Kennisbank Flexteksten

Een freelance tekstschrijver is iemand die op freelance basis ingehuurd wordt om teksten te schrijven. Freelance tekstschrijvers zijn zelfstandig en hebben de vrijheid om zelf te bepalen welke opdrachten ze wel of niet willen aannemen. Ze zijn dus niet in loondienst.

Vrijwel alle bedrijven die een tekstschrijver nodig hebben werken met freelancers. Het grote voordeel van een freelancer is dat je die kunt inschakelen wanneer het nodig is. Je betaalt dus alleen voor de opdracht die je op dat moment aanbiedt.

Het grote voordeel van werken als freelance tekstschrijver is dat je zelf je eigen uren kan bepalen. Natuurlijk heb je te maken met deadlines, maar binnen die deadlines heb je de vrijheid om te schrijven wanneer het jou uitkomt. Nog een voordeel van freelance schrijven is de diversiteit van het werk, je hebt de mogelijkheid over vele onderwerpen te schrijven  en geen opdracht is hetzelfde.

Waar je wel op moet letten als freelancer is waar elke zelfstandige op moet letten. Je hebt namelijk geen vast inkomen en bent dus altijd afhankelijk van het aantal opdrachten dat je binnen krijgt. Als je echter goed en betrouwbaar werkt zit het met de aantal opdrachten gelukkig meestal wel goed.  Ook kan het zo zijn dat je meerdere keren door hetzelfde bedrijf wordt ingehuurd voor een opdracht.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

download gratis
Wil jij het leren-bloggen e-book GRATIS?