Kennisbank Flexteksten

Product teksten zijn teksten die geschreven zijn met het doel mensen een product te laten aanschaffen. Een pakkende producttekst kan net datgene zijn dat een consument over de streep trekt om een product te kopen. Goede productteksten zijn dus van essentieel belang voor het online verkopen van een product.

In een webwinkel ben je afhankelijk van de productteksten om je product te verkopen, je hebt immers geen face to face interactie om iemand ervan te overtuigen voor jouw product te gaan.

Het is belangrijk om een originele tekst te schrijven, het staat natuurlijk slordig als je de producttekst van een andere website hebt gekopieerd, maar nog belangrijker is dat het invloed heeft op je vindbaarheid in de zoekmachines.

Je moet weten voor welke doelgroep je de tekst schrijft en hier vervolgens op inspelen, weten voor welke doelgroep je schrijft maakt het veel makkelijker een producttekst te schrijven dan wanneer je eigenlijk geen idee hebt wat de doelgroep precies is.

Neem de lezer mee op een reis met je tekst, maak ze enthousiast voor je product en eindig altijd met een call to action, zo nodig je mensen uit jouw product te kiezen. Zet duidelijke en feitelijke informatie op een speelse manier op papier.

Gebruik positieve woorden, maar overdrijf dit niet. Te veel positieve woorden in een tekst komt over alsof je de lezer veel te hard probeert te overtuigen en dit kan kopers juist afschrikken.


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij leren bloggen & een fulltime inkomen gaan verdienen?
Leren-bloggen.nl
Vanaf nu kan dat! Met het boek Leren Bloggen kom jij alles te weten over hoe een goed blog in elkaar steekt. Van een kneitergoede kop tot de perfecte afsluiting of een CTA!