Kennisbank Flexteksten

SEO staat voor Search Engine Optimization, een SEO webtekst is een tekst die op een bepaalde manier geschreven is en met bepaalde woorden, met het doel om zo goed mogelijk naar voren te komen bij de zoekmachines.

Het grootste gedeelte van de mensen opent als eerste een zoekmachine als ze op het internet ergens naar op zoek zijn. De resultaten van zoekmachines zijn eindeloos en dus verdwijnt je tekst gauw in de duizenden pagina’s aan resultaten. Een SEO tekst is een tekst die speciaal geschreven is om dit te voorkomen.

Dit doe je door een duidelijke vraag in je artikel te verwerken en goede zoekwoord combinaties in de tekst te verwerken. Ook maak je een heldere tekst met een duidelijk begin, midden en eind. Je sluit altijd af met een call to action, je wilt mensen overhalen iets te gaan doen met de tekst die jij geschreven hebt.

Houd altijd goed in je achterhoofd wat je doelgroep is en wat hen aanspreekt. Je schrijft tenslotte de tekst niet perse om zo hoog mogelijk in de zoekmachines te komen, maar vooral omdat je met je tekst iets wilt bereiken. Goed vindbaar zijn is een hulpmiddel, niet het einddoel.

Als je een tekst alleen maar vol propt met zo veel mogelijk zoektermen haken mensen al snel af en bereik je niks met je tekst. Dan heb je juist het tegenovergestelde bereikt van wat je doel was.


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij leren bloggen & een fulltime inkomen gaan verdienen?
Leren-bloggen.nl
Vanaf nu kan dat! Met het boek Leren Bloggen kom jij alles te weten over hoe een goed blog in elkaar steekt. Van een kneitergoede kop tot de perfecte afsluiting of een CTA!