Kennisbank Flexteksten

Blog zoekwoorden zijn de woorden waarmee je in zoekresultaten van Google en Bing gevonden wilt worden. Je plaatst deze specifieke woorden op belangrijke plekken binnen de tekst. Waarbij het heel belangrijk is dat je overmatig gebruik ervan voorkomt en zorgt dat de teksten natuurlijk leest voor je website blog bezoekers. Waar het in de praktijk nogal eens fout gaat.

De meest voorkomende blog zoekwoorden zijn de short-tail zoekwoorden binnen een tekst. Deze zijn minder specifiek omdat je maar een enkel woord gebruikt. In theorie zou je hiermee een groter bereik hebben. In de praktijk is direct merkbaar dat de bounce rate ontwikkeld. Dat maakt short-tail minder geschikt om gerichte bezoekers te krijgen.

Wanneer je die specifieke bezoeker of klant wel wilt bereiken is long-tail een betere optie. Je maakt bij long-tail blog zoekwoorden gebruik van combinaties. Dit kunnen twee of meer woordcombinaties zijn.

Het voordeel van long-tail blog zoekwoorden is dat je gerichter kunt scoren binnen zoekmachines als Google en Bing. Je moet wel rekening houden met de long-tail zoekwoord posities binnen een tekst op je website. Bij overmatig, verkeerd en onnatuurlijk gebruik zullen de long-tail blog zoekwoorden je tegenwerken. Het is dus belangrijk dat je weet wat je aan het doen bent.

Om de juiste zoekwoorden te ontdekken kun je Google zoekresultaten inzetten. Zeker wanneer je geen uitgebreide analyse voor zoekwoorden kunt uitvoeren. Onderaan de zoekresultaten zijn vaak suggesties te vinden. Daarnaast krijg je vaak ook suggesties bij het intypen van een zoekwoord.

Kies je blog zoekwoorden altijd zorgvuldig vanuit inzichten die je zelf hebt. Je kunt je afvragen waar je zelf naar op zoek zou zijn over het onderwerp. Met een gezond portie verstand en creativiteit behaal je met blog zoekwoorden vaak het meeste resultaat.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

download gratis
Wil jij het leren-bloggen e-book GRATIS?