Kennisbank Flexteksten

Een passief inkomen verdienen is geld verdienen terwijl je heerlijk achterover leunt, slaapt of op vakantie bent. Het is een veel voorkomende term binnen affiliate marketing. Maar hoe werkt het nu echt een passief inkomen verdienen? Want als iedereen een passief inkomen kan verdienen is de rek er relatief snel uit.

Wanneer je aan de slag gaat met affiliate marketing is dat in het begin hard werken. Je bent iedere dag uren aan het schrijven, optimaliseren en nadenken over alweer je volgende onderwerp. Zomaar iets waar je rekening mee moet houden. Maar wanneer je blog eenmaal online staat kun je er in theorie zo lang als je artikel bestaat geld mee verdienen.

Omdat je blog 24/7 online te bereiken is kun je bezoekers, klanten en lezers naar betaalde producten of diensten sturen waardoor je (zonder er werk aan te hebben) geld mee kunt verdienen. Je verdiend dus geld terwijl je achterover leunt. Dat noemen we een passief inkomen verdienen binnen de termen van affiliate marketing.

Zo kunnen je kennis of passie zomaar veranderen in een absoluut verdienmodel. Vaak zonder dat je er moeite voor hoeft te doen omdat je het leuk vind over te schrijven. Maar een passief inkomen verdien je niet alleen met een blog. Je kunt ook denken aan een youtube video kanaal of via social media. Er zijn veel voorbeelden waarbij dit zo werkt en er maandelijks duizenden euro’s verdiend worden.

Hoewel een passief inkomen je als muziek in de oren klinkt is het goed te weten dat deze niet vanzelf komt. Je moet er iedere dag voor schrijven, mee aan de slag op je website en toch voor werken. Dat is dan ook de reden dat lang niet iedereen succesvol kan zijn en er een markt voor je open staat waarin je voldoende ruimte zal vinden.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

download gratis
Wil jij het leren-bloggen e-book GRATIS?