Kennisbank Flexteksten

Blog zoekwoorden zijn de woorden waarmee je in zoekresultaten van Google en Bing gevonden wilt worden. Je plaatst deze specifieke woorden op belangrijke plekken binnen de tekst. Waarbij het heel belangrijk is dat je overmatig gebruik ervan voorkomt en zorgt dat de teksten natuurlijk leest voor je website blog bezoekers. Waar het in de praktijk nogal eens fout gaat.

De meest voorkomende blog zoekwoorden zijn de short-tail zoekwoorden binnen een tekst. Deze zijn minder specifiek omdat je maar een enkel woord gebruikt. In theorie zou je hiermee een groter bereik hebben. In de praktijk is direct merkbaar dat de bounce rate ontwikkeld. Dat maakt short-tail minder geschikt om gerichte bezoekers te krijgen.

Wanneer je die specifieke bezoeker of klant wel wilt bereiken is long-tail een betere optie. Je maakt bij long-tail blog zoekwoorden gebruik van combinaties. Dit kunnen twee of meer woordcombinaties zijn.

Het voordeel van long-tail blog zoekwoorden is dat je gerichter kunt scoren binnen zoekmachines als Google en Bing. Je moet wel rekening houden met de long-tail zoekwoord posities binnen een tekst op je website. Bij overmatig, verkeerd en onnatuurlijk gebruik zullen de long-tail blog zoekwoorden je tegenwerken. Het is dus belangrijk dat je weet wat je aan het doen bent.

Om de juiste zoekwoorden te ontdekken kun je Google zoekresultaten inzetten. Zeker wanneer je geen uitgebreide analyse voor zoekwoorden kunt uitvoeren. Onderaan de zoekresultaten zijn vaak suggesties te vinden. Daarnaast krijg je vaak ook suggesties bij het intypen van een zoekwoord.

Kies je blog zoekwoorden altijd zorgvuldig vanuit inzichten die je zelf hebt. Je kunt je afvragen waar je zelf naar op zoek zou zijn over het onderwerp. Met een gezond portie verstand en creativiteit behaal je met blog zoekwoorden vaak het meeste resultaat.


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij leren bloggen & een fulltime inkomen gaan verdienen?
Leren-bloggen.nl
Vanaf nu kan dat! Met het boek Leren Bloggen kom jij alles te weten over hoe een goed blog in elkaar steekt. Van een kneitergoede kop tot de perfecte afsluiting of een CTA!