Kennisbank Flexteksten

Wanneer je teksten gaat schrijven kan je dit op verschillende manieren doen. Er zijn talloze schrijfmethodes die je kan gebruiken voor jouw website. De schrijfstijl die het beste werkt is de actieve schrijfstijl. Bij een actieve schrijfstijl voert het onderwerp van de zin een handeling uit. In een passieve schrijfstijl zal het onderwerp een handeling ondergaan.

Dit klinkt misschien allemaal als hogere wiskunde, maar dat valt enorm mee. Een actieve schrijfstijl is een schrijfstijl die de bezoeker aanspreekt en aanzet tot een handeling. Omdat een actieve schrijfstijl op een makkelijke manier weg leest zal het er voor zorgen dat mensen dit als prettig ervaren. Het creëert duidelijkheid over het onderwerp waar je over schrijft.

Je zorgt er voor dat je duidelijk aangeeft wat het antwoord op een vraag is en hoe een probleem kan worden opgelost. Je zet het verhaal eigenlijk helemaal uit. Daarbij is het heel duidelijk welke stappen iemand moet ondergaan om tot de oplossing van een probleem te komen. Dus het is belangrijk om goed te bekijken hoe je de tekst op zet, hoe je hem afsluit en hoe je iemand tot actie aanzet.

Actieve schrijfstijl kent een aantal belangrijke kenmerken. Het belangrijkste is dat de lezer denkt dat ‘ie eigenlijk met iemand in gesprek is. Alsof ze aan het praten zijn met iemand over een belangrijk onderwerp. Daarin ben jij degene die de ander probeert te overtuigen. Dit doe je op een informatieve maar leuke en luchtige manier. Zo blijven je klanten nieuwsgierig.


Leren Bloggen E-learningEen compleet en up-to-date e-learning programma leren bloggen volgen? Toegang tot 24 online modules, het Leren bloggen handboek downloaden en het Affiliate marketing handboek van meer dan 90 pagina’s + 13 stappenplannen GRATIS?


No comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

download gratis
Wil jij het leren-bloggen e-book GRATIS?