Kennisbank Flexteksten

Meta-tags zijn codes waarmee extra beschrijvende informatie kan worden toegevoegd aan websites. Een meta-tag bestaat uit een html-code die niet zichtbaar is voor de bezoeker. De meta-tags danken hun bekendheid vooral aan zoekmachines zoals Google. Daarom worden in meta-tags vooral zoekwoorden geplaatst zodat mensen snel op je webpagina terecht komen.

Deze zoekwoorden worden ook wel keywords genoemd. Door deze te verstoppen in de meta-tags kunnen websites meer bezoekers genereren. De opgegeven zoekwoorden werden vroeger door zoekmachines gebruikt bij het samenstellen van zoekresultaten. Maar tegenwoordig wordt dit niet meer op deze manier gedaan. De zoekmachines halen dit nu zelf uit de websites.

Het is erg slim om goed onderzoek te doen naar welke meta-tags relevant zijn voor jouw dienst of product. Wanneer je dit op de juiste manier toepast zullen zoekmachines deze sneller vinden en komen klanten sneller bij jou uit. Goed marktonderzoek zorgt er dus voor dat je de juiste woorden vind om in je meta-tags te plaatsen. Zo kan je bezoekers naar je site leiden en ze daar informeren.

Meta-tags zijn dus niet zichtbaar op je website. Ze zijn op de achtergrond geplaatst. Het voordeel is dat je verschillende woorden kan gebruiken om mensen op je site te laten komen, maar dat deze woorden niet de looks van je site verpesten. Aan de andere kant moet je oppassen dat de woorden die je gebruikt wel in de informatie op die pagina vermeld staan, anders zijn je klanten weer weg.


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij leren bloggen & een fulltime inkomen gaan verdienen?
Leren-bloggen.nl
Vanaf nu kan dat! Met het boek Leren Bloggen kom jij alles te weten over hoe een goed blog in elkaar steekt. Van een kneitergoede kop tot de perfecte afsluiting of een CTA!