Kennisbank Flexteksten

Een commerciële tekst is een tekst die gemaakt is om mensen te overtuigen iets te doen, of juist niet te doen. De hele tekst is zo opgezet dat het mensen prikkelt tot actie. De actie bestaat meestal uit het betalen voor een product of dienst.

Een commerciële tekst is anders opgezet dan andere teksten. Met een commerciële tekst wil je dat mensen in een oogopslag geïnteresseerd zijn in je tekst. Dit doe je door middel van duidelijke en korte zinnen. Je wilt je doelgroep niet vermoeien met teveel en onduidelijke tekst.

Gebruik vooral geen moeilijke woorden, je wilt dat mensen je tekst snel en lekker makkelijk kunnen weg lezen. Als je teveel moeilijke woorden in een tekst propt wordt het lastiger leesbaar en haken mensen snel af.

Voorkom dat je in herhaling valt, we snappen dat je de boodschap graag wilt overbrengen. Maar als iemand in het echte leven eindeloos dezelfde boodschap aan je vertelt krijg je ook de neiging om weg te lopen, dit is in tekst niet anders.

Breng je boodschap op een actieve manier, het moet duidelijk zijn wat je wil en hoe je dat voor elkaar wilt gaan krijgen. Als je weinig ruimte over laat voor onduidelijkheid weten de mensen die je tekst lezen precies waar ze aan toe zijn.

Voorkom ook zoveel mogelijk het gebruik van uitroeptekens. Je denkt misschien dat je zo je enthousiasme overbrengt maar voor de lezer voelt het alsof je naar ze aan het schreeuwen bent. 


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

download gratis
Wil jij het leren-bloggen e-book GRATIS?