Kennisbank Flexteksten

Een affiliate marketing blog is een blog waarop je producten of diensten van derden aanbied. Je maakt dus reclame voor die producten. Er wordt dus geprobeerd een product van iemand anders te verkopen. Wanneer je door jouw blog er voor zorgt dat jouw lezers bij hen een product kopen dan ontvang jij een commissie. Een commissie is een bepaald percentage van het bedrag dat de klant uit heeft gegeven.

Affiliate marketing gaat meestal via advertentieblokken op je blog. Echter zijn dit niet normale advertentieblokken. Ze werken namelijk samen met affiliate links. Via deze links kan de verkoper of adverteerder laten weten via welk kanaal een klant op zijn site is gekomen en wie recht heeft op welke commissie.

Als je gebruik wilt maken van affiliate marketing kan je net zoals bij Google Adsense gebruiken van advertentiebanners of -blokken. Maar er zit wel een groot verschil want bij Google word je namelijk niet betaald voor het plaatsen van advertenties. Wel word je dan betaald voor iemand die je advertentie aanklikt.

Een ander voordeel van het werken met affiliate marketing is dat je het op een stiekeme manier kan inzetten. Je hoeft namelijk niet per se gebruik te maken van banners. Je kan bijvoorbeeld de linkjes gewoon in je tekst plaatsen. Hierdoor hebben lezers minder het gevoel dat je het geplaatst hebt zodat je er op gaat drukken maar omdat je hen informatie wilt geven.


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij leren bloggen & een fulltime inkomen gaan verdienen?
Leren-bloggen.nl
Vanaf nu kan dat! Met het boek Leren Bloggen kom jij alles te weten over hoe een goed blog in elkaar steekt. Van een kneitergoede kop tot de perfecte afsluiting of een CTA!