom heb je artikel marketing teksten nodig?