Kennisbank Flexteksten

Wanneer je een website hebt is het niet altijd meteen succesvol. Je haalt er waarschijnlijk niet direct uit wat er voor jouw gevoel wel in zit. Misschien heb je te weinig bezoekers. Of misschien heb je juist genoeg bezoekers maar komen er geen klanten uit voort. Je kan er dan voor kiezen om je tekst te laten redigeren.

Veel mensen die een website beheren schrijven hun eigen webteksten. Misschien doe jij dit ook wel. Én waarschijnlijk ben je net als de meeste andere mensen niet direct tevreden met je geschreven teksten. En dat is in principe helemaal niet erg. De kunst zit hem niet in het in één keer perfect schrijven van je tekst, maar in het redigeren.

Maar wat is redigeren precies? Redigeren is het aanscherpen, herschrijven en inkorten van je tekst. Dit doe je net zo lang totdat je tekst perfect is. Je hebt vast wel eens je tekst nogmaals doorgelezen en daardoor tot de conclusie gelopen dat de tekst niet helemaal lekker loopt. Het lastige aan het redigeren van je eigen teksten is dat je ze zelf hebt geschreven.

Wanneer je je teksten door anderen laat redigeren zorg je ervoor dat er vanuit een andere invalshoek naar jouw teksten wordt gekeken. Waarschijnlijk kan jij ook veel sneller tekstuele foutjes ontdekken in teksten van iemand anders. Door iemand anders jouw teksten te laten redigeren zorg je ervoor dat jouw teksten voor de lezer inhoudelijk veel sterker worden.

Maar als je er toch voor kiest om je teksten zelf te redigeren kun je het beste kijken naar het lettertype, de foutjes in je tekst, de rode draad van je tekst enz. Het kan best zelf, alleen kost dat net iets meer moeite.


Wil jij leren bloggen & net als mij een full-time inkomen krijgen? Dan moet je absoluut mijn ebook Leren Bloggen kopen! Je leert over het schrijven van de perfecte titel tot pakkende zinnen of een blog afsluiting. Profiteer vandaag nog van je korting!

Met het ebook leren bloggen! Na het lezen van dit blog schrijf jij de beste blogs voor jouw online blog. Of dit nu een wix of wordpress website blog is.


No comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij leren bloggen & een fulltime inkomen gaan verdienen?
Leren-bloggen.nl
Vanaf nu kan dat! Met het boek Leren Bloggen kom jij alles te weten over hoe een goed blog in elkaar steekt. Van een kneitergoede kop tot de perfecte afsluiting of een CTA!