Kennisbank Flexteksten

Een WordPress theme zet je in om je WordPress site een bepaalde look te geven. Een thema zorgt er voor dat bepaalde kleuren worden gebruikt maar ook bepaalde vormen. Er zijn ontzettend veel WordPress thema’s waar je uit kan kiezen. Er is een gratis aanbod maar ook een aanbod waar je voor moet betalen. Een hoop om uit te kiezen dus.

Een WordPress theme is een reeks bestanden die bepalen hoe jouw website er uit komt te zien. Een theme is eigenlijk de bekleding van jouw site. Wanneer je voor een bepaalde theme kiest zal je zien dat dit de complete looks van jouw website kan veranderen. Kijk dus goed wat jij precies wil met je website. Als je bijvoorbeeld meditatiecursussen aanbiedt wil je geen schreeuwerige kleuren.

Hoe ingewikkelder het thema is dat je kiest, hoe groter het WordPress thema bestand is. Naast dat de je extra bestanden toevoegt bij een nieuw thema is er ook een standaard bestand. Een thema moet namelijk altijd een CSS bestand hebben. CSS staat voor Cascading Style Sheets. Deze bepaalt voor 90% de opmaak van jouw website.

Naast het CSS bestand heeft een WordPress theme altijd een header.php bestand, een index.php bestand en een footer.php bestand nodig. Echter zitten deze eigenlijk altijd wel in de theme die jij wilt downloaden. Wanneer je voor een nieuwe the wilt gaan is het belangrijk eerst een goed te bekijken wat je doelgroep is en wat je wilt uitstralen. Pas hier je theme op aan en klaar is Kees.


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij leren bloggen & een fulltime inkomen gaan verdienen?
Leren-bloggen.nl
Vanaf nu kan dat! Met het boek Leren Bloggen kom jij alles te weten over hoe een goed blog in elkaar steekt. Van een kneitergoede kop tot de perfecte afsluiting of een CTA!