Kennisbank Flexteksten

Sinds de komst van YouTube zijn video’s op het internet alleen maar populairder geworden. Per dag worden er meer dan een miljard minuten aan video’s gekeken over de gehele wereld. Video’s zijn dus niet meer weg te denken in onze wereld. Ook bedrijven maken steeds meer gebruik van filmpjes. In deze filmpjes promoten ze vaak op een leuke manier hun producten.

Het promoten van producten in video’s bestaat inmiddels al vele tientallen jaren. Van de reclame’s die je op televisie ziet naar de video’s die afspelen wanneer je een spelletje speelt op je mobiel. En dat heeft één belangrijke reden: het werkt. Het werkt omdat iets visueels aanbieden veel meer effect heeft op ons brein dan bijvoorbeeld een stuk tekst of een foto.

Wanneer je een eigen website hebt en je wilt veel bezoekers trekken, dan is het slim om mee te gaan in de trend van het plaatsen van video’s. Door op je verschillende kanalen verschillende video’s te plaatsen krijg je meer bereik op jouw website. Mensen zijn nu eenmaal geneigd sneller naar de site te gaan die zich achter een video schuilt, dan door te klikken in een tekst.

Als je eenmaal besloten hebt om zelf videos te gaan maken en te gaan plaatsen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat je video’s leuk zijn om naar te kijken. Op een saaie video wordt veel minder vaak geklikt. Door een aantrekkelijke video te plaatsen met humor of diepgang zorg je ervoor dat meer mensen doorklikken naar jouw site.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *