Kennisbank Flexteksten

Een overtuigende website tekst is cruciaal als je een website beheert. Slecht geschreven teksten kunnen echt de wind uit je zeilen halen als je een website probeert op te bouwen. Mensen haken heel snel af als ze een slecht opgezette tekst lezen en dus bereik je niet wat je wil bereiken met je tekst.

Het gaat er dus om dat je er voor zorgt dat je de lezer vasthoudt. Door een tekst te schrijven die overtuigend en informatief overkomt, zorg je er dus voor dat mensen op je pagina blijven. En hoe langer mensen op je pagina blijven, hoe minder snel ze de neiging hebben om weer weg te gaan. Dit komt omdat ze onbewust denken dat deze site is wat ze zoeken.

Wanneer je een webshop hebt moet je er dus voor zorgen dat je veel relevante informatie over de producten plaatst. Zorg ervoor dat je tekst helder en duidelijk blijft. Wanneer de tekst niet lekker leest, haken mensen al gauw af. Er moet logica en verbinding in zitten. Daarbij moet je ook antwoorden geven. Bezoekers zijn namelijk altijd op zoek naar een oplossing.

Een trucje om ervoor te zorgen dat je tekst overtuigend is, is het telkens nalezen van je tekst. Hierdoor kan je bijvoorbeeld informatie toevoegen of de tekst op sommige punten inkorten. Op deze manier blijft het veel aantrekkelijker om op je site te blijven.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *