Kennisbank Flexteksten

Semantic search klinkt een beetje vaag als je voor het eerst van dit begrip hoort. Maar simpelweg houdt semantic search in dat je Google gebruikt om onderwerpen te vinden op jouw website. Dat werkt niet alleen via bepaalde zoektermen maar ook de context waar deze woorden in voorkomen.

Online zoekmachines als Google worden met de dag slimmer. Vroeger kon je je website beter vindbaar maken door je in je tekst te focussen op één bepaald zoekwoord, tegenwoordig werkt dat anders. Tegenwoordig herkent Google meer onderlinge verbanden in je tekst. Dit houdt in dat er dus veel meer mogelijkheden zijn om semantic search toe te passen in de teksten op jouw pagina.

Semantic search beoordeelt een tekst dus niet alleen op basis van bepaalde woorden. Er wordt vooral gekeken naar de relatie tussen de woorden. Zorg er dus voor dat de structuur van je tekst duidelijk wordt. Als gevolg kan een zoekmachine jouw pagina sneller vinden en kom je hoger in de ratings van zoekopdrachten. Daarom is het slim om van SEO technieken gebruik te maken.

Het is dus van groot belang om in je tekst rekening te houden met semantic search van de verschillende zoekmachines. Zorg ervoor dat je echt de vraag van de zoeker beantwoord. Hierdoor heeft je bezoeker niet alleen een antwoord maar wordt je dus ook veel sneller gevonden.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

download gratis
Wil jij het leren-bloggen e-book GRATIS?