Kennisbank Flexteksten

Een funnel is eigenlijk niets meer dan een denkbeeldige trechter op een website of webshop. Het is het proces dat ervoor zorgt dat de bezoeker van je website zo geleid wordt dat ze uiteindelijk een aankoop doen. Een funnel is cruciaal als je een online business wilt runnen. Het maakt niet uit of je nou cursussen of een dienst verkoopt of of je een webshop hebt.

Het is dus erg belangrijk om op je webshop een funnel te hebben. Heel veel ondernemers denken dat online aanwezig zijn voldoende is. Maar niemand vind zomaar jouw website. Hier zal je toch echt een funnel voor moeten inrichten. Ben je al online met je eigen webshop maar ben je niet tevreden met de conversie? Dan moet je zo snel mogelijk aan de slag met het verbeteren van je funnel.

Als eerst emoet je inzicht krijgen wat voor funnel je wilt maken. Kijk daarom eerst naar wie je doelgroep is en bepaal daar je doelstelling bij. Wat wil je precies bereiken met je funnel? Wil je bijvoorbeeld 100 producten per maand verkopen of wil je offerte aanvragen ontvangen? Er zijn dus verschillende doelen die je kan behalen. Zorg dat je funnel altijd hierop gericht is.

Wanneer je je doelstelling en doelgroep hebt bepaald kan je naar de volgende stap. Een goede manier om meer verkoop te genereren is door juist iets voor gratis weg te geven. Een weggever zorgt voor meer interesse en nieuwsgierigheid. Daarna zorg je dat je producten duidelijk zijn. En vervolgens zorg je ervoor dat je klanten automatisch naar deze producten worden geleid.


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij leren bloggen & een fulltime inkomen gaan verdienen?
Leren-bloggen.nl
Vanaf nu kan dat! Met het boek Leren Bloggen kom jij alles te weten over hoe een goed blog in elkaar steekt. Van een kneitergoede kop tot de perfecte afsluiting of een CTA!