Kennisbank Flexteksten

Een freelance tekstschrijver is iemand die op freelance basis ingehuurd wordt om teksten te schrijven. Freelance tekstschrijvers zijn zelfstandig en hebben de vrijheid om zelf te bepalen welke opdrachten ze wel of niet willen aannemen. Ze zijn dus niet in loondienst.

Vrijwel alle bedrijven die een tekstschrijver nodig hebben werken met freelancers. Het grote voordeel van een freelancer is dat je die kunt inschakelen wanneer het nodig is. Je betaalt dus alleen voor de opdracht die je op dat moment aanbiedt.

Het grote voordeel van werken als freelance tekstschrijver is dat je zelf je eigen uren kan bepalen. Natuurlijk heb je te maken met deadlines, maar binnen die deadlines heb je de vrijheid om te schrijven wanneer het jou uitkomt. Nog een voordeel van freelance schrijven is de diversiteit van het werk, je hebt de mogelijkheid over vele onderwerpen te schrijven  en geen opdracht is hetzelfde.

Waar je wel op moet letten als freelancer is waar elke zelfstandige op moet letten. Je hebt namelijk geen vast inkomen en bent dus altijd afhankelijk van het aantal opdrachten dat je binnen krijgt. Als je echter goed en betrouwbaar werkt zit het met de aantal opdrachten gelukkig meestal wel goed.  Ook kan het zo zijn dat je meerdere keren door hetzelfde bedrijf wordt ingehuurd voor een opdracht.


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij leren bloggen & een fulltime inkomen gaan verdienen?
Leren-bloggen.nl
Vanaf nu kan dat! Met het boek Leren Bloggen kom jij alles te weten over hoe een goed blog in elkaar steekt. Van een kneitergoede kop tot de perfecte afsluiting of een CTA!