Kennisbank Flexteksten

Een commerciële tekst is een tekst die gemaakt is om mensen te overtuigen iets te doen, of juist niet te doen. De hele tekst is zo opgezet dat het mensen prikkelt tot actie. De actie bestaat meestal uit het betalen voor een product of dienst.

Een commerciële tekst is anders opgezet dan andere teksten. Met een commerciële tekst wil je dat mensen in een oogopslag geïnteresseerd zijn in je tekst. Dit doe je door middel van duidelijke en korte zinnen. Je wilt je doelgroep niet vermoeien met teveel en onduidelijke tekst.

Gebruik vooral geen moeilijke woorden, je wilt dat mensen je tekst snel en lekker makkelijk kunnen weg lezen. Als je teveel moeilijke woorden in een tekst propt wordt het lastiger leesbaar en haken mensen snel af.

Voorkom dat je in herhaling valt, we snappen dat je de boodschap graag wilt overbrengen. Maar als iemand in het echte leven eindeloos dezelfde boodschap aan je vertelt krijg je ook de neiging om weg te lopen, dit is in tekst niet anders.

Breng je boodschap op een actieve manier, het moet duidelijk zijn wat je wil en hoe je dat voor elkaar wilt gaan krijgen. Als je weinig ruimte over laat voor onduidelijkheid weten de mensen die je tekst lezen precies waar ze aan toe zijn.

Voorkom ook zoveel mogelijk het gebruik van uitroeptekens. Je denkt misschien dat je zo je enthousiasme overbrengt maar voor de lezer voelt het alsof je naar ze aan het schreeuwen bent. 


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij leren bloggen & een fulltime inkomen gaan verdienen?
Leren-bloggen.nl
Vanaf nu kan dat! Met het boek Leren Bloggen kom jij alles te weten over hoe een goed blog in elkaar steekt. Van een kneitergoede kop tot de perfecte afsluiting of een CTA!